چگونه لاستیک های تازه تولید شده را از لاستیک انباری تشخیص دهیم
تشخیص لاستیک های تازه تولید شده در این روزهایی که قیمت لاستیک در بازار کشور بدلیل نوسانات نرخ ارز به شدت افزایش یافته و بسیاری از افراد سود جو در پی فروختن لاستیک های انباری و تاریخ گذشته خود هستند به یکی از مهمترین دغدغه مالکان خودرو تبدیل شده است.چرا که می دانیم لاستیک هایی که از زمان تولید آنها سالهاست می گذرد و به اصطلاح آنها را لاستیک های انباری نام می برند می تواند چه عواقبی بدی را در پی داشته باشد. از همین رو در این مقاله به آموزش تشخیص لاستیک های تازه تولید شده از لاستیک انباری خواهیم پرداخت.
عواقب استفاده از لاستیک های انباری
لاستیک یکی از مهمترین قطعات خودرو بوده که مستقیما با جان و مال سرنشنیان سر و کار دارد چرا که خودرو تنها بر روی چهار حلقه لاستیک پایداری خود را حفظ می نماید و اگر یکی از لاستیک ها به هر دلیل دچار ترکیدگی ناگهانی شوند کنترل خودرو بسیار مشکل می شود.این مسئله زمانی اهمیت می باید که بدانیم کشور ما از شرایط آب و وهوایی گرم و نقاط کوهستانی زیادی برخوردار است و مقاومت لاستیک در برابر گرما و همچنین ضربه های ناگهانی حاصل از دست انداز های جاده و یا سنگ ریزهای سقوط کرده از کوهستان های مجاور جاده ،بسیار حایز اهمیت است.لاستیک ها نیز همانند تمامی تولیدات بشر دارای عمر مفیدی است که حتی در صورت استفاده نشدن نیز قابلیت های روز ابتدایی خود را از دست می دهد. در این خصوص باید گفت از آنجایی که لاستیک کالایی حجیمی است محل دپوی زیادی را اشغال می کنند از این رو برخی واردات کنندگان مجبور هستند که لاستیک ها را در محل های سر باز و زیر مستقیم نور خورشید و بارندگی قرار دهند که همین امر موجب فرسوده شدن سریع لاستیک ها خواهد شد.بنابراین در هنگام خرید خودرو باید حتما دقت داشته باشید که از تولید لاستیک ها زمان زیادی نگذشته باشد.قابل ذکر است اگر در سرعت های بالا لاستیک جلو بترکد بدون شک کنترل خودرو از دست راننده خارج خواهد شد. اما اگر لاستیک های عقب دچار ترکیدی گردد کمی وضعیت بهتر است اما باز هم می توانند به حادثه ای دردناک منجر گردد. پس با اطلاع از چگونگی تشخیص لاستیک های تازه تولید شده از لاستیک های انباری، ایمنی بیشتری را برای خود به ارمغان بیاورید.
نحوه تشخیص لاستیک تازه تولید شده از لاستیک های انباری
لاستیک های انبار شده از نظر ظاهری هیچ تفاوتی را با لاستیک های تازه تولید شده ندارد از همین رو نمی توان با نگاهی گذرا وضعیت مدت زمان تولید خودرو را متوجه شد. اما تولید کنندگان با حک کردن اعدادی بر روی حاشیه دور لاستیک یا همان فاق لاستیک ،تاریخ تولید را مشخص می نمایند. اما این اعداد کمی رمزگشایی نیاز دارد و براحتی قابل تشخیص نیست. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید عدد چهار رقمی درج شده در فاق لاستیک حامل اطلاعاتی در خصوص تاریخ تولید است . دو رقم اول تعداد هفته در سال و دو رقم دوم سال تولید را مشخص می نماید.تعداد هفته در سال به این معنی است که هر سال از 48 هفته تشکیل شده و دو رقم اول می گوید که این لاستیک در کدام هفته سال به تولید رسیده است.
برای مثال در تصویر بالا چهار رقم 1612 بر روی لاستیک مشاهده می شود که بیان می کند لاستیک فوق در هفته شانزدهم سال 2012 میلادی تولید شده است. یا در تصویر ذیل چهار عدد مورد بحث 1604 است .این بدان معناست که این لاستیک در هفته شانزدهم سال 2004 میلادی به تولید رسیده است.
قابل ذکر است برخی افراد سود جو نسبت به خدشه دار کردن یا تغییر این اعداد اقدام می نمایند پس توجه داشته باشید که این اعداد کاملا مشخص و بدون هر گونه خدشه ای باشند.
چرا لاستیک انباری به فروش می رسد
قابل ذکر است لاستیک های انباری معمولا در لاستیک های وارداتی مشاهده می گردد و کمتر در نمونه های تولید داخل این اتفاق گزارش شده است. در کشورهای دیگر رقابت بر روی فروش هر نوع کالایی بسیار بالا بوده و برخی از تولید کنندگان نمی توانند در طول مدت زمان تاریخ مصرف ،کالای خود بفروش برسانند از همین رو پس از اتمام تاریخ مصرف محصولات خود را بصورت مزایده به منظور امحا یا استفاده در دیگر صنعت ها نظیر آسفالت سازی بفروش می رسانند. اما در این بین افرادی هستند که این لاستیک ها را به کشورهای جهان سوم و نه چندان توسعه یافته قاچاق می نمایند تا سودی دوچندان را نصیب خود کنند.همچنین برخی از وارد کنندگان وطنی بدلایل مختلف قادر به ترخیض لاستیک های وارادتی خود از گمرک نمی شوند و محصولات آنها برای مدتها در شرایط بسیار بد در انبار های گمرک می ماند و در ماههای آخر موفق به ترخیص کالای خود می شوند اما فرصت فروش آنها در مدت زمان تاریخ مصرف را ندارد .از همین رو از طریق افراد ثالثی لاستیک های کهنه خود را بفروش می رسانند.
نویسنده :
سالار