بررسی و معرفی پیکاپ کلوت یا همان دایون V5 ؛ مکث موتور یک کوتوله دیگر در صنعت خودرو
شاید در عالم سیاست با واژه کوتوله سیاسی برخورده کرده باشید،اما حالا شاهد هستیم در صنعت خودرو نیز کوتوله هایی در حال پدیدار شدن هستند که متاسفانه بدلیل به دلیل شرایط حاکم بر صنعت خودرو کشور در حال خود نمایی و ابراز وجود هستند.اینها افرادی سرخورده و رویاپرداز هستند که برای رسیدن به اهداف شخصی ، جامعه و منافع عمومی اش را در مسلخ خواسته ها و امیال فردی و هوس بازیهای قدرت طلبانه خویش قربانی می نمایند.اینگونه افراد در آرزوی رشد یک شبه ،عمر را به سر می برند و در تلاش هستند تا روزی شاهد خم و راست شدن دیگران در برابر خود باشند .کوتوله ها در رسیدن به خواسته های خود از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد و با دادن وعده های توخالی و دروغ سعی در جلب حمایت مردم دارند و با بر زبان جاری ساختن حرف هایی که خود نیز در تعاریف و مصادیق ان وامانده اند سعی در بزرگ جلوه دادن خود دارند در حالی که خود بزور حرف های خود را باور دارند. هر چند که شاید کوتوله ها با سوار شدن بر موج های اجتماعی به جایی رسیده باشند اما هر موجی روزی به صخره خواهد خورد و آن زمان است که باید چهره پس مانده های آن را دید که دیگر رویی برای ظاهر شدن نخواهند داشت .
گروه صنعتی ماموت که روزگاری کار خود را با تولید پنل های یخچالی آغاز کرد و در ادامه به عرضه خودروهای سنگین رو آورد با آزاد شدن واردات خودرو در سالهای گشته در سودای کسب سود بیشتر و بهره بردن از فضا باز صنعت خودرو اقدام به ورود محصولات فولکس واگن اقدام تا بتواند اسم و رسمی برای خود دست و پا کند .اما فعالیت ماموت خودرو بدلیل ممنوعیت واردات خودرو و تحریم های آمریکا خیلی زود متوقف شد.این شرکت در چند سال اخیر در سکوت خبری بود تا روز گذشته شاهد رونمایی از یک پیکاپ چینی تاریخ گذشته با نام دایون V5 از سوی این گروه صنعتی بودیم. البته مدیران این شرکت جهت عدم زیر سئوال رفتن سابقه خوب ماموت خودرو اقدام به تاسیس شرکتی جدید با نام مکث موتور نموده اند تا خودروهای بی کیفیت خود را در زیر این برند جدید به بازار عرضه کنند .حال سئوال این است چرا شرکتی که سابقه همکاری با فولکس واگن را دارد حالا باید با برند ناشناخته چینی همکاری کند. آیا دلیل این کار چنگ انداختن به هر کاری برای سود بیشتر و رشد یک شبه و سودا کسب قدرت در بازار ایران است؟
آشنا با شرکت تازه تاسیس مکث موتور
برای اعتماد به یک شرکت تازه تاسیس ابتدا باید به سابقه مدیران این شرکت نگاهی انداخت تا بتوانیم آینده آن شرکت را ترسیم نماییم.مدیر عاملی شرکت مکث خودرو بر عهده آقای بابک وطن خواه گذارده شده است. ایشان پیش از این مدیر عامل شرکت صنایع تولیدی عظیم خودرو که با وعده های واهی و بدون پشتوانه اقدام به فروش محصولات فوتون ساوانا و هنگ تنگ نمود.در آن روزگار مردم با صبحت های جذاب این شخص و همکارانش اقدام به خرید محصولات خوش آب و رنگ عظیم خودرو نمودند و سرمایه خود را در اختیار شرکت زیر مجموعه ایشان قرار دادند تا شاید بتوانند یک خودرو جذاب چینی سوار شوند. اما چند صباحی نگذشت که مشخص شد عظیم خودرو یکی از این کوتوله های صنعت خودرو بود که بر روی موج آن روزگار سوار شد و عیان گردید در پس این همه هیاهو جز پوچی و ظاهر سازی هیچ چیز دیگری نبود و رو سیاهی آن برای جناب مدیر عامل و شرکت عظیم خودرو ماند.
حال آقای بابک وطن خواه دوباره از یک شرکت تازه تاسیس دیگر سر درآورده تا شاید بتواند اینبار برای خود کسب آبرو کند اما مسیر انتخاب شده از همان ابتدا این احتمال را قوت می بخشد که دوباره شاهد نمو یک کوتوله دیگر در صنعت خودرو کشور باشیم. چرا که عظیم خودرو هر چه که بود محصولاتش جذاب ،زیبا و دارای مشخصات فنی خوب و از برند های بسیار معتبر چینی بود اما مکث خودرو به سراغ برند چینی رفته که در بخش تولید خودروهای سبک در خود چین هم ناشناخته است .
پس اگر شما جزو کسانی هستید که شاید در فکر خرید محصولات این شرکت هستید بهتر است کمی تفکر کنید و صبر نمایید تا این شرکت با مدیر عامل نه چندان خوش سابقه ،بتواند ثابت نماید که یک کوتوله نیست.
معرفی شرکت دایون شریک تجاری مکث خودرو و ماموت خودرو
چنگدو دایون اتومبیل یا بهطور خلاصه دایون، یک سازنده کامیون و تراکتور در بازار چین با نام دایون تراک و همچنین موتورسیکلتهایی با نام دایون و دایانگ است. این شرکت از سال ۲۰۱۸ با معرفی یک مینیون تجاری، فعالیت در تولید خودروهای سبک را آغاز کرد. با این وجود هیچ آماری از تولید محصولات سواری و سبکوزن از این شرکت در دست نیست.
اما ما ایرانیها میتوانیم در اعماق ناشناختهترین نقاط، چیزهایی را بیابیم که حتی صاحبان آن نیز خبر ندارند و اکنون شرکت مکث موتور متعلق به ماموت خودرو ، یک پیکاپ دو دیفرانسیل آفرودی با نام دایون V5 را در این شرکت کشف کرده که پیش از این دیده نشده بود. البته قابل ذکر در اقدامی بسیار منحصر به فرد قرار نسخه شاسی بلند آن توسط شرکت صنایع خودروسازی ایلیا وابسته به کیان موتور وارنا تولید شود. البته این نکته هیجان انگیز به همین جا ختم نشده و جالب است بدانید این شاسی بلند قرار است با نام فودای لند فورت توسط زامیاد نیز به تولید برسد!!!
حال اینکه ماموت خودرو برای ادامه حیات خود در صنعت خودرو به سراغ یک تراکتور و موتور ساز چینی رفته اثبات کننده این نیست که در آینده شاهد یک کوتوله دیگر باشیم؟؟
مکث موتور قرار است این پیکاپ را نام "کلوت" و لوگوی شخصی خود وارد بازار ایران نماید . اما نکته حائز اهمیت لوگو مکث موتور است که شباهت زیادی با لوگوی میستوبیشی ژاپن دارد اما باید بدانیم که "دانه فلفل سیاه و خال مه رویان سیاه هر دو جاسوزند اما این کجا و آن کجا"
طراحی ظاهری
شاید شما مخاطبان گرامی با دیدن ظاهر دایون V5 یا همان کلوت مکث خودرو نیاز به خواندن این بخش نخواهید داشت چرا که آنچه عیان است حاجت به بیان نیست. ظاهر پیکاپ کلوت بسیار زمخت ،از مد افتاده و مربوط نسل پیشین پیکاپ ها بوده است.
در نمای جلو پیکاپ تازه وارد بازار ایران با نمایی بسیار ساده روبرو هستیم که از هرگونه هیجانی بدور است و فاصله بسیار زیادی با طراحی روز دنیا دارد .چراغهای نه چندان خوش فرم جلو در کنار جلو پنجره بزرگ هیچ نشانی از یک پیکاپ آفرود ندارد تا بتواند بر روی خریدار تاثیر بگذارد.
در نمای جانبی هم همان روند نمای جلو حفظ شده است بطوریکه ارتفاع کم پنجره های جانبی در کنار زه پلاستیکی سیاه رنگ جانبی کاملا دلسرد کننده است.
نمای عقب خودرو کاملا حجت را ببینده تمام می کند که با طراحی بسیار ساده و بی ریختی روبرو هستیم و نباید از کلوت مکث خودرو انتظار یک پیکاپ بروز را داشته باشیم.سئوال این است چرا طراحان برای گرافیک چراغها اصلی عقب فکر نکرده اند و آن آنقدر ناهمگون و نا زیبا طراحی کرده اند بطوریکه با هیچ یک از اعناصر دیگر خودرو هماهنگی ندارد.
طراحی داخلی
کابین هم جاییست که نبود سلیقه طراحی در آن محسوس است. قطعات پلاستیکی خشک، انبوه دکمهها، نامرتب بودن قرارگیری اجزا، شلوغی و عدم هماهنگی و تناسب، بیداد میکنند. به نظر میرسد، الگوی طراحان، خودروهای دو دهه قبل بوده که تبدیل به ملغمهای آشفته شده است.مشخص نیست در این روزگار رقابتی این حجم از استفاده از پلاستیک خشک به چه منظور بوده است.
در نسخه اصلی این خودرو صفحه نمایش لمسی درون منحنی موجود در داشبورد تعبیه شده که بسیار قدیمی است. اما مکث خودرو این زحمت را به خود داده و که یک صفحه نمایش تلبت گونه را با قطعات اضافه پلاستیک را در خارج این منحنی تعبیه کند که به نوعی زورچپان کردن این صفحه نمایش در طراحی قدیمی این پیکاپ است.
پیشرانه
شاید تنها نقطه قوت پیکاپ کلوت را باید در بخش مشخصات فنی جستجو کنیم چراکه پیکاپ فوق از موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ بهره می برد. پیشرانه بکار رفته روی کلوت از شرکت میتسوبیشی با کد 4K22D4T است که به کمک سیستم پرخوران نصب شده می تواند حداکثر 215 اسب بخار و 320 نیوتن متر را تولید کند.. خوب مشخص است که این پیشرانه همانند خود خودرو مربوط به گذشته هاست اما اعداد مشخص می کند که این پیشرانه قدرت و گشتاور کافی را برای این پیکاپ ایجاد خواهد کرد.
از محسنات این خودرو باید شاسی فریم نردبانی آن را نام برد که برخلاف کراساوورها، میتواند قابلیتهای آفرودی خوبی برای آن فراهم سازد.
برای تکمیل ویژگیهای آفرودی، از یک دیفرانسیل ۴WD ساخت بورگ وارنر استفاده شده که به همراه قفل دیفرانسیل Eaton میتواند در مسیرهای سخت، راهگشا باشد.قابل ذکر است وظیفه انتقال قدرت بر عهده یک گیربکس 6 حالته دستی سپرده شده است.
امکانات رفاهی و ایمنی
کلوت به سیستم های کمکی ABS و CBS و BAS و ESC مجهز تا آن را در حرکت های جاده ای یاری دهد. کلوت تنها به 2 کیسه هوا برای سرنشینان جلو مجهز شده و در داخل کابین تجهیزاتی مثل صفحه نمایش لمسی 9 اینچی، سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت، کروز کنترل، روکش چرمی صندلی ها، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، چراغ های مخصوص روز و یا رول بار فلزی مجهز شده است. در لیست زیر می توانید این امکانات کلوت را مطالعه کنید.
خوب باید توجه کرده که نخستین مهم در یک خودرو آفرود ایمنی بالای آن است اما شاهد هستیم پیکاپ کلوت به مانند پراید از دو کیسه هوا بهره می برد که ضعف بسیار عمده برای خودرویی است که در آفرود امکان واژگون شدن از کنار را دارد .
زمان عرضه و قیمت پیکاپ کلوت
مدیران شرکت مکث خودرو عنوان داشته اند در سال جاری حدود 1200 دستگاه را به تولید خواهد رساند و به نظر می رسد که خیلی زود باید شاهد فروش این پیکاپ در بازه قیمتی 800 میلیونی باشیم.
سخن پایانی
در این روزگار نامراد ما ایرانی ها شرکت های بسیار برای ماهیگیری در این آب گل آلود به هر کاری روی می آروند و ما بعنوان افراد جامعه باید حواسمان جمع باشد پولمان را در چه مسیر خرج می کنیم تا در آینده مجبور نباشیم پلاکارد بدست در مقابل اداره های دولتی در پی احقاق حقوق خود باشیم.
در حال حاضر مشخص نیست که مکث موتور یک کوتوله جدید بازار خودرو باشد یا خیر اما مدیران و مسیر انتخاب شده توسط این شرکت نشان از آن دارد که شاید این شرکت نتواند در فروش این محصول قدیمی و نا زیبای خود موفق باشد. لذا در این صورت مکث خودرو نمی تواند با ضرر ادامه مسیر دهد و در انتها شاهد قطع تولید این پیکاپ و سرگردانی صاحبان این خودرو برای تامین قطعات یدکی باشیم .اتفاقی که برای بسیاری از خودروهای موجود در بازار نظیر ترامچی ،فوتون ساوانا ،هنگ تنگ ،ام جی و بسیاری دیگر تجربه کرده ایم.
ما در پردیس خودرو و در یکی مقالات خود عنوان کردیم وقتی انتقاد می کنیم گزینه جایگزینی باید باشد تا مصرف کننده بتواند انتخاب بهتری داشته باشد. در حال حاضر در ایران پیکاپ هایی بسیار تولید می شوند که می توانند گزینه های بهتری باشند چرا که هم شرکت های عرضه کننده آنها سالهاست در بازار هستند و هم خدمات پس از فروش آنها در دسترس است. از جمله این موارد می تواند به پیکاپ جک T8 کرمان موتور ،فوتون تانلند ایران خودرو دیزل و پیکاپ آمیکو آسنا باید اشاره کرد.لذا پیشنهاد می شود برای خرید خودروهای تازه وارد کمی تامل کنید.یادامان باشد کوتوله ها همان عوام فریبانی هستند که اگر چه شاید به نان و آبی رسیده باشند اما برای سیر شدن بر سفره پیش تر از هر چیز شرافتشان را فروخته اند.
نویسنده :
گروه خودرویی