درباره دی اس 9 کراس چه می دانیم
مارکهای فرانسوی خودرو (بهجز بوگاتی که البته بیشتر آلمانی است) یادآور خودروهای کوچک و اقتصادی هستند اما همیشه این طور نبوده و DS یکی از برندهایی است که زیر سایه استلانتیس سعی میکند وجهه لوکس را با سلیقه فرانسوی تقدیم شما کند.
دی اس در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی یکی از نمادهای لوکس کلاسیک فرانسه بود و بعدها توسط سیتروئن احیا شد تا خودروهای سفارشی و لوکستر این برند را تولید کنند. سپس در سال ۲۰۱۵ زیر چتر سیتروئن مستقل شد و هویت جداگانهای برای خود ساخت.
درحالیکه فروش برند DS همواره در حال رشد بوده اما هنوز هم خطری جدی برای رقبای لوکس ساز آلمانی خود محسوب نمیشود.
ایده پشت DS 9 کراس بک، ترکیب یک کوپه اسپرت با یک کراساوور لوکس است. با ورود DS 4 هاچبک جدید، راه برای برادر بزرگتر و پرچمدار ان نیز باز میشود. DS 4 همچنین سرنخهایی از طراحی DS 9 را به ما میدهد.
فراتر از ابعاد بزرگتر DS 9 و استفاده از پلتفرم الکتریکی eVMP، ما هنوز از برنامهریزی برای تولید این خودرو مطمئن نیستیم. اما پیشبینی میکنیم که در اواخر سال ۲۰۲۳ یا اوایل سال ۲۰۲۴ این خودرو رونمایی شود.
واضح است که DS 9 کراس بک، یک کراساوور است و این همان چیزی است که بازار میخواهد. بزرگترین سرنخ ما از ظاهر این خودرو، کانسپت Aero Sport Lounge است که سال ۲۰۲۰ ساخته شد و به DS 4 فعلی منتج گردید. رئیس طراحی شرکت دران زمان تأکید کرد که این خودروی کانسپت، مقدمهای بر خلاقیتهای بعدی آنها خواهد بود. البته قرار بود این خودرو در نمایشگاه ژنو رونمایی شود که به علت پاندمی کرونا، لغو شد.
این کانسپت با چرخهای ۲۳ اینچی، طول ۵ متری، طراحی جلوی منحصر به فرد و گیرا کاملاً خود را به بیننده تحمیل میکند.
سال گذشته از نسخه سدان DS 9 پردهبرداری شد که روی پلتفرم قدیمی EMP2 بنا شده و احتمالاً به بازار فروش در چین چشم دوخته است. با این حال DS 9 شاسیبلند قبل از ادغام این شرکت در استلانتیس روی پلتفرم eVMP توسعه یافته توسط PSA برای خودروهای متوسط تا بزرگ و البته هیبریدی یا الکتریکی خالص بنیان نهاده شده است. این پلتفرم میتواند خروجی بیش از ۳۳۵ اسب بخار را تحمل کند و بسته به فاصله بین دو محور، باتریهای ۶۰ تا ۱۰۰ کیلووات ساعتی را دربر گیرد. شعاع حرکتی قابل پیشبینی برای این پکیج بین ۴۰۰ تا ۶۵۰ کیلومتر خواهد بود. از آنجا که DS 9 فاصله بین دو محور حدود ۳ متری خواهد داشت پس انتظار بالاترین میزان شعاع حرکتی نیز برای آن میرود.
پیشرانه مورد استفاده این خودرو قبلاً در خودروی فرمول E این شرکت استفاده شده و البته در آنجا ۶۷۱ اسب بخار قدرت داشته و به یک باتری ۱۱۰ کیلووات ساعتی متصل بود. اما انتظار نداشته باشید که در کراساوور تولیدی هم همان مشخصات را ببینید و این خودرو شتابی تعجبآور نخواهد داشت.
در بحث قیمت با توجه به قیمت حدود ۴۵ هزار دلاری DS 7 و ۵۷ تا ۶۹ هزار دلاری DS 9 سدان، باید انتظار قیمتی بین ۶۳ تا ۹۲ هزار دلار برای DS 9 کراس بک را داشته باشیم. این باعث میشود تا این خودرو به گرانقیمتترین محصول اروپایی استلانتیس تبدیل شود.
در برابر این خودرو هم نسخههای هیبریدی رقبایی چون مرسدس GLE کوپه، بامو X6 و احتمالاً لکسس RX قرار خواهند گرفت اما درواقع رقبای مستقیمان، بامو iX و مرسدس EQC خواهند بود. اینها نامهای بزرگی هستند که میتوانند خریداران را برای پرداخت این رقمهای گزاف، قانع کنند اما آیا DS نیز چنین توانایی را دارد؟
توجه: تصاویر این مطلب از نسخههای کانسپت Aero Lounge برداشته شده و یا رندرهای فرضی کاراسکوپ میباشند.
نویسنده :
گروه خودرویی