icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین تجربه رانندگی با رنو داستر 2015 ،بررسی خودروهای دست دوم بازار

تجربه رانندگی با رنو داستر 2015 ،بررسی خودروهای دست دوم بازار

comments 0 1398/2/10

بازار این روزهای کشور اصلا حال و روز خوشی ندارد و مشتریان واقعی برای خرید یک نسخه صفر کیلومتر مطمئن در بین دستان دلالان در حال پاس کاری هستند و در آخر هم به محض یافتن گزینه مناسب متوجه می شوند که قیمت خودرو بالاتر رفته و عملا پول تو جیبشان برای خرید خودروی صفر کیلومتر کفاف نمی دهد . از همین رو مجبور خواهند بود که به سراغ گزینه ها دست دومی بیایند که فروشندگانشان اغلب از دل جامعه هستند و سعی می کنند در معامله انصاف را رعایت نمایند. امروز خودروهای دست دوم معتبر و بنامی در بازار وجود دارند که یادشان در میان حضور چینی های پر زرق و برق به دست فراموشی سپر شده است اما به واقع گزینه هایی هستند که با وجود گذشت چند سال از عمرشان می توانند برای سالهای زیادی یار و یاور خوبی برای مالکشان باشند.قطعا رنو داستر یکی از همین موارد است که از بدو ورود خود به بازار ایران باعث سربلندی برند فرانسویش بود و هر کسی پشت فرمان  نشستن این کراس اوور را یکبار تجربه کرد نتواسنت زبان به تحسین باز نکند. از همین رو تصمیم گرفتیم که یکی از نسخه های موجود در بازار را مورد بررسی قرار دهیم تا شما همراهان پردیس خودرو بیشتر با این پیرمرد فرانسوی آشنا شوید.

تاریخچه

داستر در حقیقت یک کراس اور کامپکت است که توسط رنو و زیر مجموعه این شرکت فرانسوی با نام داچیا برای بازار هدف قشر های متوسط جامعه طراحی شده است.از همین رو سعی شده که در بخش های غیر ضروری نظیر متریال داخلی یا خارجی کمتر تمرکز شود تا قیمت این خودرو کاملا اقتصادی گردد. داچیا برای اولین بار و به صورت رسمی در سال ۲۰۱۰ در نمایشگاه خودروی فرانکفورت از داستر رونمایی کرد؛ این خودرو سومین محصول این شرکت بعد از ساندرو است که بر اساس پلتفرم لوگان ساخته شده است.داستر برای اولین بار در نمایشگاه خودروی فرانفکورت 2010 رونمایی و در ادامه نسخه فیس لیفت آن در سال 2013 مجددا در همین نمایشگاه معرفی شد.نگین خودرو بعنوان نماینده رنو فرانسه در ایران سال 2013 اقدام به ورود نسخه های اولیه این خودرو در دو مدل  SE و PE  نمود و سپس واردات مدل فیس لیفت داستر را در دستور کار قرار داد. مهمترین تفاوت این دو مدل به سیستم انتقال قدرت آن باز می گردد،جایی که در مدل SE قدرت موتور تنها به محور جلو منتقل می گردد اما در مدل PE قدرت توسط چهار چرخ دریافت می گردد. نسخه ای که توسط پردیس خودرو مورد بررسی قرار گرفته رنو داستر SE مدل 2015 می باشد.

ابعاد رنو داستر

ابعاد رنو داستر

همانطور که اشاره شد داستر ،کراس اووری کامپکت است  و نباید از آن توقع ابعاد بزرگی داشت اما نحوه طراحی خودرو به گونه صورت گرفته که فضای داخلی خودرو از آنچه به نظر می آید بزرگتر می باشد. این خودرو که بر اساس پلتفرم B0 ساخته شده بود ۴.۳۱ متر طول، ۱.۸۲ متر عرض و ۲۱۰ میلیمتر ارتفاع دارد .همچنین قسمت بار داستر ۴۷۵ لیتر فضا داشت که در صورت خواباندن صندلی های عقب این فضا به ۱۶۰۰ لیتر اافزایش می یابد.طراحی بسیار هنرمندانه داخل خودرو باعث گردیده فضای جلو پای و بالای سر سرنشنیان بطور کاملا مثال زدنی عالی به نظر برسید.

فضای داخلی رنو داستر

همچنین ارتفاع بالای 2 متر خودرو مشخص می کند داستر خودروی کاملا مناسب آفرود سبک است و اگر راننده هوس رانندگی خارج از جاده داشته باشد به هیچ وجه نگران گیر کردن کف خودرو با سطح ناهموار زمین نخواهد بود.

طراحی ظاهری

طراحی ظاهری

همانطور که اشاره شد رنو داستر خودروی کاملا اقتصادی است و مهندسان برای دستیابی به این هدف سعی نموده اند که بیشتر بر روی بخش های فنی هزینه نمایند لذا طراحی خودرو کاملا ساده اما در عین حال جذاب برای یک شاسی بلند تمام عیار است. طراحی رنو داستر یک طراحی ایده آل و به دور از پیچیدگی های خاص است. مهندسین طراح این خودرو در وهله اول تمام تلاش خود را انجام داده اند که حس و حال یک خودروی شاسی بلند را به سرنشینان این خودرو تقدیم کنند و در این موضوع نیز تا حد بسیار زیادی موفق بوده اند. رنو داستر از ظاهری عضلانی مناسب برای یک خودروی شاسی بلند و البته آفرود است که برای کسانی که تشنه  ماجراجویی کردن در طبیعت نیز هستند کاملا جذاب است.

در نمای جلوی رنو داستر طراحی خوشه مانند چراغ های بزرگ جلو به چشم می خورد. این دو چراغ توسط یک نوار کرومی زیبا که در پس زمینه اش نیز جلو پنجره مشکی رنگ چشم نوازی می کند به لوگوی بزرگ و کرومی رنو می رسند. نکته قابل توجه در نمای جلوی رنو داستر این است که مهندسین طراح این خودرو برای القای حس یک خودروی آفرود شاسی بلند و البته به دلیل جلوگیری از آسیب دیدن قطعات جلویی خودرو از یک اسکید نقره ای زیر سپر جلو استفاده کرده اند تا نمای ساده اما زیبایی را خلق کنند.

در نمای جانبی نیز همان طراحی عضلانی و البته تهاجمی به چشم می خورد مخصوصاً در قسمت گلگیر های خودرو که این عضلانی بودن در آنها مشهود است. خودروی رنو داستر در نمای جانبی مانند دیگر خودروهای شاسی بلند دارای یک رکاب برای سوار و پیاده شدن سرنشینان است که استفاده از نوار کرومی به زیبایی آن افزوده است. نباید فراموش کرد که دستگیره های درب های خودرو نیز به رنگ خود ماشین هستند.

 

نمای عقب رنو داستر

 

این طراحی ساده در نمای پشتی خودرو نیز ادامه داشته است. استفاده از چراغ های عمودی بزرگ در قسمت عقب و لوگوی کرومی رنو در مرکز درب قسمت عقب و همچنین نوار کرومی که نام DUSTER روی آن درج شده است زبان طراحی عقب خودرو را شکل می دهد. به علاوه اینکه برای تقارن با طراحی جلوی خودرو و همچنین جلوگیری از آسیب به قطعات زیرین ماشین در هنگام آفرود از یک اسکید نقره ای در زیر سپر عقب بهره برده شده است.

طراحی کابین

طراحی کابین

شاید تنها نقطه ضعف رنو داستر به طراحی کابین این خودرو باز گردد چرا که بسیار ساده و ابتدایی  می باشد.درست است که این کراس اوور فرانسوی –رومانیایی محصولی ارازن و اقتصادی است اما به واقع نمای داخلی این خودرو جای هیچ دفاعی ندارد. اما به هر نوع ارگونومی طراحی عناصر داخلی کاملا کاربردی و ساده است و از پیچدگی خاصی بهره نمی برد.

نمای داخلی رنو  داستر

البته استفاده از متریال بسیار خشک و بی کیفیت از دیگر نکات منفی کابین رنو داستر است که در خودروهای بسیار ازران قیمت تر هم مشاهده نمی گردد. البته سعی شده که با برخی موارد جذابیت به کابین این خودرو باز گردد.برای مثال در ساخت دستگیره درب ها، رو دری ها، اطراف دریچه های هوا و روی غربیلک فرمان خودرو نیز از نوارهای کرومی بهره برده شده است تا بر زیبایی رنو داستر افزوده شود. 

رنو داستر ذاتا خورویی پر آپشنی نیست و اگر شما بدنبال خودروی با آپشن های فراوان هستید بهتر است قید این خودرو را بزنید و به سراغ یک چینی پر زرق و برق بروید. رنو داستر در نسخه فول خود به مواردی نظیر صندلی شش حالته راننده، کیسه ایمنی هوا راننده و سرنشین جلو، دستگیره داخلی درب ها روکش کرومی، آیینه های بغل برقی، فرمان هیدرولیک، بشکن، تلسکوپی، شیشه برقی با محافظ، ریموت کنترل، کروز کنترل، صفحه نمایش دمای بیرون،چراغ مه شکن جلو، سنسور عقب – در مدل دو دیفرانسیل با قابلیت تنظیم اتومات توسط راننده – ترمز جلو دیسکی از نوع خنک شونده و ترمز عقب کاسه ای، باربند، سیستم صوتی با قابلیت اتصال AUX و USB، بلوتوث، چراغ روشنایی روز و رینگ ۱۶ اینچی آلیاژی مجهز شده است اما نسخه SE داستر که در نسخه مورد تست ما نیز است از امکاناتی نظیر کروز کنترل یا دوربین عقب بی بهره است اما در پشت غربیلک آن سیستم کنترل صوتی بر روی دسته کوچک این امکان را فراهم آورده تا راننده براحتی بتوان موارد چون تعویض موزیک و بلندای صدای را تنظیم نماید.

ایمنی

ایمنی

رنو داستر دارای کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو خودرو است. همچنین رنو داستر از سیستم ترمز ضد قفل (ABS) و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) ، سیستم ضد سرقت (ایموبیلایزر)، قفل مرکزی، کمربند ایمنی سه نقطه‌ای عقب، هشدار دهنده باز بودن کمربند ایمنی راننده و سرنشین جلو و قلاب های ISOFIX برای نصب صندلی کودک، سیستم کنترل پایداری ESP و کنترل هرزگردی بهره می برد.قابل ذکر است داستر در اولین سال های تولید به مرکز تست Euro Ncap رفت و توانست سه ستاره ایمنی را دریافت کند. بعد از بازنگری و فیس لیفت این خودرو، داستر توانست در بحث ایمنی تاییدیه ارتقا چهارگانه را از مرکز تست تصادف و جاده ای اروپا دریافت کند.

مشخصات فنی

مشخصات فنی

رنو داستر در بازارهای دیگر دنیا با پیشرانه های مختلقی عرضه شده است اما نگین خودرو ، رنو داستر را تنها با پیشرانه 1998 سی سی 4 سیلندر وارد بازار ایران نمود. این موتور قابلیت تولید 135 اسب بخار قدرت و 195 نیوتن گشتاور را دارا خواهد بود.جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک وظیفه انتقال قدرت به چرخ ها را بر عهده دارد. همانطور که اشاره شده نسخه چهار متحرک این خودرو این میزان نیرو را در دو محور خودرو دریافت می کند اما نسخه تک دیفرانسیل مورد نظر ما تنها نیرو در چرخها جلو دریافت می کند.داستر با مشخصات فنی خود قادر است در مدت زمان 10.4 ثانیه سرعت خود را به 100 کیلومتر در ساعت برساند که چندان سریع نیست اما باید توجه کرد که با یک کراس اوور نسبتا آفرودی روبرو هستید و شتاب زیاد چندان معنی نمی دهد.

این کراس اوور اقتصادی فرانسوی در نسخه تک دیفرانسیل از مصرف سوخت مناسب 8.2 لیتر در 100 کیلومتر برخوردار می باشد

تجربه رانندگی

تجربه رانندگی

قبل از نشستن پشت فرمان داستر مدل 2015 انتظار داشتیم با کابین فرسوده و از شکل و ریخت افتاده روبرو شویم چرا که به هر صورت 4 سال از تاریخ تولید این خودرو گذشته است اما به محض ورود به کابین در کمال تعجب مشاهده نمودیم که تمامی قطعات و عناصر کابین بدون تغییر شکال و همانند روز اول در جای خود قرص و محکم قرار دارد . اینجا بود که به هدف غایی این خودرو که همان تولید خودرویی اقتصادی و با دوام بالا بود پی بردیم . در حقیقت طراحی ساده و بدور از زرق برق باعث شده که کابین داستر 2015 کمترین تغییر ممکن را در طول زمان داشته باشد.

پس از وارد کردن سویچ خودرو در مکان معین شده و روشن کردن پیشرانه اول از همه ورود نسبتا زیاد صدای موتور به درون کابین کمی آزار دهند بود ولی خب این میزان کمتر از محصولات چینی هم رده بود.برای تست بیشتر صدا دور موتور به 3000 هزار دور بر دقیقه بالا بردیم و مشخص شد که رنو برای کاهش هزینه تمام شده چندان علاقه ای به استفاده از متریال عایق بندی نداشته اما به هر حال صدای ورودی به کابین از بسیاری از محصولات داخلی کمتر بود.

اهرم دنده را در نشان D قرار دادیم و به با فشردن پدال گاز خودرو بدون هیچ تکانی اضافی شروع به حرکت می کند در ادامه و با افزایش دور موتور دنده ها به آرامی تعویض می گردد که نشانه خوبی است اما ضریب دنده زیاد و کم بودن تعداد دنده ها باعث می گردد که دور موتور بدون دلیل تا 3000 الی 4000 دور بالا رود و همین امر در خیابان های شهری کمی باعث افزایش مصرف سوخت می شود.

برای تست شتاب ،خیابان نسبتا خلوتی را انتخاب می کند و پس از ایست کاملا به ناگهان پدال گاز را فشار داده ،خودرو بدون چالاکی خاصی اما با صدای زیاد موتور شروع به حرکت می کند . رنو داستر ما بعد از زمان کوتاهی که از پس اینرسی  وزن 1260 کیلوگرمی خود بر آمد شتاب خود را به سرعت زیاد می کند.اما برای بررسی شتاب داستر در هنگام سبقت های ناگهانی  اینبار تست شتاب را از سرعت 50 کیلومتر بر ساعت مورد بررسی قرار دادم. در این حال بدلیل اینکه خودرو در حال حرکت بودن و از اینرسی ساکن خبری نیست شتاب بطور قابل لمسی بهتر از حالت قبلی است بطوریکه متوجه شدم داستر هیچگاه شما را در سبقت های ناگهای نا امید نمی کند.

رنو داستر SE

اما تست شتاب کمترین استفاده را در دنیا واقعی دارد برای همین به خیابان های شلوغ و پرترافیک رفتیم تا بهتر عملکرد داستر را مورد بررسی قرار دهیم. سیستم تعلیق مک فرسون جلو و نیمه صلب عقب کمی سفت به نظر می رسد اما باید یادمان باشد با یک کراس اوور روبرو هستیم و نرمی پیش از حد در داستر کمی باعث دلسردی می گردد . به هر حال تکان های وارد شده به خودرو چندان آزار دهند نبود.اما نکته مثبت این خودرو ابعاد کوچک خودرو قدرت مانور بالای آن در ترافیک ها و کوچه های باریک بود.

و در آخرین بررسی خود به سراغ قابلیت آفرود نوری این کراس اوور پر فروش رفتیم .برای این منظور یکی از مناطق کوهستانی نقاط شمال تهران را انتخاب کردم اما برای رسیدن به این مکان از جاده های پیچ در پیچ کوهستانی باید عبور می کرد به همین منظور تصمیم گرفتم هندلینگ و کشش خودرو در سربالایی ها مورد بررسی قرار دهم. نرمی خودرو در پیچ ها و دست اندازهای جاده خوب و مناسب بود و وقتی به داخل چاله ها می رفتیم، صدای اضافه ای به کابین نفوذ نمی کرد. وقتی با معکوس به گردنه ها حمل می کردیم، صدای اضافه ای از موتور و گیربکس به اتاق نمی آمد و اصلا آزاردهنده نبود. عملکرد فرمان هیدرولیکی داستر هم به نسبت خوب بود و کاربرد اصلی آن در جاده های پر پیچ و خم قابل احساس است. شاید فرمان این خودرو در شهر آنچنان نرم نباشد و نتواند مثل فرمان های کمکی برقی عمل کند. ولی حس پایداری و هندلینگ خوبی که به واسطه فرمان و جلوبندی قوی، زیر دستان راننده احساس می شود، تجربه ای است که ارزش مهندسی رنو را بالا می برد. قابل ذکر است سامانه ABS و در کنار سیستم EBD  در کل دارای عملکرد مناسبی بود.همچنین در این مسیر سیستم تیپ ترونیک جعبه دنده کاملا کمک حال راننده بود بطوریکه در سربالایی ها معکوس کشیدن را کاملا لذت بخش می کرد. همچنین در سرازیری ها از بالا رفتن سرعت خود بدون ترمز گرفتن جلوگیر می نمود.

وقتی به بیراهه مورد نظر رسیدم با سرعت ملایمی شروع به حرکت کردم و خودرو بدون مشکل خاصی از پستی و بلندی های موجود در جاده عبور کرد. تکان های حاصل از این پستی و بلندی ها هم در کمترین حالت ممکن بود و کف خودرو هم هیچگاه زمین را لمس نکرد. اما بدلیل اینکه مدل مورد بررسی ما نوع تک دیفراسیل بود در شیب های زیاد با مشکل برخورد کرد اما مطمئنا نسخه چهار چرخ متحرک داستر بدون مشکل خاصی شیب ها مورد نظر را پشت سر می گذاشت.

کلام پایانی

کلام پایانی

برای درک بهتر داستر بهتر است آپشن و زیبایی را فراموش کنید و بجای آن به عملکرد فنی خودرو و دوام بالای آن فکر کنید. داستر خودرویی است که بدون داشتن امکانات نه چندان پرکاربردی نظیر سانروف، سنسور نور، آینه های تاشو برقی، صندلی های برقی، سیستم تهویه اتوماتیک و غیره سالها یار و یاور شما خواهد بود و در هیچ جاده ای شما را تنها نخواهد گذاشت. همین موارد باعث شده که داستر بعنوان یکی از پرفروش ترین کراس اوور جهان گردد چرا که داوم بالا ،استهلاک کم و کاربردی بودن آن کاملا قابل دست یابی است. پس پیشنهاد می شود به جای خرید چینی های پر زرق برق گرانقیمت داستر را به عنوان خودرویی ماندگار انتخاب نمایید تا سالها  از دست تعمییر کار ها راحت باشید.

user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1398/2/10
رنو

رنو

خودرو داستر تک دیفرانسیل

  • طراحی و زیبایی4
  • مصرف سوخت4
  • راحتی سرنشین6
  • امکانات و قابلیت ها3
  • ارزش خرید7

امتیاز کل

4

تجربیات کاربران
arrow-jou تجربیات کاربران در خصوص خودروی رنو , داستر تک دیفرانسیل , مدل 2014 تا 2017

امتیاز کاربران به :خودرو رنو , داستر تک دیفرانسیل , مدل 2014 تا 2017

  • طراحی و زیبایی
    0
  • مصرف سوخت
    0
  • راحتی سرنشین
    0
  • امکانات و قابلیت ها
    0
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    0

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مشخصات فنی
مشخصات فنی خودروی رنو , داستر تک دیفرانسیل , مدل 2014 تا 2017

مشخصات کارخانه تولید کننده :

کارخانه سازنده رنو
کشور تولید کننده فرانسه
نام و مدل خودرو رنو داستر تک دیفرانسیل
نمایندگی فروش در ایران نگین خودرو

وزن و مشخصات بدنه :

کلاس بدنه شاسی بلند
کلاس اتومبیل J Segment
ابعاد(طول*عرض*ارتفاع)میلیمتر
فاصله دو محور 2672 میلیمتر
وزن 1205 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان 5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو 215/65 R 16
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب 215/65 R 16

مشخصات فنی موتور :

حجم موتور 1998 cc
نوع موتور بنزین سوز
تعداد سیلندرها 4
تعداد سوپاپ ها 16
آرایش قرار گیری سیلندرها خطی مستقیم
محل قرار گیری موتور موتور جلو
سیستم سوخت رسانی انژکتوری تزریق مستقیم
ظرفیت باک 50 لیتر
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار) 135 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر) 195 نیوتن متر در 3750 دور در دقیقه

مشخصات جعبه دنده ( Transmission ) :

نوع جعبه دنده جعبه دنده اتوماتیک
تعداد دنده (جلو) 4
محور محرک دیفرانسیل جلو

مشخصات فنی سیستم تعلیق و فرمان :

نوع سیستم تعلیق مستقل برای هر چرخ
تعلیق جلو مک فرسون
تعلیق عقب اکسل نیمه صلب
کمک فنرهای جلو
کمک فنرهای عقب
نوع سیستم فرمان قدرت کمکی هیدرولیکی

مشخصات فنی سیستم ترمز ها :

نوع سیستم ترمز
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلو دیسکی خنک شونده
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقب کاسه ای

عملکرد فنی خودرو :

حداکثر سرعت 170 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه) 10.7 ثانیه
مصرف سوخت شهری 9.7 لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت جاده ایی 6.4 لیتر در هر صد کیلومتر
سیکل ترکیبی مصرف سوخت 7.5 لیتر در هر صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو 5
استاندارد ایمنی
ستاره ایمنی از مرکز استاندارد و ایمنی اروپا EURONCAP 3

امکانات ایمنی،رفاهی و آپشن ها :

کیسه های هوا ( نوع و تعداد ) راننده و سرنشین
سیستم های پایداری و کمک راننده ABS دارای 4 کاناله به همراه EBD
سیستم های امنیتی و حفاظتی قفل مرکزی به همراه ریموت کنترل رادیویی ، سیستم ضد سرقت
سیستم فرمان و هدایت پذیری
نوع غربیلک سه شاخه
سیستمهای تهویه مطبوع کنترل دستی
سیستم صوتی و تصویری رادیو CD به همراه USB و Bluetooth
سیستمهای مولتی مدیا
سیستم صندلیهای جلو پشت سری فعال ، دارای تنظیم
سیستم صندلیهای عقب دارای قابلیت تا شوندگی
سیستم آیینه ها دارای تنظیم برقی
سیستم شیشه ها بالابر تمام شیشه ها برقی
سیستم های سقف
سیستم روشنایی جلو دارای مه شکن
سیستم روشنایی عقب دارای مه شکن و چراغ سوم ترمز
سنسورهای پیش فعال
سیستم های کمک رانندگی
سایر تجهیزات

محدوده گارانتی :

محدوده گارانتی 5 سال یا 150000 کیلومتر
مطالب مرتبط