زلزله خودروهای هیبریدی صفر در بازار ایران
به تازگی خبری از تصویب یک طرح در مجلس شورای اسلامی منتشر شده که مطابق با آن تعرفه واردات خودروهای هیبریدی صفر در نظر گرفته می شود. البته مطابق با گفته های مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، همچنان واردات انواع خودرو و از جمله خودروهای هیبریدی ممنوع بوده و تصمیم مجلس مبنی بر ساماندهی بازار خودرو صفر شدن تعرفه واردات خودروهای هیبریدی منافاتی با ممنوعیت واردات این خودروها ندارد. اما اگر واردات خودروهای هیبریدی آزاد شده و تعرفه واردات آن ها صفر در نظر گرفته شود بازار کشورمان میزبان چه خودروهایی خواهد بود؟
متن کامل خبر :
پردیس خودرو-ارزان ترین خودروی هیبریدی تویوتا پریوس C است که از برچسب قیمی ٢٠هزار و ٥٠٠ دلاری برخورد است. این خودرو با احتساب دلار 14 هزار تومانی و بدون در نظر گرفتن سود واردکننده و هزینه ها و تعرفه واردات 287 میلیون تومان قیمت خواهد داشت. به گفته دادفر، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو، در حالی گرانترین خودروهای هیبریدی در جهانی بین 420 تا 450 میلیون تومان قیمت دارد که برای خودرویی مثل مزدا 3 در کشورمان مبالغی در حدود 460 تا 470 میلیون تومان رد و بدل می شود.
اما جالب اینجاست که این روزها برای خرید بسیاری از خودروهای داخلی باید معادل خودروهای هیبریدی خارجی هزینه کنید. به عنوان مثال پژو 2008 این روزها در بازار 37 میلیون تومان قیمت خورده است، این درحالی است که تویوتا پریوس V در بازارهای جهانی 27 هزار دلار فروخته میشود. درواقع اگر قرار باشد بهای این خودرو را براساس دلار 14 هزار تومان محاسبه کنیم، قیمت آن 378 میلیون تومان میشود.
به هر صورت در حال حاضر واردات خودروهای هیبریدی به داخل کشورمان مشابه سایر وسایل نقلیه ممنوع بوده و احتمال دارد که این ممنوعیت ادامه دار باشد. این در حالی است که پیش بینی می شود تا سال 2040 در حدود 90 درصد از خودروهای شخصی در آمریکا، کانادا و اروپا و شماری دیگر از کشورهای جهان هیبریدی شود.
اصرار مسئولان به ادامه ممنوعیت واردات خودروهای هیبریدی درحالی است که در اغلب کشورهای دنیا این خودروها بهعنوان جزء جداییناپذیر راهبردهای حفاظت از محیطزیست و مقابله با آلایندهها، مشوقهای گوناگون دولتی دریافت میکنند. بهعنوان مثال شهروندان اونتاریوی کانادا در زمان خریداری یا لیزینگ خودروی تا ۲۰۰۰ دلار کانادا از تخفیف برخوردار میشوند.
در سایر ایالات های کانادا نیز قوانین حمایتی و مشوق های مختلفی برای خریداران خودروهای هیبریدی وجود دارد. این موضوع تنها به کانادا محدود نمی شود و سایر کشورها از جمله ژاپن، هلند، بریتانیا، آمریکا نیز قوانین و مشوق های حمایتی ای در این راستا اعمال می کنند. به عنوان نمونه در لندن خودروهای گازی، هیبریدی و برقی بسته به میزان آلایندگیشان ممکن است تا ۱۰۰درصد نیز از تخفیف پرداخت هزینههای طرح ترافیک روزانه برخوردار شوند. در آمریکا علاوه بر اینکه خرید خودروهای هیبریدی شامل تخفیف بر مالیات و بازگرداندن بخشی از هزینه خرید خودرو در زمان بازگشت مالیات به شهروندان میشود، هر ایالت نیز تسهیلات ویژهای برای رانندگان خودروهای هیبریدی در نظر گرفته است.
ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.