معایب دنا پلاس-چرا نباید دنا پلاس بخریم
صنعت خودروی امروزه دنیا تغییرات بسیاری را بدنبال داشته و رقابت نفس گیر بین برند های مختلف باعث گردیده که تمامی منافع یک شرکت تحت تاثیر ارزان سازی قرار گیرد بطوریکه دیگر واژه های خودروی ملی یا پلت فرم های اختصاصی امری کاملا مضحک و سنتی تبدیل شده است. برای مثال در حال حاضر کمپانی فولکس واگن با خریداری برند های مختلف اقدام به طراحی یک پلت فرم کرده و آن را در برند های مختلف مورد استفاده قرار می دهد. مثال بازر دیگر استفاده از پلت فرم مشترک در محصولاتی نظیر وانت پیکاپ مرسدس بنز با وانت پیکاپ های نیسان ناوار و غیره می باشد.اما ایران خودرو و سایپا دو غول خودروسازی ایران همچنان بر استفاده از پلت فرم ها ملی به منظور خودروی ملی تاکید داشته و همین امر موجب شده علاوه بر افزایش قیمت تمام شده ،مجبور گردند مدتها به منظور صرفه اقتصادی از همان پلت فرم قدیمی استفاده نمایند.دنا پلاس نمونه بارز این اتفاق ناخوشایند است که سالهاست با عناوین مختلف بعنوان خودروی ملی معرفی می گردد.از همین رو قصد داریم در این مقاله به معایب دنا پلاس را بپردازیم.
1--پلت فرم قدیمی
همانطور که اشاره شده ایران خودرو به منظور استفاده حداکثری از پلت فرم ملی این شرکت سالهاست که محصولات مختلفی را بروی این پلت فرم به بازار عرضه کرده که فقط از نظر ظاهری متفاوت بوده اند. دنا پلاس هم دنبال رو همین محصولات بوده که و با کمی تغییرات ظاهری ،از پلت فرم دنا استفاده می کند. همانطور که مطلع هستید دنا معمولی هم پلت فرم خود را سمند به عاریت گرفته و سمند محصولی است که از تولید ،طراحی و عرضه آنها سالهاست می گذرد.در نتیجه دنا پلاس را باید خودرویی مربوط به دهه 90 میلادی بر شمرد که در ظاهر تغییراتی را بدنبال داشته است.شاید در نگاه اول این امر برای مشتریان مهم نباشد اما باید بدانید که به تازگی کمپانی فولکس واگن مجبور شد در آمریکا تولید پاسات را بدلیل استفاده از پلت فرم قدیمی تعطیل نماید و از پلت فرم جدیدی که در اروپا تولید می شود در خاک آمریکا استفاده نماید. این مهم بدلیل سازمان های نظارتی نبوده بلکه مردم این کشور تحت آگاه سازی رسانه از خرید این خودرو سر باز زده و فروش پاسات با شیب تندی کاهش یافت.
2-پیشرانه قدیمی
موتور یک خودرو بخشی از پلت فرم محسوب می گردد از همین رو دنا و دنا پلاس هم همچنان از موتور ملی مشهور ایران خودرو موسوم به Ef7 بهره می برند. این موتور 4 سیلندر تنفس طبیعی قادر به تولید 113 اسب بخار قدرت و 155 تیوتن متر گشتاور می باشد .این پیشرانه ،دنا پلاس را در عرض مدت زمان 13 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رساند که نشان دهنده کند بودن آن است.ایران خودرو هم به این مهم پی برده و قرار است در آینده نامشخص پیشرانه دنا پلاس را به سیستم پرخوران یا همان توربو شارژر مجهز نماید.
3-فضای داخلی بسیار نامناسب
کافی است یکبار در کابین این خودرو نشسته باشید ، به سرعت متوجه فضای بسیار کم داخلی دنا پلاس خواهید شد. خیلی فرق نمی کند جلو یا عقب خودرو باشید چرا که میزان فضای پای سرنشنیان این خودرو بطور عجیبی تنگ و آزار دهنده است. مشخص نیست طراحان این خودرو با فضای مناسب سمند چه کرده اند که اینچنین فضای داخلی بدون مصرف شده است. البته دلیل اصلی به نحوه طراحی داشبورد خودرو باز می گردد که قسمت زیرین آن تا پایین ادامه داشته و سرنشنیان جلو عملا فضایی برای پاهای خود ندارند و ناچار هستند که صندلی خود را تا انتها عقب داده و درنتیجه دیگر فضایی برای سرنشنیان عقب باقی نخواهد ماند.
4-جعبه دنده دستی
بیشتر رقبای چینی دنا پلاس در این رنج قیمت به به جعبه دنده اتوماتیک مجهز هستند در نتیجه مجهز نبودن دنا پلاس بعنوان لوکس ترین خودرو ملی ضعف بزرگی محسوب می گردد چرا در بازار امروز ایران بهره بردن از جعبه دنده اتوماتیک به گزینه اول خریدران تبدیل شده است .البته ایران خودرو وعده داده که در آینده نه چندان دور نسخه اتوماتیک دنا پلاس را نیز عرضه نماید .قابل ذکر است جعبه دنده فعلی 5 سرعته دنا پلاس دقیقا همانی است که در انواع سمند مورد استفاده قرار گرفته و اندکی بروزرسانی شده است.
5- کیفیت پایین مونتاژ
از ایران خودرو انتظار می رفت که دنا پلاس را بعنوان بهترین خودروی لوکس وطنی با کیفیت مناسب به بازار عرضه کند ،اما از همان روزهای ابتدایی مشتریان به کیفیت پایین مونتاژ این خودرو ایراد های اساسی وارد کردند. یکی از مورادی که در ابتدای خیلی نظر ها را به خود جلب نحوه آبندی بدنه بخصوص در سانروف اضافه شده بود ،بطوریکه در برخی موارد ورود آب به داخل خودرو از سانروف گزارش شده بود. همچنین درز های بدنه نظیر درب صندوق عقب بسیار ناتراز مونتاژ گردید که حتی صدای طرف های خارجی در کشور های صادر شده را هم در آورد.
6- بروز رسانی نامناسب بدنه
مهندسان ایران خودرو به منظور تغییر در دنا و افزایش جذابیت های بصری خطوط جانبی پنل های بدنه را بصورت شیب دار طراحی کردند بطوریکه از این خط از گلگیر عقب شروع شده و بصورت نامتقارنی به قسمت برآمده گلیگر جلو ختم می گردد .به عقیده بسیاری از کارشناسان طراحی دنا در نمای جانبی پخته تر از دنا پلاس می باشد.
نویسنده :
سالار