icon-sign ورود / ثبت نام
icon-news
اخبار خودرو سود عجیبی که نصیب دلالان خودرو شد!

سود عجیبی که نصیب دلالان خودرو شد!

کارشناس صنعت خودرو گفت که قیمت‌گذاری دستوری موجب اعطای رانت به برخی افراد شد تا مبلغی بین ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان منفعت کسب کنند در حالی که مصرف‌کنندگان اصلی هیچ سودی نبردند.

چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ 1 comments

متن کامل خبر :

پردیس خودرو-امیرحسین کاکایی در گفت‌وگویی با بیان اینکه صنعت خودرو در یک دو راهی قرار دارد، اظهار کرد: صنعت خودرو در سال گذشته روی داخلی‌سازی فعالیت کردند و توانمندی‌های فناورانه در صنعت افزایش یافت، اما از طرفی دیگر به خاطر نحوه قیمت‌گذاری روی محصولات آنها متضرر شدند.

کارشناس صنعت خودرو افزود: امسال خودروسازان اگر مکانیسم زیاندهی را برطرف کنند یعنی مشکل نقدینگی نداشته باشند با توجه به اینکه کارهای فناورانه را آغاز کرده و نقدینگی به آن تزریق شده می‌تواند سال بالندگی برای صنعت خودرو باشد تا بتواند هم تیراژ را بالا ببرد و هم محصول جدید وارد بازار کند. وی گفت: اگر مکانیزم مالی این صنعت اصلاح نشود قطعا صنعت خودرو آسیب می‌بیند.

کاکایی درباره تاثیر کرونا بر صنعت خودرو بیان کرد: با توجه به وارداتی بودن بخشی از قطعات خودرو در کشور شیوع کرونا می‌تواند چالشی برای صنعت خودرو باشد.

کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه باید فکر اساسی برای اقتصادی شدن صنعت خودرو صورت گیرد، خاطرنشان کرد: با این نوع قیمت‌گذاری دستوری دو راه بیشتر وجود ندارد یا دولت زیان صنعت خودرو که بالای ۳۰هزار میلیارد تومان است را جبران کند یا اجازه دهد قیمت‌ها در بازار آزاد شود.

وی گفت: قیمت‌گذاری دستوری موجب اعطای رانت به برخی افراد شد تا مبلغی بین ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان منفعت کسب کنند در حالی که مصرف‌کنندگان اصلی هیچ سودی نبردند.

کاکایی تصریح کرد: علی رغم اعمال نرخ دستوری در این صنعت، قیمت‌ها در بازار قطعا افزایش می‌یابد همانطور که کماکان نیز این چنین بوده است.

نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img

علیرضا 1399/1/20
19:14:26

در اینکه سود عجیب و رانت عظیمی پخش شد، شکی نیست، با این وجود برای مردم، تفاوت محسوسی بین دلال و خودروساز وجود ندارد. برای مردم مهم این است که یک خودرو با کیفیت با قیمت معقول بدست ایشان برسد. قیمت معقول یعنی اینکه یک کارمند ساده بتواند با حقوق 4 ماه خود یک خودرو با کیفیت بخرد. بر این اساس، نه قیمت معقول است و نه اصولا چیزی به نام کیفیت قابل بحث است. پس اصولا مردم با بنیان چنین ساختاری مخالفند. حالا اگر گروهی با فریبکاری قیمت خودروهای از رده خارج داخلی و خودروهای خارجی را به طرز وحشتناکی بالا بردند، صرفا بین خودشان سفته بازی کرده و مثلا سود می برند و گرنه نه مردم توان پرداخت چنین قیمتهایی را دارند، نه این آهن پاره ها اینقدر می ارزند.

پربازدید ترین اخبار
آخرین مطالب