چرا کرمان موتور قیمت قطعی جک S5 را افزایش داد
کرمان موتور به تازگی با ارسال دعوتنامه تکمیل وجه برای خریداران جک S5 با موعد تحویل آذر ماه ،قیمت این خودرو را افزایش داده است این در حالی است که فروش این خودرو بصورت قطعی انجام شده بود.
متن کامل خبر :
پردیس خودرو-کرمان موتور در دعوتنامه تکمیل وجه مذکور از خریداران درخواست نموده است حدود 30 میلیون تومان را بیشتر از مقدار تعیین شده در شرایط فروش واریز نمایند. بعبارتی خریداران ،جک S5 را با قیمت قطعی 115 میلیون و 900 هزار تومان در خرداد ماه سال جاری پیش خرید نموده بودند.طبق قرار داد در زمان پیش نویس مبلغ 50 میلیون تومان از خریداران دریافت شده بود و مقرر گردیده که مابقی مبلغ قرار داد که حدود 65 میلیون تومان بود با کسر سود مشارکت و جریمه تاخیر در هنگام تحویل خودرو که آذر ماه سال جاری تعیین شده بود پرداخت گردد.اما حالا کرمان موتور در دعوتنامه مذکور 92 میلیون تومان را از خریداران در خواست نموده که نشان دهند افزایش قیمت تمام شده این کراس اوور از 115 میلیون 900 به حدود 142 میلیون تومان خواهد بود.
این اقدام کرمان موتور نارضایتی برخی از مشتریان این شرکت را در پی داشته است.چرا که مشتریان این شرکت در تماس های مکرر با پردیس خودرو خواستار پیگیری ماجرا شده اند.با پیگری های انجام شده مشخص گردید که دلیل این افزایش قیمت دریافت ما التفاوت ارزی توسط دولت از شرکت کرمان موتور است. به عبارت ساده تر در زمان پیش فروش این خودرو ،کرمان موتور قطعات را با نرخ ارز مرجع وارد کشور نموده بود اما در ادامه و طبق سیاست های اتخاذ شده توسط وزارت صنعت ما به التفاوت قیمت ارز مرج و ارز نیمایی از این شرکت دریافت شده که در هنگام اعلام قیمت قطعی خودرو دیده نشده بود.کرمان موتور متعقد است این اتفاق جزو مواردی است که از حیطه اختیارات شرکت های خودروساز نظیر کرمان موتور خارج بوده و عملا به هیچ وجه نمی توانند در قیمت های قطعی اعلام شده این موارد را لحاظ نمایند.
البته کرمان موتور برای این چنین موارد نادر به بندهای قرار داد فی مابین رجوع نموده است. در بند 17 قرار داد فروش کرمان موتور با مشتریان اینگونه نوشته شده است:"کلیه هزینه مالیات ها ،عوارض،بیمه شخص ثالث ،مالیات ارزش بر افزوده و کلیه هزینه هایی که قانون بر عهده مشتری و مصرف کننده گذاشته است،بر عهده مشتری می باشد. بدیهی است نرخ موارد های فوق بر اساس قوانین فعلی محاسبه شده و در صورت تغییر قوانین و نرخ ها در زمان تحویل خودرو مشتری می پذیرد عین مبالغ تعدیلی را مطابق با تعدیل و تغییرات حاصله به شرکت پرداخت نماید."
طبق نظر این شرکت در بند فوق اشاره مستقیم به عوارض شده است که منظور همان عوارض و حقوق گمرکی است. در نتیجه به نظر می رسد کرمان موتور با توجه به این بند که به رویت مشتریان نیز رسیده ،ما به التفاوت نرخ ارزی را از مشتریان دریافت کرده است و در حقیقت قیمت جک اس 5 را برای این افراد افزایش نداده است. البته قابل ذکر است تفسیر این بند از قرار داد می تواند چند بعدی باشد.همانطور که مطلع هستیم در حال حاضر این خودرو با قیمت تقریبی 200 میلیون تومان توسط کرمان موتور و شرکت زیر مجموعه این شرکت یعنی لیزینگ مهر آسا به بازار عرضه می شود که با قیمت تمام شده برای خریدران قطعی در خرداد ماه که حدود 142 میلیون تومان می باشد تفاوت زیادی دارد.
در نهایت باید گفت که تمامی خودروسازان کشور این روزها بدلایل مختلف که عموما به عدم تحویل خودرو ثبت نامی با مشتریان خودرو دچار مشکل شده اند. اما کرمان موتور همچنان به تحویل خودروهای خود پایبند بوده اما بهتر بود که این شرکت در فروش خودرو با قیمت قطعی دقت بیشتری می نمود تا اینگونه مشکلات برای مشتریان ایجاد نگردد.
قابل ذکر است حال روز صنعت خودروی کشور به هیچ وجه مناسب نبوده و تصمیمات عجیب و غریب و یک شبه وزارت صنعت و بانک مرکزی باعث ایجاد اختلال در روند تولید خودرو در کشور شده است. همین امر موجب گردیده که موج نارضایتی ها از خودروسازان شکل بگیرد که عمده آن از حیطه اختیارات شرکت های خودروساز خارج است. البته در این بین هم برخی خودروسازان دولتی و غیر دولتی هستند از وضعیت بوجود آمده سوء استفاده کرده و خودروهایی که با ارز دولتی تولید نموده اند را به مشترین تحویل نداده و ظاهرا قصد دارند در حاشبه بازار بفروش می رسانند. در هر صورت امیدواریم که وزارت صنعت در نهایت بتواند به یک اجماع کلی در تصمیم گیری های خود برسد و از تغییرات مکرر قوانین دست بردارد تا باعث نشود مشتریان و شرکت خودروسازی به جان یکدیگر بیافتند.در غیر این صورت خیلی زود شاهد تعطیلی یا نیمه تعطیل شدن خطوط تولید خودرو خواهیم بود.
ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.