icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین تست و بررسی میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید در پیست آزادی

تست و بررسی میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید در پیست آزادی

comments 0 1396/12/15

شرکت آرین موتور پویا بعنوان نماینده رسمی محصولات میتسوبیشی در ایران به مظنور آشنایی بیشتر با اولین خودروی پلاگین هیبرید بازار ایران برنامه تست درایو اوتلندر پلاگین هیبرید را در مجموعه پیست آزادی برگزار کرد.

تفاوت خودروهای هیبریدی و پلاگین هیبرید

اما شاید واژه پلاگین هیبرید برای مشتریان کمی ناآشنا باشد چرا که پیش از این محصولات مختلفی نظیر تویوتا و هیوندای با پیشرانه هیبریدی به بازار ایران عرضه شده بود و شاید در لحظه اول محصولات پلاگین هیبرید با محصولات صرفا هیبریدی یکسان در نظر گرفته شود.اما به واقع در بحث فنی این دو با یکدیگر تفاوت عمده ای در تولید نیروی محرکه و انتقال قدرت به چرخها را دارا هستند.

در محصولات هیبریدی نیروی محرک توسط پیشرانه بنزینی تولید شده و جهت انتفال قدرت به چرخها و همچنین شارژ باطری ها وظیفه اصلی را ایفا می کند. در این نوع از خودروها وظیفه انتقال قدرت به جعبه دنده چند سرعته سپرده شده است که می توانید با تعویص دنده ها میران گشتاور تولید شده را متناسب با وضعیت خودرو به چرخها منتقل کند. در این خودروهای هیبریدی باطری خودرو تنها از طریق پیشرانه بنزینی و نیرو مازاد ترمز ها شارژ می شود.

اما در خودروهای پلاگین هبیریدی این پیشرانه های الکتریکی هستند که وظیفه اصلی نیرو محرکه را بر عهده داشته و پیشرانه بنزینی صرفا برای شارژ باطری ها استفاده می شود . البته در سرعت های بالا و یا سبقت های ناگهانی نیرو پیشرانه بنزینی وارد مدار شده و به کمک پیشرانه الکتریکی خواهد آمد. در این نوع از خودروها خبری از جعبه دنده چند سرعته نیست و فقط یک جعبه دنده تک سرعته وظیفه انتقال سرعت را بر عهده دارد. اهرم دنده فقط وظیفه تعیین مسیر خودور به جلو و عقب و یا حالت خلاص را بر عهده دارد.اما تفاوت اصلی دیگر خودروهای پلاگین هیبریدی را باید در شارژ خودرو توسط برق شهری دانست. به عبارتی باطری این خودرو ها را می توان با اتصال کابل به برق شهری شارژ نمود و از این طریق می توان در مصرف بنزین بسیار صرفه جویی کرد. در نهایت باید گفت خودروهای پلاگین هیبرید ماهیتشان به خودروهای برقی نزدیکتر است اما خودروهای هیبریدی ماهیتی بنزینی دارند.

مشخصات فنی

مشخصات فنی

میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید اولین خودروی با این تکنولوژی در کشور است که بصروت رسمی عرضه شده است. همچنین این خودرو تاکنون توانسته لقب پرفروشترین کراس اور پلاگین هیبرید جهان را از آن خود کند که نشان از عملکرد بالا و فوقالعاده این الکتریکی ژاپنی دارد.

در خصوص مشخصات فنی این خودرو باید گفت اوتلندر پلاگین هیبریدی از دو پیشرانه برقی و یک پیشرانه بنزینی بطور همزمان برخودار است. پیشرانه برقی اول بر روی محور جلو نصب شده و قادر است بیشنه قدرت 81 اسب بخار و حداکثر گشتاور 137 نیوتن متر را تولید نماید.اما پیشرانه دوم مستقیما بر روی محور عقب نصب شده است . این پیشرانه قادر به تولید 81 اسب بخار و 195 نیوتن متر گشتاور می باشد. در نهایت هم پیشرانه بنزینی این پلاگین هیبرید یک موتور 2.0 لیتری با حداکثر توان 120 اسب بخار و بیشنه گشتاور 190 نیوتن متر است . پس می توان نتیجه گرفت که مجموع میزان قدرت خروجی اوتلندر پلاگین هیبریدی برابر با 230 اسب بخار می باشد.

اما وضعیت بکار گیری این موتورها در نوع خود جالب است. از آنجا که این خودرو ماهیتی الکتریکی دارد در حالت الکتریکی فقط پیشرانه برقی تولید نیروی محرک را بر عهده دارد و با یکبار شارژ کامل توانایی پیمایش 50 کیلومتر را دارد.در این حالت میزان آلایندگی خودرو به صفر می رسد. اما حالت دوم زمانی است که پیشرانه الکتریکی تولید نیرو محرک را بر عهده دارد و پیشرانه بنزینی نقش ژنراتور را برعهده دارد و همزمان به شارژ باطری های خودرو می پردازد در این حالت مصرف سوخت خودرو در پایین تر حد امکان و حدود 1.5 لیتری می باشد.این حالت عملکرد را "سری" می نامند.قابل ذکر است در مواقعی که خودرو به نیروی بیشتری نیاز داشته باشد پیشرانه بنزینی به کمک پیشرانه الکتریکی در تولید نیروی محرک خواهد آمد.

اما در حالت سوم که "موازی"نام دارد و معمولا در سرعت های بالای 120 کیلومتر اتفاق می افتد پیشرانه بنزینی و الکتریکی هر دو به منظور تولید نیروی محرک خودرو وارد عمل خواهند شد و در این حالت این پیشرانه بنزینی است که وظیفه اصلی تولید نیروی محرک را بر عهده دارد. در این حالت بیشترین مصرف سوخت برای خودرو اتفاق خواهد افتاد که تقریبا معادل 5 لیتر در هر 100 کیلومتر خواهد بود.

نحوه شارژ باطری بوسیله برق شهری

نحوه شارژ باطری بوسیله برق شهری

در خودروهای پلاگین هیبریدی همان طور که اشاره شده علاوه بر شارژ بوسیله  پیشرانه بنزینی امکان شارژ از طریق برق شهری امکان پذیر است. وقتی درب محل اتصال برق شهری را در روی بدنه باز می کنیم با تو ورودی مجزا روبرو می شویم. ورودی اولی که کمی بزرگتر است مخصوص برق شهری بوده که در مدت3 الی 5.5 ساعت قابلیت شارژ کامل دارد. یک کابل شارژ به همراه آداپتور به همراه خودرو تحویل مشتریان خواهد شد واما در صورتی که برای محل کار خود و یا مکان دیگر هم نیاز به این کابل دارید باید حدود 1000 دلار هزینه نمایید. اما ورودی دوم مخصوص شارژ سریع می باشد که بدلیل عدم امکان زیر ساخت های شهری این امکان در ایران وجود نخواهد داشت چرا که آداپتور مخصوص این کار حدود 30 هزار دلار بوده و برای مصارف خانگی مقرون به صرفه نیست.در دیگر کشور های جهان این آداپتور در مراکز عمومی توسط دولت و یا شرکت های بزرگ تامین می شود تا همگان بتوانند با مبلغ اندکی  خودروی خود را شارژ نمایند.

 

تجربه رانندگی

تجربه رانندگی

خودرو را در پیست سرعت و مارپیچ آزادی برده تا بتوانیم عملکرد این خودرو را بصورت عملی مورد بررسی قرار دهیم.در همان ابتدا و با فشردن پدال گاز خودرو به سرعت از جای کند می شود و در مدت زمانی کمی به به شتاب دلخواه می رسد. در زمان که سرعت کمتر از 120 کیلومتر سکوت بیش از حد خودرو کمی برایمان تازگی دارد چرا که به جز صدای بسیار خفیف پیشرانه های الکتریکی صدای دیگری به گوش نمی رسد. وقتی خودرو را با سرعت به داخل پیچ های تند پیست می بریم با عملکرد شگفت انگیز سیستم کنترل پایداری خودرو روبرو می شویم که در هر حالت تعادل خودرو را حفظ می کند. این سامانه باعث می شود که هنلدینگ و کنترل اوتلندر پلاگین هیبردید بسیار عالی ارزیابی شود که تا حدود زیادی فراتر از انتظار است. وقتی که خودرو را به سرعت بالای 120 کیلومتر می رسانیم و یا گاز ناگهانی به خودرو می دهیم صدای پیشرانه بنزینی حاکی از این است خودرو جهت تامین نیاز های راننده و خودرو، پیشرانه بنزینی را وارد مدار کرده است.پس از تست شتاب و هندلینگ خودرو به سراغ تست ترمز گیری می رویم. با سرعت 70 الی 80 کیلومتر ناگهان پدال ترمز را می فشاریم و خودرو بدون کله کردن خاصی در مسافتی معقول به ایست کامل می رسد.پس خیلی زود متوجه شدیم که این برند ژاپنی به تمامی قواعد یک خودروی پلاگین هیبریدی پرداخته است.این مهم زمانی بیشتر نمود دارد که بدانیم این ترمز گیری شدید ما هم باعث شارژ باطری ها خواهد شد که این در نتیجه عملکرد سیستم بازیابی انرژی ترمز ها می باشد.

در پایان تست هم موقعیتی دست داد که اوتلندر بنزینی را با اوتلندر پلاگین هیبریدی در یک درگ به مصاف هم برده تا ببینم که آیا این موتور های الکتریکی از توانایی این خودرو کاسته است یا خیر. اما پس از انجام درگ مشخص شد اوتلندر پلاگین هیبریدی که بدلیل استفاده از پیشرانه الکتریکی که منجر به ارائه بیشترین گشتاور در همان لحظه شروع (بر خلاف پیشرانه بنزینی ) در در زیر پای راننده خواهد شد از شتاب اولیه بهتری برخودار بود با اختلاف اندکی زودتر از اوتلندر بنزینی از خط پایان عبور کرد.

در پشت فرمان دو پدال شیفتر وجود دارد که برای خودروی الکتریکی که جعبه دنده ندارد کمی تعجب برانگیز است. اما در واقع این پدال ها جهت تعویض دنده نیست و به منظور استفاده در سراشیبی ها مورد استفاده قرار می گیرد و در حقیقت نوعی ترمز موتوری محسوب میگردد تا راننده در سراشیبی نیاز مبرم به ترمز گیر نداشته باشد. برای روشن شدن این موضع باید گفت در خودروهای بنزینی وقتی در سراشیبی در حال حرکت هستیم با استفاده از دنده سنگین و یا دنده معکوس باعث جلوگیری از بالا رفتن سرعت خودرو می شویم . از همین رو در اوتلندر پلاگین هیبریدی این پدال شیفتر ها تعبیه شده است که باعث می گردد در اثر حرکت معکوس موتور های الکتریکی از بالا رفتن سرعت جلوگیری گردد. این پدال شیفتر ها را می توان از B0 تا B5 تغییر حالت دارد. حالت B5 سنگین ترین حالت است که مانند یک دنده سنگین در خودروهای درون سوز عمل می کند.اما میتسوبیشی برای جلوگیری از هدر رفتن هر گونه انرژی ترتیبی را اتخاذ کرده است که انرژی حاصل از این مهم به شارژ باطری ها منجر شود.در حالت B5 پیشترین حالت شارژ باطری صورت گرفته و در حالت B0 کمترین حالت ممکنه خواهد بود.

کلام پایانی

در حال حاضر که کشور ما در بیشتر شهرهای بزرگ از مشکل آلودگی رنج می برند اینگونه خودروها راه حل واقعی خواهند بود که اما متاسفانه با بالا رفتن تعرفه های ورود خودروی های هیبریدی عملا برای قشر وسیعی خارج از دسترس گردیده است.  در واقع باید گفت که میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبریدی یک محصول فوق العاده خاص با عملکرد فنی قابل صرفه می باشد که مطمنا خریدار خود را راضی نگه خواهد داشت. اگر به رقبای این خودرو نظیر هیوندای سانتافه ،کیا سورنتو و حتی نیسان ایکس تریل نگاهی بیاندازیم متوجه خواهیم شد که میتسوبیشی اوتلندر با داشتن امکانات فراوان و تکنولوژی برتر و بروز دنیا از قیمتی کمتر  برخودار بود که در صورت تغییر دیگاه خودمان در زمینه خرید می توانیم از داشتن این خودرو کمال لذت و رضایت را ببریم.

user-img

نویسنده :

هومن زمانی

comments 0 1396/12/15
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط