بزرگترین بازارهای خودروی جهان در سال ۲۰۲۲ بشناسید
در سال ۲۰۲۲ کشورهای چین و آمریکا به همراه هند رتبههای اول تا سوم بزرگترین بازارهای خودرویی جهان را به خود اختصاص دادند. مطالعه آمار فروش خودروها در این کشورها نتایج جالبی را آشکار میسازد.
در سال گذشته میلادی سورپرایزهای بزرگی از نظر فروش خودرو در جهان به ثبت رسیده است. بر اساس دادههای به دست آمده از ۷۸ کشور در دنیا، میزان فروش خودرو با افت ۲ درصدی به ۷۸.۴۹ میلیون دستگاه (خودروهای سواری و تجاری سبک) رسیده است. به همین خاطر پیشبینیهای کارشناسان در زمینه فروش حدود ۸۱.۵ میلیون دستگاهی در سال ۲۰۲۲ محقق نشده است. بررسی بزرگترین بازارهای خودرویی جهان در سال ۲۰۲۲ تغییرات جالبی را نسبت به سال ۲۰۲۱ نشان میدهد. اگرچه بازار خودروی چین و آمریکا همچنان جایگاه اول و دوم خود را حفظ کردهاند اما رتبه سوم برای اولین بار در تاریخ به کشور هند رسیده است. رشد شدید تقاضا به خاطر ارائه محصولات بهتر و جذابتر باعث شده بازار خودروی هند رشد فروش ۲۴ درصدی را نسبت به یک سال پیش از آن ثبت کند و رکورد جالبی را بر جای بگذارد. همین قرار گرفتن هند در رتبه سوم بزرگترین بازارهای خودرویی جهان در سال ۲۰۲۲ مهمترین تغییر بین ۱۰ کشور اول محسوب میشود. از نظر تاریخی این ژاپن بوده که همواره در سومین جایگاه قرار میگرفته چراکه ژاپنیها علاقه زیادی به خودروهای kei و محصولات داخلی خود داشتهاند اما وضعیت تغییر کرده و بازار ژاپن از چند سال پیش نشانههای افت و کاهش فروش را نشان داده است.
کشور برزیل با افت فروش ناچیز ۱ درصدی توانسته بالاتر از کشورهای بریتانیا و فرانسه قرار گیرد. بازار خودروی بریتانیا کاهش فروش ۵ درصدی را تجربه کرده درحالیکه افت فروش بازار خودروی فرانسه شدیدتر بوده و با ۱۰ درصد کاهش بیشترین میزان افت را بین ۱۰ کشور اول جدول به ثبت رسانده است. نبود اطمینان، کمبود عرضه خودروهای صفرکیلومتر و بحران انرژی جزو عواملی هستند که بیشترین تأثیر منفی را روی بازار خودروی کشورهای اروپایی گذاشتهاند. در واقع بازار خودروی قاره اروپا به همراه ترکیه افت فروش ۶ درصدی را بر جای گذاشته و در سال ۲۰۲۲ فروش کلی ۱۳.۷۱ میلیون دستگاهی داشته است. همان میزان افت را در صورت جدا کردن بخش اوراسیا (فروش ۱۲.۹۳ میلیون دستگاهی) میتوانیم ببینیم.
اما با نگاه به جدول بازهم میتوانیم ناکامی ایتالیا در قرار گرفتن بین ۱۰ کشور با بیشترین میزان فروش خودرو در جهان را ببینیم. برخلاف شرکای اروپایی، خودروهای برقی در ایتالیا باعث تحرک بازار نشدهاند چراکه مشوقهای خرید این دسته از خودروها هنوز فراگیر نشدهاند. مشوقهایی که به خرید خودروهای برقی در کشورهایی همچون آلمان و بریتانیا کمک میکنند در دسترس خریداران ایتالیایی نیستند.
نگاهی هم به بخش دیگر جهان بیندازیم. اکثر بازارهای جنوب شرق آسیا شاهد رشد فروش قابلتوجه نسبت به سال قبل از آن بودهاند. برای مثال بازار خودروی اندونزی از اسپانیا سبقت گرفته تا چهاردهمین بازار بزرگ خودروی جهان (به جز ایران) در سال ۲۰۲۲ باشد. یکی از ویژگیهای مهم بازار خودروی اندونزی عرضه خودروهای برقی جدید همچون وولینگ ایر برقی است. تقاضا برای این خودروها یکی از عوامل رشد کلی بازار اندونزی به شمار میرود. انتظار داریم همین روند در سال ۲۰۲۳ نیز ادامه یابد. همانطور که انتظار میرفت بازار خودروی روسیه افت فاحشی داشته است. دادههای سال ۲۰۲۲ نشان میدهند در کل ۶۷۷ هزار دستگاه خودروی صفرکیلومتر در روسیه فروخته شدهاند که افت ۵۹ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۱ نشان میدهد. خروج اکثر برندهای غربی از روسیه تأثیر زیادی روی افت عملکرد بازار این کشور داشتهاند. کشورهایی همچون ترکیه، تایلند، استرالیا و مکزیک توانستهاند از فرصت استفاده کرده و بازار خودروی روسیه را پشت سر بگذارند.
نویسنده :
گروه خودرویی