معرفی شاسی بلند سال 2019 توسط مورتوترند
در روز گذشته به معرفی خودروی سال 2019 منتخب توسط مجله معتبر موتورترند پرداختیم. حالا نوبت معرفی شاسی بلند سال 2019 منتخب توسط موتورترند خواهد بود. همانطور که عنوان نمودیم هر سال وب سایت موتورترند برترین های سال در سه بخش مختلف سدان ،کراس اوور ها و پیکاپ را معرفی می کند.
کراس اوور ها و شاسی بلند ها امروز تبدیل به انتخاب شماره یک اغلب خریداران خودرو تبدیل شده اند و روزبروز بر محبوبیتشان افزوده می شود بطوریکه سدان ها ،استیشن ها و مینی ون بطور کامل به حاشیه رفته اند از این رو خودروسازان تمایل بیشتری به تولید این بلند قامتان دارد . همین موضوع سبب گردیده در سه سال گذشته تنوع شاسی بلند ها به شدت افزایش یابد و این تنوع گسترده در رقابت های امسال موتورترند به خوبی قابل لمس بود. بهگونهای که در بین شرکتکنندگان از کراساوورهای سابکامپکت و نمونههای اسپرت گرفته تا اسیوویهای سنتی و کراساوورهای لوکس حضور دارند.این گستردگی باعث جذابیت رقابت انتخاب برترین شاسی بلند امسال موتورترند بود.
رقابت برزگ
در سالهای گذشته شرایط برای رقابت در این سگمنت بسیار متفاوت بود چرا که فقط تعداد کراس اوورهای موجود در این رقابت زیاد بود اما در سال جاری همه چیز متفاوت بود زیرا علاوه بر کثرت ،تفاوت زیادی میان شرکت کنندگان دیده می شد برای مثال در رقابت امسال شاسی بلند های سنتی بصورت شاسی از بدنه جدای زیادی حضور داشتند.
در رقابت امسال 25 خودرو در 36 نسخه حضور به هم رسانده بودند که بر جذابیت ها افزوده بود.قرار گرفتن این 36 خودرو در کنار یکدیگر برای داوران احساسی مشابه ایستادن کنار یک پیانو را دارد که با فشردن هر کلید صدای خاصی به گوش میرسد. این تنوع بالا، انتخاب بهترین شاسیبلند سال را بسیار دشوارتر و البته جالبتر از سالهای قبل کرده است.
نکته هیجان انیگز این است که در زیر بدنه شرکت کنندگان امسال سیستمهای تعلیق متصل و مستقل به همراه پیشرانههای، سه، چهار، شش و هشت سیلندر در کنار گیربکسهای شش، هفت، هشت، نُه و دَه سرعتهٔ اتوماتیک و همینطور نمونههای CVT و در برخی خودروها گیربکسهای کمکی ضریب سنگین مشاهده می گردید . البته برخی از نیروی محرکه بنزینی و برخی دیگر الکتریکی بودند و گاهی هم ترکیبی از این دو .خودروهای درون سوز بسیاری بودن که به سیستم های کمکی توربو شارژر و سوپرشارژر مجهز شده بود اما در مقابل هم کم نبودند حاضرانی که همچنان به پیشرانه های تنفس طبیعی وفادار مانده اند.همچنین در سیستم انتقال قدرت تنوع زیادی شامل دیفرانسیل جلو، چهارچرخ محرک محور جلو، چهارچرخ محرک محور عقب و سیستم سنتی دو دیفرانسیل (4WD) وجود داشت. در بین شرکتکنندگان حتی پیشرانهٔ ضریب تراکم متغیر و سامانهٔ چهارچرخ محرک فاقد اتصال مکانیکی بین محورها (جگوار I-Pace) هم دیده میشود.
مشخصا انتخاب از بین این همه تنوع کار را بسیار دشوار کرده است از همین داوران برای انتخاب اولیه کلیه آزمونهای ایمنی تصادف، قیمت، لیست تجهیزات و اطلاعات آزمایشهای مودر بررسی قرار دادند.البته این رقابت مانند رقابت خودروی سال دارای 6 معیار اصلی است اما همچنان انتخاب برترین ها از بین 25 خودرو با انواع گوناگون کار بسیار پیچیده ای محسوب می گردد آن هم در جایی که شاسی بلند های گران قیمت تا کراس اور ارزان قیمت در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.
دیگر پیچدگی های این رقابت به نحوه تست خودروها باز می گردد چرا که تمامی حاضرین در این رقابت را نمی توان در شرایط مشابه به یکدیگر مورد تست قرار دارد زیرا هر کدام از این بلند قامتان به منظور هدف خاصی طراحی شده اند و نمی توان همه را با یک سنگ بسنجیم از این رو در رقابت های موتور ترند برای هر شرکت کننده تست مجزا و منحصر به خود را ترتیب داده اند تا نتیجه کاملا عادلانه باشد. در آخرتمامی این مراحل 9 خودروی ذیل بعنوان فینالست ها معرفی شدند.
در مرحله اول شتاب گیری، ترمز گیری، شتاب جانبی و هندلینگ فینالیست ها مورد بررسی قرار گرفت اما این اعداد و ارقام که توسط دستگاه های صد میلیون دلاری مورد سنجش قرار گرفته بود مانند یک تست عملی نمی تواند سر درون یک خودرو را نشان دهد از این رو خودروها برای تست در دنیا واقعی آماده شدند. بدین منظور خودروها به مسیر ارزیابی همیشگی موتورترند بُرده شدند.مسیر 44 کیلومتری فوق در بیرون و داخل شهر تهاچایی ایالت کالیفرنیا قرار دارد که در طول مسیر بزرگراهها، جادههای کوهستانی پیچدرپیچ، ترافیکهای شهری، تقاطع راهآهن و شرایط آسفالت مختلفی چون آسفالتهای تازه و نمونههای قدیمی ترکخورده ناشی از تردد کامیونها وجود دارد.
در نهایت پس از انجام آزمون های سخت و طاقت فرسا این جیپ رانگلر 2019 بود که توانست اعبای قهرمانی را بر تن نماید.
جیپ رانگلر 2019
جلو پنجره نمادین این محصول آمریکایی بعد از 70 سال بدون تغییر باقی ماند است و این از معدود نمونه های است که همچنان ترکیب یک خودرو مدرن و کلاسیک را به نمایش می گذارد.این خودرو برای نسل جدید بطور کامل از مهندسی جدید و بروزرسانی شده سود می برد تا بتواند توانایی آفرود خود را در کنار سواری نرم یک کراس اوو را ارائه دهد.در حقیقت این ماشین یک بازنگری دقیق و کامل از یک خودروی اصیل آمریکایی است.جیپ به منظور تامین نیاز های مشتریان نسخه های گوناگونی را ارائه داده است بطوریکه نسخه دو درب با پیشرانه V6 و گیربکس دستی با قیمت 30 هزار دلار برای عاشقان جیپ های قدیمی در دسترس است و از طرف دیگر نسخه چهار درب آن هم برای طرفداران مسافرات با دوستان در نظر گفته شده است.
در حقیقت بروز کردن یک خودروی نمادین کلاسیک کار آسانی نیست. رانگلر یک کراساوور نیست که در طول یک دهه، دو بار فیسلیفت شود تا بتواند فروش خود را حفظ کند. این خودرو با همان سبک و استایل کلاسیک خود طرفداران بیشماری دارد.یکی از داوران این رقابت جیپ رانگلر جدید را تحولی انقلابی برای این کمپانی می داند چرا که علی رغم ظاهری سنتی و کلاسیک در جزئیات از بسیاری از کراس اوور ها بهتر عمل کرده و در کابین خودرو نیز همانند کراس اوورهای لوکس از متریال با کیفیت و نرم استفاده شده است.
همانطور که نباید از هوندا CR-V بعنوان برنده سال قبل این رقابت ها انتظار آفرود نوردی خشن را داشت نباید از جیپ رانگلر هم انتظار سواری نرم به مانند یک کراس اوور شهری داشت.اما به هر حال این خودرو که از پلت فرم سوای برای توسعه ان استفاده شده است و از هر شاسی بلند واقعی توانایی های آفرود بهتری دارد،سواری شهر قابل ملاحضه ای را شاهد هستیم . با تجدیدنظر در تعلیق این خودرو، حالا سواری آن در هردو مدل روبیکان و صحرا از نسلهای قبلی راحتتر شده است.
از مهمترین بروزرسانی این خودرو باید به استفاده از پیشرانه 2.0 لیتری 4 سیلندر توربو در کنار سیستم هیبریدی خفیفی با نام eTorque است که باعث گردیده مصرف سوخت رانگلر 2019 حدود 38 درصد نسبت به نسل قبل کاهش یابد.البته در بهینه سازی موتور 3.6 لیتری 6 سیلندر هم کارهای مهمی انجام شده و هر دو پیشرانه به سیستم کاهش مصرف سوخت استارت/استاپ مجهز شده اند.اما باید گفت که ساخت درب موتور ،قاب دور شیشه و درب های خودرو از آلومنییوم در کاهش وزن این خودرو بسیار تاثیر گذار بوده است. بهطورکلی، نسل جدید رانگلر بدون آنکه از ریشههای خود فاصله بگیرد، در همهٔ قسمتها پیشرفتهای چشمگیری را تجربه کرده و درعینحال همچنان نوستالژی اجداد خود یعنی مدل ویلیز را حفظ نموده است.در نهایت باید گفت جیپ رانگلر کاملا برای دستیابی به اهداف خود مورد بروزرسانی قرار گرفته است و به واقع شایسته ترین شاسی بلند سال برای این عنوان محسوب می گردد.
نویسنده :
میلاد حسینی