گسترش فناوری پیل سوختی در محصولات آئودی
آینده خودروی جهان قطعا در اختیار خودروهای الکتریکی خواهد بود اما نکته ای که در هاله از ابهام قرار دارد تامین نیروی موتورهای الکتریکی اینگونه خودروهاست. چرا که در سالهای اخیر به شدت نگرانی های در خصوص کمبود مواد معدنی برای ساخت باتری های الکتریکی بوجود آمده است .همین امر باعث گردید اندکی آینده محصولات پاک چالش بر انگیز شود.
تویوتا بعنوان پیشرو در خودروهای پاک از چندین سال قبل اعتقاد داشت خودروهای الکتریکی با باتری های موجود قابل اتکا نیستند و چندان در وضعیت کاهش آلودگی هوا نقشی ندارند. از همین رو این برند ژاپنی پایه گذار خودروهای پیل سوختی یا همان هیدروژنی بود. خودروهای هیدورژنی هم در حقیقت همان خودروهای الکتریکی هستند با این تفاوت که نیروی مورد نیاز پیشرانه های الکتریکی طی فرایندی از هیدورژن تامین می شود و دیگر نیازی به باتری نیست.اینگونه خودروها غیر از مزیت فوق دارای مزایایی دیگر هستند. برای مثال به هیچ وجه آلودگی تولید نمی کنند و شارژ باک آنها تنها 4 در دقیقه به طول خواهد کشید .لذا تویوتا به عنوان اولین خودروساز جهان اولین خودروی تولید انبوه پیل سوختی را روانه بازار کرد و سپس برند های دیگر نظیر هیوندای دنبال رو تویوتا شدند.
حالا آئودی بعنوان یکی از خودروسازان مطرح آلمان به این نکته پی برده و عنوان داشته به دلیل آینده مبهم باتری های الکتریکی قصد دارد برنامه ریزی های گسترده ای برای تولید خودروهای پیل سوختی را در دستور کار قرار دهد. آئودی بهدنبال تولید بیشتر خودروهای الکتریکی است و با سرعت زیادی بهسمت عرضهی کراساور برقی ای-ترون حرکت میکند و پس از آن برنامههایی برای عرضهی ای-ترون اسپرتبک و ای-ترون جیتی خواهد داشت. باوجوداین، تلاشهای آئودی فقط به این حیطه معطوف نیست و قصد دارد توسعهی فناوری پیل سوختی هیدروژنرا نیز گسترش دهد. برام شوت، رئیس هیئتمدیرهی آئودی در سخنرانی عمومی خود این تصمیم را اعلام کرد.
درنتیجه، خودروساز آلمانی برنامه اچ-ترون (h-tron) خود را دوباره راهاندازی میکند تا حرکت برنامهریزیشده برای ایجاد مرکز تخصصی فناوری پیل سوختی هیدروژنی در گروه فولکسواگن ایجاد شود.
برام شوت دراینباره گفت:
واقعا میخواهیم سرعت فناوری هیدروژنی را افزایش دهیم. قصد داریم اولویت بیشتر، اعتماد راسختر، سرمایه و نیروی کار بیشتری به پیلهای سوختی هیدروژنی اختصاص دهیم. نسل ششم از نمونه اولیهی پیل سوختی هیدروژن تا اواخر امسال رونمایی خواهد شد. همچنین، نسخهی آزمایشی تولیدمحدود خودروی الکتریکی پیل سوختی (FCEV) آئودی تا سال ۲۰۲۱ ساخته میشود و بهعنوان بخشی از برنامهی اجارهی خودرو به مشتریان ارائه خواهد شد. انتظار میرود این مدل در خطِتولید اختصاصی در کارخانهی Neckarsulm آلمان تولید شود؛ کارخانهای که هماکنون مدلهای آئودی A6 و A7 و A8 در آن تولید میشوند
البته هنوز تصمیمی بر عرضه زود هنگام اولین خودروی پیل سوختی آئودی گرفته نشده و برام شوت متعقد است که این اتفاق شاید در اوساط دهه آینده میلادی رخ دهد.آئودی برای دستیابی به این هدف قرار دادی را با هیوندای متعقد کرده که طی آن دو شرکت برای توسعه محصولات پیل سوختی مشارکت خواهند کرد. این فناوری احتمالا در کراس اوور نکسو مورد استفاده قرار خواهد گرفت. آئودی در سال ۲۰۱۶، خودرو مفهومی پیل سوختی h-tron را رونمایی کرد که شعاع حرکتی آن به ۶۰۰ کیلومتر میرسید. مهمترین ویژگی این خودرو زمان سوختگیری چهاردقیقهای بود. تصمیم آئودی برای پیشبرد و توسعهی پیل سوختی هیدروژنی در راستای سرمایهگذاری حدود ۱۵ میلیارد دلاری است. آئودی قصد دارد تا سال ۲۰۲۵، حدود ۱۲ خودرو کاملا الکتریکی مجهز به باتری تولید کند.
قابل ذکر برام شوت از ابتدای سال 2019 سکان دار این کمپانی گردید و جانشین روپرت اشتدلری شد که از سال 2004 هدایت آئودی را بر عهده داشت. شوت کمبود مواداولیه و تردید دربارهی عرضهی انبوه باتری برای مدلهای برقی را دو نگرانی اصلی خودروسازان نام برد. او گفت:
اگر این نگرانی ادامه داشته باشد، باید تلاش کنیم مؤثرترین و کارآمدترین راه را برای تولید خودرو برقی پیدا کنیم. یکی از روشهای جایگزین، پیل سوختی هیدروژنی است.
نویسنده :
میلاد حسینی