icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین فیس لیفت خودور یا بروزرسانی چیست

فیس لیفت خودور یا بروزرسانی چیست

comments 0 1398/2/31

فیس لیفت یا واژه بروزسانی در مطالب خودروی یکی از کاربردی ترین لغات است. اما شاید برخی باشند که با مفهوم این لغت آشنا نیستند و یا اگر هم آشنا هستند دلیل این اتفاق در صنعت خودرو سازی جهان را نمی دانند. از این رو در مقاله پیش رو به بطور کامل به فیس لیفت ،دلایل و انواع فیس لیفت های رایج در صنعت خودروسازی جهان خواهیم پرداخت.

مفهومی فیس لیفت چیست

فیس لیفت در صنعت خودروسازی به معنی تغییراتی نه چندان گسترده در ظاهر و یا کابین اطلاق می گردد. برگردان این واژه لاتین به فارسی "بروز رسانی" می باشد .بطور کلی باید گفت عبارت فیس لیفت (Face Lift) به معنای ارتقاء ظاهری در صنعت خودروسازی شامل ایجاد تغییرات ظاهری روی بدنه خودرو و تزئینات داخل کابین است.

فیس لیفت چه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد؟

فیس لیفت چه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد؟

فیس لیفت در صنعت خودروسازی جهان رواج چشمگیری دارد بطوریکه تمامی برند های جهان بعد از 3 الی 4 سال از معرفی اولیه خودرو اقدام به معرفی نسخه فیس لیفت یا بروزرسانی شده خودرو می نمایند.البته بازه زمانی فوق رابطه مستقیمی با میزان فروش دارد چرا که اگر خودرو با ظاهر اولیه همچنان پر فروش باشد شرکت تولید کننده تمایلی به تغییر چهره و اعمال فیس لیفت ندارد.برای مثال نیسان جوک حدود 10 سال است که با ظاهر اولیه و بدون هیچگونه تغییری در بازار حضور دارد چرا که در این مدت همواره از فروش خوبی برخوردار بوده است.لذا  این برند ژاپنی دلیلی نمی بییند که دست به ترکیب برنده این کراس اوور ساب کامپکت بزند.

خودروسازان چرا از ترفند فیس لیفت استفاده می کنند

خودروسازان چرا از ترفند فیس لیفت استفاده می کنند

ارائه یک نسل جدید از خودرویی خاص ،بازه زمانی 8 الی 10 ساله نیاز دارد از همین رو تولید کنندگان خودرو برای حفظ مزایایی رقابتی محصولات خود در این مدت زمان و پیش از عرضه نسل جدید سعی می کنند که با اعمال تغییرات جزیی بر روی همات پلت فرم همچنان باعث گردنند که خودرو مورد نظر در بازار فروش با قدرت حضور یابد و مشتریان با تغییرات اعمال شده همچنان تمایل به خرید داشته باشند.

همچنین تولید یک خودرو جدید هزینه های سرسام آوری دارد که برای استهلاک آن ،خودرو باید حداقل 5 الی 10 سال در بازار حضور داشته باشد تا به سوددهی مناسبی برسد لذا خودروسازان نمی توانند قبل از این بازه زمانی نسل جدیدی از خودرو را عرضه نمایند. اما رقابت در بازار به حد زیاد است که در صورت عدم تغییرات در بازه های کوتاه مدت منجر به حذف تولید خودروسازان از بازار به علت عدم تغییرات می گردد لذا بهترین روش برای حضور دائمی در بازار استفاده از ترفند فیس لیفت است.

سیر تحول یک مدل خودرو بر اساس احساس نیاز شرکت سازنده آن و با توجه به پارامترهای متعددی صورت می‏گیرد؛ پارامترهایی مانند زمان تغییرات ظاهری در بین رقبا، بالا رفتن تکنولوژی و کاهش محدودیت‏های طراحی، استفاده بهینه از خط تولید، به خطر افتادن جایگاه یک مدل خودرو در بازار و تغییر سیاست‏های شرکت سازنده که همه اینها در تغییر و تحول یک مدل خودرو تأثیر خواهند گذاشت.

انواع فیس لیفت

در طول دهه های اخیر فیس لیفت توسط برند های بزرگ جهان به چندین روش مختلف انجام شده که دلیل استفاده از هر کدام از آنها به پارامتر های یاد شده در فوق باز می گردد .اما قبل از توضیح بیشتر در این خصوص به انواع فیس لیفت رایج نزد خودروسازان می پردازیم

فیس لیفت مینور Minor Face Lift (تغییر جزیی در ظاهر)

فیس لیفت مینور Minor Face Lift (تغییر جزیی در ظاهر)
فیس لیفت مینور Minor Face Lift (تغییر جزیی در ظاهر)

در اینگونه از فیس لیفت ها معمولا ساختار اصلی طراحی ظاهری و کابین خودرو بدون تغییرات عمده باقی خواهد ماند بطوری که در نگاه اول تفاوتی بین نسخه اصلی و نسخه فیس لیفت شده وجود ندارد. اما در واقع تغییرات بسیار جزیی نظیر استفاده از گرافیک داخلی جدید چراغها ،یا تغییر جزیی سپر ها و برخی تغییرات بسیار محدود داخل کابین رخ داده است. برای مثال مرسدس بنز C-Class سال ۲۰۱۲ نسبت به مدل ۲۰۱۰ دچار فیس لیفت مینور یا جزیی شده، چرا که تنها طراحی سپر و چراغ‏های جلو دچار تغییرات ناچیزی شده است.

فیس لیفت ماژو Major Face Lift (تغییر عمده در ظاهر)

فیس لیفت ماژو Major Face Lift (تغییر عمده در ظاهر)
فیس لیفت ماژو Major Face Lift (تغییر عمده در ظاهر)

فیس لیفت مارژو معمولا به بروزرسانی هایی  اتلاق می گردد تغییرات عمده ای در ظاهر و کابین خودرو رخ داده باشد. این روش فیس لیفت معمولا در میانه راه عرضه یک خودرو که معمولا 5سال تخمین زده می شود اعمال می گردد. این روش ممکن است به تغییر کلی ظاهر خودرو منجر شود که نهایتا به وجه تمایز قابل توجهی با نسخه فعلی می گردد.در فیس لیفت ماژور پلت فرم خودرو همان نسخه قدیمی است و تغییرات و فقط در ظاهر و شاید در برخی از امکانات رخ دهد.برای مثال میتسوبیشی ASX در سال 2019 تغییرات قابل توجهی را در نمای جلو خودرو تجربه کرد بطوریکه نمای ظاهری خودرو کاملا متفاوت با نسخه 2018 بود.

Redesign (طراحی مجدد)

Redesign (طراحی مجدد)
Redesign (طراحی مجدد)

در این نوع تغییر، محصول جدید در طراحی، هیچ نشانه‏ای از خودروی نسل قبل ندارد و دارای ظاهری متفاوت است چون پلت‏فرم خودرو به طور کلی تغییر می‏یابد. برای مثال مرسدس بنز C-Class مدل ۲۰۱۴ یک ریدیزاین از مرسدس بنز C-Class مدل ۲۰۱۲ است، چون در آن نشانه‏ای از طراحی مرسدس بنز نسل قبل نمی‏بینید. ریدیزاین کردن یا طراحی مجدد یک خودرو، به عوامل زیادی مانند تولید بلند مدت یک طرح درخط تولید، ایجاد تحول در طراحی، یا ارائه طرح‏های متفاوت برای رسیدن به یک طرح خاص، بستگی دارد.

تفاوت ریدیزاین و فیس لیفت ماژور

استفاده از هر کدام از روشهای فوق برای خودروسازان به میزان فروش و انگیزه های ناشی از تغییرات خودرو باز می گردد. اما شاید این سئوال برای شما پیش آمده باشد چرا فرقی میان ریدیزاین و فیس لیفت ماژور وجود دارد و چرا خودروسازان به جای هزینه بسیار زیاد در روش ریدزیان از فیس لیفت ماژور استفاده نمی کنند. در جواب این سوال باید گفت در ریدیزاین پلت فرم خودرو نیز دچار تغییر می گردد اما در فیس لیفت فقط بخش های ظاهری خودرو تغییر می کند.اما دلیل استفاده از این دو روش به هدف خودروسازان باز می گردد. فیس لیفت ماژور معمولا ادامه دهنده مسیر نسخه قبلی می باشد و خودروساز با این روش فقط چند سال دیگری می تواند با این محصول در بازار بماند . اما ریدیزاین زندگی جدیدی از یک محصول را آغاز می کند و خودروساز برای مدت بسیار طولانی تری می تواند ادامه دهنده این محصول خود باشد.

user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1398/2/31
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط