دنا؛ قلهای كه هنوز هم سمند است
کمپانی بزرگ خودروسازی ایران، یعنی همان ایرانخودروی خودمان، تجربههای موفق زیادی در تولید خودروهای سدان داشته و دارد؛ خودروهایی که غالباً با اقبال و روی خوش بازار هم روبهرو شدهاند. کافی است در سیاهه نمونههای موفق تولید شده توسط این کمپانی، به نمونههایی چون پیکان، پژو 405، پژو 206 سدان، سمند و ... اشاره کنیم. سمند که به عنوان خودرویی ملی توسط این کمپانی تولید شد، آنها تصمیم گرفتند این ریسمان را گرفته و همینطور دنبال کنند تا این موفقیت به دست آمده را به این راحتیها از دست ندهند. به این ترتیب بود که ایده دنا، سومین محصول ملی ایرانخودرو بعد از سمند و پژو 405، رنگ واقعیت به خودش گرفت؛ به سال 1393 شمسی.
دنا، سمندی در اوج
دنا را تکمیل شده و زیبا شده و آپشنالشده سمند میدانند. ابتدا قرار بود به سال 91 تولید شود؛ اما مشخص نیست که چرا 2 سال وقفه افتاده و در سال 93 رنگ بازار را به خودش دید؛ با قیمت 45 میلیون تومان. که البته برای آن روزگار قیمت زیادی بود. دنا را روی پلتفرم قدیمی پژو 405 ساختند تا حسابی جادار و خانوادگی از آب در بیاید. در ظاهر امر، زیباتر هم از آب درآمده است، مخصوصاً در رنگهایتیرهترش. اما با نگاهی دقیقتر، میبینید که نشانههای بارزی از همان پلتفرمهایقدیمی را داخل خودش دارد. حتی بخشی از اشکالات سمند را میشود در آن سراغ گرفت؛ مثل همان ستون A که به نوعی مانع دید کامل میشود. البته ایرانخودرو بعدها، نسخههای پلاس و ... از این خودرو هم راهی بازار کرد تا بتواند به مدلهاییکاملتر از آن دست یابد. اما رانندگی با دنا چطور است؟ و چگونهای تجربهای خواهد بود؟ بد نیست با هم، تجربه رانندگی با این سدان تولید داخل را مرور کنیم.
تجربه رانندگی با خودرويی ملی
ـ دنا از آپشنهایی چون مطابقت با استانداردهای ایمنی تصادف از پهلو و جلو، ستون فرمان جمع شونده در تصادف، شیشههای سولار (ضد اشعه مضر UV خورشید)، جابجاییهای صندلیهای راننده و سرنشین جلو بهصورت برقی، زیر آرنجی جلو و عقب و ... تا رانندگی با آن را برای کاربرانش خوشایندتر کند. اینها مزیتهایی نسبت به سدانهای معمولی و رایج بازار محسوب میشوند.
ـ حتی اگر ویژگیهای فنی و قدرت تولید شده این خودرو پسند شما نباشد، اما قابل کتمان نیست که برای مصارف شهری، گزینهای مناسب است.
ـ دستگیرههایی که در این خودرو و درهای آن میبینید، شما را بیشتر یاد خودروهای وارداتی میاندازد.
ـ سادگی چراغها و سپر و همچنین چراغهای الایدی، شاید با سلیقه بعضی جور در بیاید و شاید هم نه.
ـ در داخل کابین، شاید گاهی شباهتهایی با هیوندای سوناتا مشاهده کنید؛ جای تعجب ندارد.
ـ کیلومترشمار دنا شبیه نمونههای خارجی طراحی شده و حس خوبی به شما منتقل خواهد کرد.
ـ دنا درست مثل سمند و پژو 405، فضای مناسبی برای خانواده ایجاد میکند و مناسب سفرها و طی مسافتهای طولانی است.
ـ موتور دنا، از نوع EF7 است که در بین محصولات ایرانخودرو، از بهترینهاست. در نهایت که میتواند قدرت و شتاب تولید شده خوبی تقدیمتان کند.
ـ این خودرو در هر 2 محور جلو و عقب، از سیستم ترمز ضد قفل ایبیاس، همراه با بوستر MBA سود میبرد. سیستم ترمز این خودرو کاملاً قابل قبول است.
ـ بد نیست بدانید که 2 کیسه هوای راننده و کمکراننده، ستون فرمان جمعشونده و البته 3 ستاره کسب شده از یوروانکاپ، به مفهوم ایمنی قابل قبول این خودرو محسوب میشود.
ـ کیفیت متریال به کار رفته در کابین خوب است و در بخشهایی از کنسول و درها و ...، از طرح چوب استفاده شده که جان تازهای به طراحی داخل اتومبیل بخشیده است.
ـ سیستم صوتی دنا از کیفیت بالایی برخوردار است و حتی در ولومهای بالا، اذیتتان نمیکند.
ـ حس شتابگیری این خودرو نسبت به سمند بهتر است.
ـ عایقبندی دنا بهتر از سمند است و صدای کمتری وارد کابین میشود.
ـ طراحی ناموزون قسمت جلوی خودرو، شاید کمی توی ذوق شما بزند. البته اینها برای دیدار اول است؛ بعدها به کلیت این خودرو عادت خواهید کرد.
ـ رینگهای به کار رفته در دنا با بزرگی و کلیت این خودرو چندان هماهنگی ندارد.
ـ ظاهراً در برخی نسخهها، سیستم برقی خودرو دچار اشکال است که نیاز به تعویض یا سرویس دارد.
ـ دید به اطراف شما شاید خوب باشد، اما این ستون A کار را خراب میکند.
ـ صندلیها کمی خشک است و شاید در سفرهای طولانی کمی باعث اذیتشدنتان شود.
- در نهایت اینکه دنا، مثل هر خودروی داخلی، بگیر و نگیر و بدشانس و خوششانس دارد. یعنی بعضیها شاید از همان ابتدا درگیر اشکالات و رفع آنها شوند. برای برخی دیگر این اشکالات وجود نداشته باشد. امیدواریم که خوشاقبال باشید و بختتان بلند...
نویسنده :
رپرتاژ