icon-sign ورود / ثبت نام
icon-news
اخبار خودرو پراید ارزان، انگیزه بیشتر برای صادرات خودرو به عراق

پراید ارزان، انگیزه بیشتر برای صادرات خودرو به عراق

یافتن سهم در بازارهای بین المللی برای هر تولیدکننده ای جذاب است. این موضوع برای خودروسازان کشور علاوه بر جذابیت از اهمیت بالایی نیز برخوردار است. بازار عراق از سال ها قبل تا به امروز با توجه به ویژگی های جمعیت خود باعث شده دو خودروساز بزرگ کشور اقدام به ایجاد سایت با نمایندگی در عراق کرده و محصولات خود را در این بازار عرضه کنند. با توجه به رقبای دیگر در این کشور و برای توسعه و عرضه بیشتر محصولات کشور نیاز به برنامه ریزی و همت بیشتری برای حضور در این بازار وجود دارد.
حمید حسینی دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق در مورد بازار عراق توضیحاتی را ارائه کرد.

پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷ 0 comments

متن کامل خبر :

جذابیت بازار عراق برای خودروسازان داخلی چیست؟
پردیس خودرو -بازار خودروی عراق بازاری با ارزش چهار تا پنج میلیارد دلاری است. جمعیت عراق جوان است و در گسترش این بازار کمک کرده است. آن ها اگر خانه هم نداشته باشند اما برای داشتن یه خودروی شخصی تلاش می‌کنند‌. درآمد این کشور نیز در شش ماه اول سال ۴۰ میلیارد دلار بوده که تا پایان سال به ۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید و عراق دومین شریک تجاری ایران است و ایران نیز بعداز چین و ترکیه سوم شریک تجاری عراق محسوب می‌شود و امیدواریم که هر دو کشور به شریک اول تجاری یکدیگر تبدیل شوند.

جمعیت عراق چند میلیون نفر است؟
جمعیت کشور عراق ۳۸ میلیون نفر با میزان نرخ رشد ۳.۸ است که تا ۱۵ سال دیگر به جمعیت کشور ما می‌رسد. میانگین سنی مردم عراق ۲۰ سال بوده و مورد با اهمیت گرایش های شدید مصرفی این کشور است.
دلایل تمایل به داشتن خودروی شخصی چیست؟
وسایل عمومی از جمله خط راه آهن و اتوبوسرانی در این کشور فعال نیست و مردم برای جابه جایی از خودروی شخصی استفاده می‌کنند.
ورود خودروسازان کشور در این کشور در چه شرایطی بود؟
خوشبختانه در این بازار به موقع ورود کردیم. هر دو شرکت ایران خودرو و سایپا یه سایت تولید برای مونتاژ محصولات خود راه‌اندازی کردند. این فعالیت به اندازه‌ای بود که در برخی سال های ۳۰ درصد فروش شرکت سایپا در عراق صورت می‌گرفت. بعد از حضور داشتن بازار دچار مشکل شد اما در حال حاضر شرایط در حال بهبود و صادرات ما افزایش یافته و در کشور عراق خودرو تولید می‌کنیم.
خودروهای کشور به صورت سی‌کی‌دی با تعرفه صفر به عراق صادر می‌شوند و به دلیل در دسترس بودن قطعات و سرویس و تعمیر تمایل به استفاده از خودروهای ایرانی در عراق زیاد است. عمده تاکسی های کشور عراق سمند، پژو ۴۰۵ و پراید هستند و آن ها از محصولات خودروسازی کشور رضایت دارد و فرصت خوبی برای افزایش صادرات به این کشور است.
با توجه به تحریم های جدید بین المللی بعد از ترک برجام آیا مبادلات ما با عراق مشکل پیدا نمی‌کنند؟ از یک طرف هم شنیده شده که دولت عراق همسو با سیاست های آمریکا حرکت خواهد کرد؟
این موضوع صحیح نیست. عراقی های نگران هستند در صورت تبعیت از آمریکا با مشکل کمبود کالاهای اساسی در کشورشان روبه شوند چون اکثر محصولات کشاورزی، مواد غذایی، کولر، لوازم خانگی، و بخصوص لوازم یدکی خودرو از ایران وارد می‌شود. ما در ۱۲ ماه منتهی به مارس ۲۰۱۸ نزدیک به ۶ میلیارد دلار به عراق صادرات داشتیم که ۱۵ درصد از کل واردات عراق در سال ۲۰۱۷ را شامل شده است. مقامات عراقی نیز از وزارتخانه ها خواسته است تا لیست کالاهای حیاتی وارداتی از ایران را تهیه کنند تا برای آن ها معافیت از تحریم بگیرند.

فعالیت واحد تولیدی خودروسازان در عراق چگونه است؟
در منطقه اسکندریه یه سایت تولیدی با پلت‌فرم واحد برای هر دو خودروساز ایجاد شده که شامل دو سالن مجزا برای مونتاژ محصولات است. نمایندگی هر دو خودروساز در این کشور واحد و در یک شرکت است.
تیراژ سالانه خودروسازان در عراق چند دستگاه است؟
دو خودروساز بزرگ کشور تا ۴۰۰ هزار دستگاه هم تولید کرده‌اند و ظرفیت مناسبی برای تولید در عراق وجود دارد.
کدام خودروسازان خارجی در عراق رقیب ایران هستند؟
خودروساز دیگری بعنوان رقیب نیست. خودروهای ژاپنی از محبوبیت زیادی در عراق برخوردار هستند اما معمولا خودروهای دست دوم ژاپنی وارد بازار عراق می‌شوند. بازار عراق یک بازار رقابتی است و با حضور چند برند خارجی اما ایران سهم خود را از این بازار دارد. ارائه خدمات پس از فروش هم برای ماندن و رقابت در بازار عراق با اهمیت است. در عراق تبلیغات شرکت های خارجی هم زیاد دیده نمی‌شود ولی عراقی ها در کنار محصولات ایرانی از محصولات شرکت تویوتا نیز استقبال می‌کنند.

استاندارد خودروهای ایرانی در عراق با چه سازوکاری تایید می‌شود؟
بخش تایید استاندارد عراق به شرکت های بین المللی واگذار شده و محصولات قبل از صادرات باید تاییدیه شرکت BV فرانسه را بگیرند.
تنوع محصولات ایرانی به چه صورت است؟
برنامه ریزی شرکت ایران خودرو به این صورت است که محصولات جدید خود را هم به عراق صادر کند. پراید هم به نحوی است که اگر در ایران تولید نشود در عراق به دلیل ارزان بودن و کم مصرف بودن مورد علاقه مردم عراق است و تولید خواهد شد.
با توجه به افزایش نرخ ارز مواد اولیه و قطعات در این کشور چگونه تامین می‌شود؟ آیا تاثیری بر قیمت ها داشته است؟
تامین مواد اولیه و قطعات به هر حال انجام می‌شود. در مورد قیمت هم خودروسازان و فعالان این بخش می‌توانند پاسخ دقیق بدهند. در حال حاضر فعالیت صنعتی و اقتصادی بخصوص در صنعت خودرو در کشور عراق به صرفه است و با برنامه ریزی مناسب باید از این فرصت استفاده شود.
آیا فضا برای ورد قطعه سازان ایرانی در عراق فراهم است؟
بله. عراق از این موضوع استقبال می‌کنند و در این زمینه بسیار با استعداد است. قطعه سازان از بخشی از مرحله تولید خود را به عراق منتقل کنند در آینده از بازار عراق بهره‌مند خواهند شد. از آنجا که عراقی ها تمایل به تعمیر ندارند و قطعه را تعویض می‌کنند بنابراین اگر قطعه‌سازان در این کشور حضور یابند و خط تولید ایجاد کنند می‌توانند سهم قابل توجهی از بازار را در دست بگیرند.
خدمات پس از فروش محصولات ایرانی در عراق به چه صورت است؟
در خدمات پس از فروش شرایط خوبی داریم و شاهد نارضایتی نبوده‌ایم. همچنین درخواست های زیادی برای دریافت نمایندگی ارائه خدمات پس از فروش در عراق وجود دارد.
برنامه های موجود برای حفظ و توسعه بازار عراق چیست؟
بازار عراق برای شرکت سایپا بسیار مهم است و سایپا روی این بازار برنامه ریزی کرده است. هیات‌های عراقی به طور مداوم از سایت های تولید شرکت سایپا بازدید می‌کنند‌ خودروسازان ما در کشورهای مختلفی سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما عراق از جمله کشورهایی محسوب می‌شود که سرمایه‌گذاری منطقی خودروسازان کشور در عراق با موفقیت همراه بوده است.

نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
پربازدید ترین اخبار
آخرین مطالب