icon-sign ورود / ثبت نام
icon-news
اخبار خودرو طرح دوگانه‌سوزی خودروها شکست خورد‌؟

طرح دوگانه‌سوزی خودروها شکست خورد‌؟

دیروز مالکان بسیاری از خودروها لنگ بنزین ماندند. هر چند این‌بار معطل ماندن برای قطره‌ای بنزین، دلیل متفاوتی داشت، با این حال مالکان خودروهای گاز‌سوز دیروز مشکلی برای تامین سوخت نداشتند.

چهارشنبه ۰۵ آبان ۱۴۰۰ 0 comments

متن کامل خبر :

پایگاه خبری"پردیس خودرو"-استفاده از خودروهای دوگانه‌سوز اگر چه دردسرهای همیشگی همچون کافی نبودن جایگاه‌های سوخت را به دنبال خود دارد، اما افزایش قیمت و کاهش تولید این نوع خودروها نیز طی سه سال گذشته دسترسی به این نوع محصولات را سخت کرده است. از سوی دیگر اما افزایش قیمت ارز و تورم در کشور، اختلاف چشمگیر قیمت CNG نسبت به بنزین را تعدیل کرد و به این صورت انگیزه استفاده از  CNG کاهش یافته است. با این حال یکی از اولویت‌های مهم وزارت نفت در دولت سیزدهم، توسعه صنعت CNG در کشور است. شورای عالی انرژی در سند «تامین انرژی بخش حمل‌ونقل کشور تا افق 1420»  نیز بر تمرکز سیاست‌های دولت بر توسعه CNG تاکید کرده است. در این سند پیش‌بینی شده است که با اعمال حمایت‌های ویژه از صنعت CNG، میزان مصرف این سوخت پاک در خودروها از 27 میلیون متر مکعب در روز در سال 98، به 2/ 53 میلیون متر مکعب در روز در افق 1420 برسد. در این زمینه روز گذشته خبرگزاری فارس در گزارشی به این موضوع پرداخت که «چرا توسعه صنعت  CNG یک اولویت است؟» آنچه مشخص است پیش از این در دولت دوازدهم طرح توسعه CNG در سبد سوخت خودروها با طرح‌های ویژه و با اولویت قرار دادن خودروهای مسافری و حمل‌ونقل عمومی در دستور کار قرار گرفت حال آنکه به ادعای گزارش خبرگزاری فارس این طرح از سوی وزارت نفت با شکست روبه‌رو شد. درباره این ادعا عنوان شده که دولت تسهیلاتی را برای مالکان خودروها فراهم کرد که به صورت رایگان خودرو را CNGسوز کنند. از طرفی قیمت CNG متر مکعبی 450 تومان است درحالی که قیمت بنزین سهمیه‌ای و آزاد به ترتیب لیتری 1500 و 3هزار تومان است. ولی با همه این اوصاف باز هم مردم تمایلی به استفاده از CNG به جای بنزین در خودروهای خود نشان ندادند. در ادامه تاکید شده که طبق برنامه شورای اقتصاد از سال 98 تا کنون باید حدود یک میلیون خودرو

CNGسوز می‌شدند ولی طبق آمار در حال حاضر باوجود حمایت‌های ویژه برای توسعه صنعت CNG کمتر از 200 هزار خودرو در چارچوب مصوبه شورای اقتصاد دوگانه‌سوز شده‌اند. بنابراین مهم‌ترین ناکامی دولت دوازدهم در توسعه CNG را می‌توان افزایش نرخ ارز و تورم و در نتیجه بی‌تفاوت شدن سبد هزینه مردم نسبت به اختلاف قیمت CNG و بنزین دانست. محمدحسین باقری، مدیر طرح سی.‌ان.‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز در این باره عنوان کرده که «یکی از دلایل عدم استقبال مردم از مصوبه شورای اقتصاد شاید مربوط به قیمت بنزین باشد. زمانی که این مصوبه ابلاغ شد، قیمت بنزین هزار و 500 تومان و گاز 450 تومان بود و این اختلاف قیمت برای مردم معنادار بود، اما پس از افزایش قیمت بنزین، اکنون با این تورم قیمتی، دیگر کسی بنزین هزار و 500 تومانی را احساس نمی‌کند.» به این‌ترتیب به نظر می‌رسد راهکار پیش‌روی دولت این است که ابتدا با استفاده از سایر ابزارهای موجود (غیر از افزایش قیمت بنزین) مردم را به سمت استفاده از CNG هدایت کند و سپس با اصلاح قیمت بنزین به صورت گام‌به‌گام مردم را به سمت جایگزینی هر چه بیشتر CNG در سبد سوخت خود تشویق کند.

برچسب ها:

سایر
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
پربازدید ترین اخبار
آخرین مطالب