موج استفاده از جلو پنجره نورانی در خودروهای روز دنیا
بیش از یک قرن است که خودروسازان از جلوپنجره برای ایجاد هویتی خاص برای محصولات خود استفاده میکنند. به همین دلیل است که شما از چند صد متری هم میتوانید یک رولزرویس یا یک بامو را تشخیص دهید.
اما شما نمیتوانید این ویژگی طراحی خاص را در تاریکی بشناسید به همین خاطر خودروسازان از مزیتهای پیشرفت تکنولوژی نوردهی استفاده کرده تا چراغهای جلو و دیلایت های ویژه خود را طراحی نمایند و به این ترتیب میتوانیم در تاریکی نیز خودروها را از یکدیگر تشخیص دهیم. درباره این ویژگی نیز دوباره به ب ام و اشاره میکنیم که ۲۰ سال پیش با چراغهای جلوی خاص سری ۵ کد E39 این حرکت مهم را استارت زد.
هماکنون خودروسازان به شدت روی هویت متمایز خود تأکید داشته و دست روی جلوپنجرههای نورانی گذاشتهاند. البته همانند برخی ویژگیهای طراحی دیگر که این روزها مد شده، جلوپنجرههای نورانی ایدهی جدیدی نیستند.
در اواسط قرن پیش بود که برندهایی همچون پونتیاک، کرایسلر و… از نشانهای نورانی روی کاپوت استفاده کردند و در سال ۱۹۸۶ نیز مرکوری با خودروی Sable معروف شد. این خودرو اساساً نسخهای بازنگری شده از فورد تاروس بود که خاطرهانگیزترین ویژگی آن پانل نورانی مرتبط کننده چراغهای جلو و نشان به همدیگر محسوب میشد. البته پانل نورانی محبوب دنیای خودرو تا سال ۱۹۸۹ پدیدار نشده بود.
مرکوری این ایده را در اواسط دهه ۹۰ میلادی کنار گذاشت اما نمایندگیهای مرسدس بنز در سال ۲۰۱۳ شروع به سفارش نشانهای نورانی سه پر مرسدس روی جلوپنجره کردند. امسال شما میتوانید جلوپنجرههای نورانی زیادی را مشاهده کنید. برای مثال بامو جلوپنجره کلیوی شکل مشهور خود را بهصورت نورانی و در تریم های استاندارد یا M پرفورمنس ارائه میکند.
البته این جلوپنجرهها در مدلهایی قابل انتخاب هستند که از جلوپنجره کلیوی شکل با ابعاد نرمال استفاده میکنند چراکه در خودروهایی همچون سری ۴ باید یک آلترناتور و باتری اضافه را در نظر بگیرید. البته برخی شرکتهای متفرقه این کیت را برای X7 با قیمت حدود ۲ هزار دلار عرضه کرده اند.
اشکودا نیز جلوپنجره نورانی را برای انیاک الکتریکی جدید در نظر گرفته است. البته این آپشن بی سر و صدا از پیکربندی آنلاین این خودرو حذف شده هرچند قرار است اواخر سال جاری دوباره ارائه گردد.
سدان الکتریکی و لوکس مرسدس بنز EQS هم با ستاره مرکزی نورانی در دسترس بوده هرچند ماتریکس ستاره سهبعدی سفارشی روی جلوپنجره مشکی نیز قابل انتخاب است. چنین چیزی را اخیراً در کانسپت EQT مینی ون نیز دیدهایم.
و هامر الکتریکی نیز از چنین جلوپنجرهای برای برجسته ساختن نوشته HUMMER در دماغه سود برده است. البته همین ویژگی بهصورت عجیبی شبیه نمای جلوی واگونییر و گرند واگونییر جدید شده هرچند تفاوتهایی نیز وجود دارد.
مورد دیگر هم رولزرویس گوست است که شناختهشدهترین جلوپنجره را داشته و میتوان آن را بهصورت نورانی نیز سفارش داد تا در شب نیز به اندازه روز باابهت جلوه کند.
اما محبوبترین گزینه را برای آخر نگه داشته بودیم. تیم طراحی کادیلاک لیریک در طراحی این شاسیبلند الکتریکی واقعاً گل کاشتهاند. نورپردازی بخش جلو بهگونهای است که انگار لیریک لبخند میزند.
نهایتاً هم به اوپل مانتا GSe Elektromod اشاره میکنیم که خودرویی مربوط به دهه ۷۰ میلادی با قوای محرکه الکتریکی است و در بخش جلوی این خودرو حتی توانایی نمایش پیامها و پویانماییها وجود دارد.
نویسنده :
گروه خودرویی