از خودروهای وارداتی مالیات دریافت خواهد.
در حالی روز گذشته خبر تغییر نیافتن تعرفه واردات خودرو از سوی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شد که بنا به گفته یکی از اعضای انجمن واردکنندگان خودرو از سال آینده برای مصرفکننده خودروهای وارداتی مالیات جدیدی در نظر گرفته شده است
متن کامل خبر :
پردیس خودرو: در حالی روز گذشته خبر تغییر نیافتن تعرفه واردات خودرو از سوی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شد که بنا به گفته یکی از اعضای انجمن واردکنندگان خودرو از سال آینده برای مصرفکننده خودروهای وارداتی مالیات جدیدی در نظر گرفته شده است
به گزارش پایگاه خبری "پردیس خودرو" پیش از این واردکنندگان موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بودند حال آنکه طبق تصمیمات جدید شورای سیاستگذاری خودرو قرار است مالیات جدایی به نام مالیات بر مصرفکننده نیز از واردکنندگان اخذ شود. هر چند مالیات بر ارزش افزوده، قیمت وارداتیها را تا 9 درصد افزایش میداد، اما در طرح پیشنهادی شورای سیاستگذاری خودرو، مصرفکنندگان باید با در نظر گرفتن قیمت خودرو، مالیات جدیدی به دولت بپردازند. بنابراین تعرفه خودروهای وارد شده به کشور سال آینده تغییر نخواهد کرد، اما متقاضیان این نوع خودروها بهواسطه «مالیات بر مصرفکننده» مجبور به پرداخت هزینه بالاتری خواهند بود.
اما تغییر نیافتن تعرفه واردات بنا به گفته این عضو انجمن واردکنندگان خودرو بهدلیل تغییر احتمالی عضویت ناظر ایران به عضویت دائم در سازمان تجارت جهانی است. پیش از این قرار بود که تعرفه واردات خودرو بنابر پیشنهاد گمرک جمهوری اسلامی ایران براساس ارزش دلاری و حجم موتور خودرو تعیین شود. پیشنهاد گمرک برای تغییر در تعرفه واردات خودرو بهدنبال غیرکارشناسی نامیدن معیار لوکس بودن خودروها براساس حجم موتور ارائه شد. بنا به قانون فعلی، واردات خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی بهدلیل لوکس بودن ممنوع است. با این حال، بسیاری از کارشناسان معتقدند که ملاک لوکس بودن خودرو براساس حجم موتور نه تنها علمی نیست؛ بلکه براساس تجربه کشورهای دیگر در تعیین محدودیت برای ورود خودروهای ارزبر، ملاک کارشناسی ارزش دلاری خودرو است. با این حال، آنگونه که بهنظر میرسد پیشنهاد تغییر تعرفه براساس ارزش خودرو و حجم موتور چندان مدنظر مسوولان نیست. به گزارش دنیای اقتصاد ، براین اساس تعرفه واردات خودرو در سال آینده براساس تعرفه فعلی اعمال میشود. در حال حاضر، مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی برای خودروهای سواری بنزینی با حجم موتور زیر 2000 سیسی معادل 40 درصد و با حجم موتور از 2000 تا 2500 سیسی معادل 55 درصد و بالای 2500 سیسی نیز 75 درصد است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم دادوستدهای دو کشور به ۱٫۴ میلیارد دلار رسیده است، به دلیل وضع تحریمهای جدید طی چند سال گذشته حجم روابط تجاری کاهش یافته است. به گفته پورفلاح، در گذشته قبل از تشدید تحریمها، حجم مناسبات تجاری دوکشور بالغ بر ۷ میلیارد دلار بود. وی افزود: «در دوران پسا تحریم تلاش میشود این حجم مبادلات دوباره به حجم سابق بازگردد.» رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا با تاکید بر اینکه در گذشته همواره تراز تجاری ایران و ایتالیا به نفع کشورمان مثبت بوده است، اضافه کرد: «دلیل این امر آن است که در گذشته ایتالیا نفت و مشتقات آن را از ایران میخرید و سهم ما در تجارت با ایتالیا مثبت بود». این فعال بخش خصوصی یادآوری کرد: «تلاش میشود این وضعیت در آینده نیز رخ دهد و تراز تجاری با ایتالیا مثبت بماند.»
بر اساس این گزارش، ایتالیا از جمله کشورهایی بوده که از گذشتههای دور و در مقاطع مختلف تاریخی روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود را حفظ کرده است؛ به گونهای که طی سالهای اخیر میزان همکاریهای تجاری ایران و ایتالیا از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۱ تقریبا به بیش از سه برابر رسید و حجم مبادلات تجاری دو کشور از حدود دو میلیارد یورو در سال ۱۹۹۹ به عددی نزدیک به هفت میلیارد یورو در پایان سال ۲۰۱۰ رسید و ایتالیا را به اولین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا تبدیل کرد.
برای دریافت آخرین اخبار صنعت خودری ایران و جهان و پیوستن به کانال اختصاصی تلگرام پردیس خودرو اینجا کلیک کنید.
ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.