پرفروشترین خودروهای چینی در بازار چین را بشناسید-قسمت اول
اقتصاد چین در دهه گذشته به شدت رشد داشته و قدرت خرید مردم کشور نیز به همان میزان افزایش یافته از همین رو چین در حال حاضر عنوان بزرگترین بازار خودروی جهان را در اختیار دارد. با توجه به این موضوع بازار این کشور به شدت برای خودروسازان جهان از اهمیت زیادی برخوردار است و برند های مختلف جهانی سعی می کنند به هر نحوی که شده در این کشور حضور داشته باشند. در این بین برخی با جوینت ونچر داخلی چین اقدام به عرضه خودرو در این بازار بزرگ نموده و برخی پا را فراتر گذاشته و خودرویی را فقط متناسب با نیاز مردم این کشور به صورت تخصصی عرضه می نماید. اما خودروسازان چینی هم در این سالها پیشرفت شگرفی را تجربه کرده و قصد دارند که بازارا داخلی این کشور را به تصاحب خود در آورند.هر چند که در سال گذشته روند صعودی فروش محصولات چینی در زادگاهشان کمی سیر نزولی یافته است اما همچنان برند های نوپا و قدیمی از تلاش خود دست برنداشته اند. در این مقاله قصد داریم پرفروش ترین محصولات چینی در سال 2017 که از مقبولیت بیشتری در کشور چشم بادامی ها برخوردار هستند را معرفی نماییم.
20- لئوپارد
فروش: 127,083 دستگاه
افزایش: 26 درصد
سهم از کل بازار: 0.52 درصد
لئوپارد یکی از برند های زیر مجموعه خودروسازی گوانگژو یا همان GAC محسوب می گردد که تنها سه خودرو را در سبد محصولات خود دارد اما با همین سه محصول که همگی کراس اور هستند توانست در رتبه بیستم پرفروش ترین خودرو سازی چین قرار بگیرد.این برند نوپای چینی در سال 2017 رشد 26 درصدی را در فروش تجربه کرده و توانست سهم خود از بازار چین را به 0.52 درصد برساند.درسال گذشته شایعه ای منتشر شد که یکی از شرکت های ایرانی قصد دارد محصولات این برند را در ایران عرضه نماید که تا به امروز خبری نیست.
19-هاواتای
فروش: 129,232 دستگاه
افزایش: 43 درصد
سهم از کل بازار 0.53 درصد
هاوتای در سال 2000 فعالیت خود را آغاز کرد و توانست در سال 2002 با همکاری هیوندای ،محصولات این برند کره ای را در چین تولید و به فروش برساند. اما این جوینت ونچر تا سال 2010 بیشتر دوام نیاورد و درهمان سال قطع همکاری این دو برند کلید خورد. اما هاواتای دست از تولید خودرو برنداشت و با استفاده از پلت فرم های هیوندای به ادامه تولید پرداخت و توانست در رتبه 19 پرفروشترین خودروسازان چینی قرار بگیرد.شرکت ریگان موتور در نمایشگاه تهران 96 یکی از محصولات این شرکت را برای بازار ایران رونمایی کرد از همین رو شاید در آینده شاهد حضور این برند در ایران باشیم.
18-هایما
فروش: 136,963 دستگاه
کاهش: 55 درصد
سهم از کل بازار: 0.57 درصد
در سال 1992 هایما با جوینت ونچری مزدا تاسیس گردید و این همکاری تا سال 2006 ادامه داشت. در این سال مزدا کلیه سهم خودرو را به شرکت FAW واگذار کرد تا هایما عملا به زیر مجموعه یکی از بزرگترین خودروسازان چین درآید.سال گذشته میلادی هایما افت قابل ملاحضه ای را تجربه کرد از همین رو قصد دارد در سال جدید با عرضه محصولات جدید جایگاه گذشته خود را احیا نماید. اما با وجود این افت همچنان در لیست 20 خودروساز پرفروش چینی قرار دارد. ایران خودرو در حال حاضر دو کراس اور از این برند را در ایران تولید و عرضه می نماید.
17-ونوسیا
فروش: 145,250 دستگاه
افزایش: 21 درصد
سهم از کل بازار: 0.60 درصد
برند ونوسیا در سال 2010 باجوینت ونچری دانگ فنگ و نیسان تاسیس شد و تنها 2 سال بعد اولین محصول این شرکت به بازار چین عرضه گردید.از آن زمان تاکنون ،آمار فروش این برند افزایش داشته و در سال 2017 این عدد به بیشترین میزان خود رسید.ونوسیا در حال حاضر 0.60 درصد بازار چین را در اختیار دارد.ظاهر این برند از چشم فعالان خودروسازی ایران دور مانده و هنوز محصولات این شرکت پای به ایران نگذاشته اند.
16-سوئیست
فروش: 151,083 دستگاه
افزایش: 33 درصد
سهم از کل بازار: 0.62 درصد
این برند چینی در سال 1995 با همکاری دو شرکت میتسوبیشی ویک شرکت خودروسازی چینی فعالیت خود را آغاز کرد .محصولات این برند نیز به سرعت مورد مقبولیت مردمان چین قرار گرفته بطوریکه در سال گذشته میزان فروش این برند 33 درصد افزایش داشته است. ون دلیکا که این روزها در ناوگان تاکسیرانی ایران جولان می دهند محصول همین برند است.
15-فاو
فروش: 191,179 دستگاه
افزایش: 3 درصد
سهم از کل بازار: 0.79 درصد
فاو دیگر برندی کاملا آشنا برای ما ایرانی های می باشد چرا که گروه بهمن سالهاست با فاو همکاری می نماید بطوریکه سدان های این برند تحت زیر برند بسترن در بازار ایران عرضه میکند. FAW در حال حاضر یکی از بزرگترین خودروسازان چینی محسوب می گردد که دارای زیر برند های متعددی است. این شرکت در سال گذشته حدود 3 درصد رشد در فروش محصولات خود را تجربه کرد و در حال حاضر دارای سهم 0.79 درصدی از بازار چین است.
14-جک
فروش: 219,651 دستگاه
کاهش: 66 درصد
سهم از کل بازار: 0.91 درصد
جک سالهاست که توسط کرمان موتور در بازار ایران حضور دارد و خودروهای این شرکت در ایران کاملا شناخته شده است. این برند چینی در سال 2017 حدود 66 درصد کاهش فروش در چین را تجربه کرد که از این حیث بدترین وضعیت ممکن را در بین کل برند های چینی را برخوردار است. از همین رو سهم 1.5 درصدی این خودرو در سال 2016 به زیر 1 درصد در سال 2017 رسیده است اما همچنان در این لیست حضور دارد.
13-هوانسو
فروش: 255,510 دستگاه
کاهش: 5 درصد
سهم از کل بازار: 1.03 درصد
هوانسو حاصل همکاری دو شرکت بایک و گروه موتورسیکلتسازی Yinxiang می باشد.این برند چینی به تازگی با رونمایی از کپی لامبورگینی اوروس حسابی خود را بر سر زبان ها انداخته است. هرچند فروش هوانسو سال گذشته 5 درصد کاهش داشته اما همچنان در حدود یک درصد از کل بازار خودروی چین را در اختیار دارد.
12-زوتی
فروش: 311,266 دستگاه
کاهش: 5 درصد
سهم از کل بازار: 1.28 درصد
زوتی نیز از برند های معتبر چینی محسوب می گردد که از زیر مجموعه های بسیاری برخودار است. طراحی محصولات این برند چینی بیشتر به کپی از محصولات روز دنیا نزدیک است از همین رو خودروهای تولید زوتی مورد مقبولیت چینی ها قرار گرفته است.زوتی با Z300 تولیدی سایپا در ایران به شهرت رسید و در حال حاضر هم ریگان موتور کراس اوری از این شرکت با نام کوپا T210 را عرضه می کند .
11-رووی
فروش: 386,622 دستگاه
افزایش: 62 درصد
سهم از کل بازار: 1.60 درصد
رووی در سال 2005 همانند ام جی توسط سایک موتور از انگلیس ها خریداری شد تا مالکیت چینی – انگلیسی را از آن خود کند.این برند پس از احیا در چین توانست به تولید خودروهای با کیفیت و جدید دست یابد از هم رو میزان فروش محصولات این برند رشد صعودی یافت تا در نهایت سهم این برند از بازار چین به 1.6 درصد برسد. این شرکت در بین خودروسازان این لیست بیشترین رشد فروش را نسبت به سال قبل تجربه کرده است.
نویسنده :
سالار