هر آنچه باید در خصوص ثبت نام کارت سوخت بدانید
همانطور که همه ما مطلع هستیم از سال 97 بنزین برای چندمین بار دو نرخی گردید تا استفاده از کارت سوخت در بین مالکان خودرو به یک اجبار تبدیل گردد.این در حالی بود که پیش از این بدلیل تک نرخی بودن بنزین دیگر نیاز به کارت سوخت نبود و جایگاه داران کارت سوخت خود را در اختیار رانندگان قرار می دادند.همین امر سبب گردید که کارت سوخت بسیاری از خودرو یا مفقود شود یا در هنگام خرید و فروش خودرو به مالک جدید تحویل نشود.
از همین رو ثبت نام کارت سوخت ،اعلام مفقودی کارت سوخت ،دریافت کارت سوخت المثنی ،رمز گشایی کارت سوخت و موارد شبیه به این به یکی از دغدغه مردم تبدیل شود.در مقاله پیش رو همراه پردیس خودرو باشید تا با صفر
چه کسانی برای ثبت نام کارت سوخت باید اقدام نمایند
اگر شما جزو کسانی هستید که خودروی دست دوم خریداری نموده اید و کارت سوخت خود را از مالک قبلی دریفات نکرده اید و یا در سالها گذشته بدلیل بی اهمیت بودن این کارت مهم ،آن را گم کرده اید نیاز دارید که برای دریافت کارت سوخت خود اقدام نمایید.توجه داشته باشید بسیار از کسانی که خودروی صفر از خودروساز با وارد کنندگان خریداری کرده اند جهت ثبت نام اقدام نموده اند که این امر کاملا اشتباه است چرا کارت سوخت خودروهای صفر کیلومتر بصورت اتوماتیک صادر شده و به درب منزل شما ارسال خواهد شد.
نحوه ثبت نام کارت سوخت
در ابتدا به مراکز پلیس +10 در محدوده منطقه خود مراجعه فرمایید.توجه داشته باشید در هنگام مراجعه مدارک ذیل را به همراه داشته باشید
- مدارک شناسایی مالک وسیله نقلیه
- مدارک شناسایی وسیله نقلیه
- بیمه نامه وسیله نقلیه
- شماره تلفن همراه (فقط به نام مالک وسیله باشد)
- آدرس و کد پستی
- واریز فیش نقدی به حساب شرکت ملی پخش
همچین باید به موارد ذیل توجه داشته باشید:
- وکیل مالک نیز با ارائه وکالتنامه ای که صراحتا عبارت «کارت سوخت» در آن درج شده باشد، امکان انجام ثبت نام را دارد.
- معرفی نامه سازمانی برای اشخاص حقوقی الزامی است.
- برای خودروهای لیزینگی، داشتن کارت خودرو الزامی است.
پس از مراجعه به پلیس +10 و انجام کلیه مراحل ،کارت سوخت به محل زندگی شما پست خواهد شد
تا صد دریافت کار سوخت و نحوه پیگیری آن آشنا شوید.
ثبت نام کارت سوخت برای موتور سیکلت ها چگونه است
مراحل ثبت نام کارت سوخت برای دریافت کارت سوخت موتور سیکلت دقیقا همان مراحل ثبت نام کارت سوخت برای خودروها می باشد.البته توجه داشته باشید موتور سیکلت هایی که از تاریخ تولیدشان بیش از 10 سال گذشته است امکان دریافت سوخت وجود ندارد و مالکان این دست از موتور سیکلت ها برای اطلاعات بیشتر باید به پلیس +10 مراجه نمایند.
ثبت نام برای خودروهای پلام عمومی به شکل است؟
وسیله های نقلیه عمومی و دولتی (شامل سواری، سنگین، وانت و موتورسیکلت)مانند دیگر خودروها ملزم به دریافت کارت سوخت هستند.مالکین اینگونه خودروها هم نیز تنها از طریق مراجعه به دفاتر پلیس +10 می توانند نسبت به ثبت نام کارت سوخت اقدام نمایند.
ثبت نام کارت سوخت خودروهای قولنامه ای به شکل است
کسانی که خودرو یا موتور سیکلت خود را بصورت قولنامه ای خریداری کرده اند باید با ارائه اصل اسناد نقل و انتقال به مراکز پلیس +10 مارجعه نمایند.
آیا خودروهای پلاک قدیمی می توانند برای کارت سوخت ثبت نام نمایند؟
جواب این سئوال بله است در صورتی که از سوی پلیس راهور برچسب مخصوص "تسجیل "را دریافت کرده باشند.البته در برخی موارد ممکن است کارت سوخت صادر نگردد که در این صورت برای کسب اطلاعات بیشتر باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرد.
ثبت نام خودروهای بدون کارت ماشین چگونه است؟
مالکان خودروهای نوشماره (صفر کیلومتر) و خودروهای تعویض پلاکی که هنوز «کارت خودرو» دریافت نکردهاند، با استفاده از کد 16 رقمی شناسایی خودرو (VIN) مندرج در «شناسنامه مالکیت خودرو» امکان پذیر است.
استعلام و پیگیری کارت سوخت
پس از ثبت نام حالا باید منتظر دریافت کارت سوخت خود باشید.به همین منظور نیاز است طریقه پیگیری و استعلام کارت سوخت را بدانید.
روش پیگیری کارت سوخت
اگر برای دریافت کارت سوخت ثبت نام کرده اید اما هنوز این کارت بدست شما نرسیده است ابتدا به سایت خدمات الکترونیکی پلیس به نشانی epolice.ir مراجعه نمایید تا از صدور کارت اطمینان حاصل نمایید.اگر در این مرحله کارت سوخت شما صادر شده باشد یک «شماره مرسوله پستی» برایتان نمایش داده میشود.
پس از دریافت این شماره مرسوله پستی حالا نوبت به پیگری نحوه ارسال توسط اداره پست خواهید بود. در این مرحله باید به سایت شرکت پست به نشانی post.ir بروید و از قسمت «رهگیری مرسولات پستی»، وضعیت کارت سوختتان را استعلام کنید.
طریقه دریافت و مدارک مورد نیاز برای تحویل کارت سوخت از ادراه پست
اگر پس از وارد کردن شماره مرسوله در سایت اداره پست ،اطلاعاتی برای نمایش وجود نداشت بهتر است قبل از مراجعه حضور با مرکز امور مشتریان این شرکت به شماره 84470000 تماس بگیرید و طلب راهنمایی کنید.
اما اگر متوجه شدید که کارت سوخت به درب منزلتان آمده اما شما بدلیل عدم حضور شما به ادراه پست برگشت خودرو است کافی است با مدارک ذیل جهت دریافت کارت سوخت خودرو یا موتور سیکلت خود به مرکز اداره پست محل سکونتان مراجعه فرمایید.
- شناسنامه مالکیت یا سند (بنچاق) یا کارت شناسایی خودرو
- مدارک شناسایی مالک خودرو (شناسنامه،کارت ملی،گذرنامه،گواهینامه)
- حضور یا مراجعه مالک، ضروری نیست.
طریقه استعلام وضعیت کارت سوخت از طریقه پیامک (اس ام اس)
اگر به اینترنت دسترسی ندارید و یا توانایی کار با وب سایت ها را ندارید از طریق پیامک می توانید پیگر کارت سوخت باشید. برای این کار لازم است که موارد زیر را به شماره 1101202040 ارسال نمایید.
- برای موتورسیکلت: ابتدا حرف M، سپس ستاره، سپس شماره VIN.
- برای خودرو: ابتدا حرف V، سپس ستاره، سپس شماره VIN.
رمز کارت سوخت و نحوه بازیابی رمز
خوب زمانی که کارت سوخت خودرو و یا موتور سیکلت شما بدستان رسید دارای یک رمز جهت استفاده در جایگاه سوخت است. این رمز بصورت پیش فرض چهار رقم آخر کارت ملی (یعنی چهار شماره سمت راست) صاحب وسلیه نقلیه که خود شما هستید ،خواهد بود.
لازم است بدانید اگر رمز را تغییر داده اید و حالا فراموش کرده اید باز هم می توانید از «چهار شماره آخر کارت ملی» استفاده نمایید.
مدارک لازم برای حذف رمز کارت هوشمند سوخت چیست؟
اگر رمز عبورتان را به یاد ندارید یا پیغام خطا دریافت میکنید، باید به مدارک زیر به یکی از نواحی شرکت ملی پخش مراجعه کنید.
- حضور مالک یا وکیل (با ارائه وکالتنامه یا انحصار وراثت)
- مدارک شناسایی مالک (یا معرفی نامه سازمانی برای اشخاص حقوقی)
- مدارک شناسایی وسیله نقلیه
- تکمیل فرم درخواست
- ارائه اصل کارت هوشمند سوخت
نحوه رمز گشایی کارت سوخت
اگر همچنان با رمز عبور کارت سوخت مشکل دارید ابتدا با شماره تلفن 09627 شرکت ملی پخش تماس بگیرید تا آدرس نزدیکترین «مرکز بازیابی رمز عبور» را به شما بگویند. اما اگر در تهران هستید می توانید به یکی از مراکز رمز گشایی کارت سوخت مراجعه نمایید
آدرس مراکز رمز گشایی کارت سوخت
کارت سوخت بانکی
در این بخش توضیح میدهیم که برای تبدیل کارت عابر بانک به کارت سوخت چه کارهایی باید انجام داد.
برای ثبت نام کارت سوخت بانکی چه کار کنیم؟
ابتدا قرار بود که مالکان وسایل نقلیه، بتوانند از کارت عابر بانک بعنوان کارت سوخت استفاده کنند. اما طبق اطلاعیه ای که شرکت ملی پخش در تاریخ 26 تیرماه 98 منتشر کرد، استفاده از کارت بانکی برای سوختگیری، تا اطلاع ثانوی منتفی شده است و همه متقاضیان صرفا باید از کارت سوخت استفاده کنند.
متقاضیانی که اقدام به اتصال کارت بانکی کردهاند، نیازی به ثبت نام مجدد ندارند و کارت سوخت جدیدشان به آدرس آنها ارسال میشود. همچنین آنهایی که کارت سوخت بدستشان نرسیده باید از طریق شرکت پست، کارتشان را پیگیری کنند.
اعلام مفقودی کارت سوخت
اگر کارت سوخت وسلیه نقلیه شما گم شده باشد باید درخواست مفقودی کارت نمایید.برای این کار نیز باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایید که البته 3 شرط دارد.
- درخواست صدور کارت المثنی نشده باشد.
- بیشتر از 4 ساعت از اعلام گزارش مفقودی، نگذشته باشد.
- پس از لغو گزارش مفقودی، تا 3 روز از کارت استفاده نشود.
سوالات متداول کارت سوخت
سوالات پرتکرار درباره کارت سوخت را در این قسمت بخوانید.
دریافت کارت سوخت چقدر زمان می برد؟
سخنگوی شرکت ملی پخش، در هشتم آذرماه 98، گفته که با توجه افزایش 10 تا 11 برابری درخواستهای ثبت نام کارت سوخت، هم اکنون ظرفیت درخواستهای کارت سوخت، دوبرابر ظرفیت تولید آن شده!
به همین دلیل نیز از این تاریخ به بعد، زمان دریافت و تحویل کارت سوخت به مالک خودرو، مابین 3 هفته تا 2 ماه (بعد از ثبت نام) طول میکشد.
کد 25 چیست؟
اگر در هنگام سوختگیری با پیغام «کد 25 یا ابطال کارت» مواجه شدید، کارت را از دستگاه خارج کنید و دوباره تلاش کنید.
اما اگر بازهم، این پیغام برایتان نمایش داده شد، به این معنی است که کارت سوختتان ازبین رفته است؛ پس باید به دفاتر پلیس+10 بروید و درخواست کارت سوخت المثنی دهید. نمایش پیغام خطای «کد 25 یا ابطال کارت» یا به علت نقص فیزیکی کارت سوخت است یا بدلیل باطل شدن آن توسط مالک قبلی کارت.
خودروهای صفر کیلومتر، کارت سوخت دارند؟
اگر خودروی نوشماره (صفر کیلومتر) خریداری کرده اید یا خودروی پلاک تعویضی دارید، حتما این سوال برایتان پیش آمده که کارت سوخت خودرویتان کجاست؟! باید بدانید که:
1- برای خودروهای صفر کیلومتر، نیازی به ثبت نام کارت سوخت نیست چراکه بصورت اتوماتیک برای آنها صادر میشود. به همین دلیل مالکان خودروهای صفر کیلومتر جهت پیگیری کارت سوختشان تنها کافی است به سایت پست مراجعه کنند.
2- در هنگام خرید و فروش خودرو، فروشنده موظف است که کارت سوخت خودرو را تحویل خریدار دهد. اما اگر به هر دلیلی، فروشنده خودرو این کار را انجام نداد، خریدار میتواند جهت ثبت نام کارت سوخت المثنی به مراکز پلیس+10 مراجعه کند. از آنجایی که کارت سوخت براساس کد VIN است، بنابراین بعد از صادرشدن کارت سوخت جدید، آن کارت سوختی که در اختیار مالک قبلی خودرو بوده نیز بلافاصله باطل میشود!
3- سهمیه کارت سوخت خودروهای صفر کیلومتر، از زمان صدور کارت محاسبه میشود.
ثبت نام مالکانی که بیش از یک وسیله نقلیه دارند، چگونه است؟
این افراد باید در ازای هر دستگاه خودرو یا موتورسیکلت خود، تمامی مراحل ثبت نام را دوباره انجام دهند.
با تغییر مالکیت خودرو، نیازی به تغییر کارت سوخت است؟
خیر! کارت سوخت براساس شماره شناسایی VIN خودرو صادر میشود. بنابراین اگر وسیله نقلیهای خریدهاید که کارت سوختش متعلق به مالک قبلی است، هیچگونه نیازی به ثبت نام مجدد ندارید.
البته در صورت ثبت نام مجدد، اتفاق خاصی نخواهد افتاد و فقط کارت فعلیتان باطل شده و کارت المثنی جدید، صادر میشود. برای تغییر مالیکت کارت، کافی است با همکاری مالک سابق خودرو، به سایت خدمات دولت همراه مراجعه کرده و از قسمت ویرایش اطلاعات، مالکیت کارت سوخت را نیز تغییر دهید.
اگر مالک، سیمکارتی به نام خود نداشته باشد، چگونه ثبت نام کند؟
صرفا از طریق دفاتر پلیس+10 امکان ثبت درخواست دارد.
بعد از تغییر مالکیت وسیله، آیا مالک قبلی میتواند کارت را بسوزاند؟
خیر! طبق قانون، کارت سوخت متعلق به همان مالکی است که نامش در سند وسیله نقلیه قید شده است. بنابراین مالک سابق وسیله، دیگر هیچ حقی برای کارت سوخت ندارد.
دریافت کارت وسیلهای که مالکش فوت کرده، امکان پذیر است؟
اگر مالکیت خودرو تغییر نکرده باشد، پس از انحصار وراثت و از طریق دفاتر پلیس+10 امکانپذیر است.
خرید و فروش کارت سوخت، مجاز است؟
خیر! غیرقانونی است و در صورت مشاهده این مورد، بهتر است به پلیس آگاهی اطلاع دهید.
از چه شماره تلفنی، راهنمایی بگیریم؟
- در صورت داشتن هرگونه سوال از شرکت پست با مرکز امور مشتریان پست با شماره تلفن 84470000 تماس بگیرید.
- در صورت داشتن هرگونه سوال درباره چگونگی ثبت نام با مرکز ارتباطات شرکت ملی با شماره تلفن 09627 تماس بگیرید.
نویسنده :
میلاد حسینی