اتومبیلهای پر ستاره را بشناسید

وقتی میخواهید یک اتومبیل بخرید به چه چیزی در آن بیشتر توجه میکنید؟ برایتان ظاهر اتومبیل و طراحی بدنه آن مهم است یا آپشنهای رنگارنگی که در کابین در اختیار شما قرار میدهد؟ ویژگیهای فنی اتومبیل چقدر برایتان اهمیت دارد؟ اینکه موتور چند سیسی باشد یا اینکه این پیشرانه چه قدرت و گشتاوری را برای اتومبیل ایجاد میکند. شاید هم کلاس اتومبیل برایتان اهمیت ویژهای داشته باشد؛ سدان، هاچبک، کروک، کوپه، کراساوور و… . اما قطعا یک ویژگی هست که همه ما در خرید یک اتومبیل جدید به آن توجه میکنیم و آن اینکه؛ این اتومبیل چقدر ایمن است و چقدر میتواند در سوانح رانندگی جان سرنشینان خود را نجات دهد.
این ستارههای ایمنی
این روزها وقتی از یک خودرو کارخانههای معظم اتومبیلسازی صحبت میکنیم و به ویژگیهای آن میپردازیم، حتما درباره ستارههای ایمنی آن هم حرف میزنیم. یکی از معتبرترین شرکتهایی که اتومبیلها را از نظر ایمن بودن مورد آزمایش و تحقیق قرار میدهد موسسه بررسی ایمنی خودرو یورو انکپ است. این شرکت نظرش را بر اساس یک تا ۵ ستارهای که به یک خودرو میدهد بیان میکند. اتومبیلی که ۵ ستاره داشته باشد، یعنی توانسته همه استانداردهای ایمنی مورد نظر این شرکت معتبر را کسب کند. در عین حال سایتهای معتبر اتومبیل مثل «سکیورتی کار» هم هر سال به بررسی خودروهای مختلف از نظر ایمنی میپردازند و نظر خودشان را درباره خودروها اعلام میکنند. در ادامه تعدادی از اتومبیلهایی که در یک دهه گذشته میلادی توانستهاند از منظر ایمنی، نظرات این موسسهها و سایتها را جلب کنند معرفی کردهایم. اینها اتومبیلهای هستند که با مراجعه به سایتهای مثل دیوار هم به راحتی میتوانید آگهیهای فروششان را پیدا کنید.
آئودیQ۵ با ۸ کیسه هوا

آئودیQ۵ باعث شد که برای اولین بار یک خودروی شاسی بلند بالاتر از نام بنز و بیامدبلیو قرار بگیرد. این مدل ۲ لیتری به کمک ۴ سیلندر و توان ۲۲۲ اسب بخار میتواند شاسی بلند ۱.۸ تنی را در عرض ۷.۱ ثانیه به مرز سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برساند و تا حداکثر سرعت ۲۲۰ کیلومتر در ساعت نیز پیش برود. برخورداری از ۸ کيسه هوا در همه جای اتومبیل، امکان صدمه رسیدن به سرنشینان را به حداقل میرساند و همین مسئله حداکثر امتیاز را به Q۵ میدهد.
بیامدبلیو دوستداشتنی سری ۵

محصول محبوب آلمانیها همیشه دوست دارد چند قدمی جلوتر از همه حرکت کند. آنها برای موتورهای سری ۵ سال ۲۰۱۰ خود از موتورهای استاندارد یورو ۶ بهره بردند. در حالی که استفاده از این موتورها تا سال ۲۰۱۴ میلادی اجباری نبود. بیام و سری ۵ حدود ۴۰ سال است که ایمنی را به معنای واقعی تعریف کرده است. اما این شرکت دست از حرکت برنمیدارد و با ارائه نسل ششم توانست تولید ۶ میلیون دستگاه از این مدل را جشن بگیرد. موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری این اتومبیل دارای توربوشارژ است که توان ۲۵۲ اسب بخار را به وجود میآورد. این اتومبیل هم از ۸ ایربگ برای حفاظت از سرنشینان اتومبیل بهره میبرد.
مرسدس بنز کلاس E

خیلیها مدل کلاس E را کاملترین خودروی دنیا میدانند. شاید ظاهر آن زیادی رسمی به نظر برسد، اما ایمنی بالای آن چیزی نیست که به سادگی بتوان از آن گذشت. مدلهای کلاس E با استحکام بدنه مناسب و تجهیزات ایمنی فعال و غیر فعال یک سر و گردن از همتاهای خودشان بالاتر هستند. نصب ۹ کیسه هوا در کنار سامانه ترمز ضد قفل، پایداری الکترونیکی، سامانه هوشمند توجه راننده به سمت جلو و سامانه ترمز خودکار در مواقعی که راننده تمرکز کافی ندارد و کمربندهایی با ۴ نقطه اتصال برای کسب ۵ ستاره کافی است.
مزدا ۳؛ محبوب ایرانیها

مزدا ۳ جزو خودروهایی است که در سالهای اخیر توانسته خود را با استانداردهای روز مطابقت بدهد. کارشناسان ایمنی شرکت مزدا وزن شاسی نسل نو را نسبت به قدیمیترها ۱۵ کیلوگرم سبکتر کرده و همچنین عیار فولاد آن را ۱۶ درصد افزایش دادهاند. همه اینها یعنی مقاومت بالاتر برای خودرویی ارزانقیمت. مهندسان مزدا برای بالا بردن پویایی رانندگی نسل نو این اتومبیل، سامانه مکانیکی نگه دارنده چرخها، فنرها و سیستم مکانیکی پایدار کننده چرخها را نیز بهینهسازی کردهاند.
ولوو V40

اداره ملی ایمنی جادهای ایالات متحده درجه ایمنی ۵ ستاره را پس از انجام آزمایش تصادف به این خودرو اعطاء کرد. ولو V40 یک هاچبک بسیار ایمن و البته لوکس و مدرن است که حتما کارهای زیادی در سوانح رانندگی میتواند برای نجات سرنشینانش انجام دهد. این خودرو که فقط مدلهای ۲۰۱۴ آن در بازار ایران موجود است با حجم موتور ۲ لیتری ۵ سیلندر میتواند ۲۱۳ اسببخار قدرت تولید کند و اتومبیل را به سرعت ۲۳۵ کیلومتر در ساعت رسانده و البته همه سرنشینانش را صحیح و سالم به مقصد ببرد. سیستم ترمز این خودرو به قدری پیشرفته است که میتواند بدون عکس العمل راننده عمل کند. تنها برای این کار کافی است تا مانعی در فاصله یک متری جلوی خودرو قرار بگیرد تا خودرو به صورت کامل متوقف شود.

نویسنده :
رپرتاژ
