تورم انتظاری به بازار خودرو نرسید
هر چند تورم انتظاری همراه با توقف مذاکرات برجام و اوجگیری نرخ ارز، بر بسیاری از بازارها سایه انداخته اما بازار خودرو از ابتدای هفته جاری شیب ملایمی را در کاهش قیمتها تجربه کرده است.
متن کامل خبر :
پایگاه خبری"پردیس خودرو"-آنچه مشخص است اخبار مربوط به واردات خودروهای خارجی مانع از رشد قیمت خودروهای داخلی و خارجی شده است. این در شرایطی است که طی سه سال گذشته، خودرو با قطبنمای نرخ ارز حرکت کرده است. با شروع سال جدید به دلیل انتشار اخبار مختلف اعم از عدمواردات خودرو، بازار نسبت به اسفندماه 1400 با افزایش قیمت 10 تا 15درصدی مواجه شد، اما از اواسط اردیبهشتماه و در پی انتشار اخباری همچون آزادسازی واردات، قیمتها در بازار خودرو روند ریزشی به خود گرفتند که این روند ریزشی با شیبی ملایم همچنان ادامه دارد. در این زمینه روز گذشته خبرگزاری مهر در گزارشی به نقل از فعالان بازار خودرو تاکید کرد که با توجه به اینکه خریداران منتظر گشایشهای بیشتر و ریزش قیمتها هستند، بازار دچار یک رکود سنگین شده است و خریدوفروش خاصی در بازار انجام نمیشود. آنچه مشخص است بسیاری از متقاضیان خودرو با وعده وزارت صمت مبنی بر واردات خودروی اقتصادی و ارزان و همچنین ورود محصولاتی برای تمام اقشار جامعه، دست از خرید کشیدهاند و در انتظار تحقق وعدههای سیاستگذار هستند. وزارت صمت بعد از فرمان هشتمادهای رئیسجمهور مبنی بر آزادسازی واردات خودرو، مامور تهیه آییننامه اجرایی ورود خودروهای خارجی به کشور شد.
آییننامه مذکور قرار است تا پایان خردادماه ابلاغ شود. این در شرایطی است که دوشنبه گذشته رئیس مجلس شورای اسلامی قانون ساماندهی صنعت خودرو را به رئیسجمهور ابلاغ کرد. در این قانون نیز با تاکید بر آزادسازی واردات خودرو پیشنهادهایی در راستای تنظیم آییننامه اجرایی به وزارت صمت ارائه شده است. مجلس همچنین در تبصرهای اعتباری 5ساله برای واردات خودرو در نظر گرفته است. این در شرایطی است که پیش از این سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت، عنوان کرده بود که مقررات مربوط به واردات خودرو تا پایان سال 1401 اعتبار خواهد داشت.
به این ترتیب در حالی قانون ساماندهی صنعت خودرو و همچنین فرمان 8مادهای رئیسجمهور در باب واردات خودرو، بازار را متاثر از خود کرده که به اعتقاد بسیاری از دستاندرکاران بازار، به ازسرگیری واردات محصولات اقتصادی و ارزانقیمت مانع از خرید محصولات داخلی و رونق معاملات این خودروها شده است، چرا که با توجه به نزول کیفیت خودروهای داخلی، تمایل بسیاری از متقاضیان به خرید محصولات خارجی و حتی دستدوم است. اما سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو نیز در مصاحبهای با خبرگزاری «فارس» درباره آخرین وضعیت بازار خودرو عنوان کرده که بازار خودرو تقریبا در شرایط آرامی قرار دارد و در دو هفته اخیر تغییرات قیمت محسوسی مشاهده نشده است. به طورکلی قیمت اغلب خودروها ثابت و قیمت برخی خودروها نیز تا حدودی کاهش یافته است.
وی همچنین این نکته را مورد تاکید قرار داده که با توجه به اینکه عرضه خودرو همچنان متناسب با تقاضای بازار نیست، اختلاف قیمت خودرو در بازار و کارخانه همچنان حدود 100درصد است. وی نیز به لزوم واردات خودرو برای تنظیم بازار تاکید و اظهار کرده که برای تنظیم بازار خودرو باید خودروهای اقتصادی و باکیفیت وارد شوند، زیرا واردات خودروهای گرانقیمت تاثیری در تنظیم بازار نخواهد داشت. رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو بیان کرد: قیمت خودرو در دو هفته اخیر تقریبا ثابت و با شیب ملایمی کاهشی بوده است.
به این ترتیب هر چند ازسرگیری واردات خودرو به کشور تاثیر مثبتی بر بازار داشته اما نباید از فروش اخیر خودروسازان در سامانه یکپارچه خودرو غافل ماند. فروش خودرو توسط این سامانه که تمامی محصولات تولیدی بخش خصوصی و نیمهدولتی را در بر میگرفت، خود تاثیر فراوانی بر ثبات یا روند کاهشی بسیاری از خودروها داشت. اما خبرگزاری مهر روز گذشته قیمت برخی خودروها در بازار را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، کوییک اتوماتیک 338میلیون تومان، کوییک دندهای 218میلیون تومان، پراید 111 (مدل 99) 200 تا 203میلیون تومان، پراید 131 (مدل 99) 175 تا 180میلیون تومان، تیبا صندوقدار 192 تا 194میلیون تومان، تیبا هاچبک EX 201 تا 205میلیون تومان، ساینا EX دندهای 217میلیون تومان، رانا پلاس 295 تا 299میلیون تومان، 206 تیپ 2 حدود 300 تا 305میلیون تومان، تیپ 5 مدل 99 نیز بین 345 تا 350میلیون تومان، سمند LX EF7 333میلیون تومان، سمند LX ساده 300 تا 303میلیون تومان، تارا اتوماتیک 595میلیون تومان، پژو پارس LX حدود 380میلیون تومان، دنا معمولی 395 تا 400میلیون تومان و سورن پلاس نیز حدود 360میلیون تومان از روز گذشته قیمتگذاری شدهاند.
ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.