icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین کی ام سی J7 برقی کرمان موتور،مشخصات و هر آنچه باید بدانید

کی ام سی J7 برقی کرمان موتور،مشخصات و هر آنچه باید بدانید

comments 1 1402/9/29

چند شرکت ایرانی برای واردات سدان‌های تمام الکتریکی اقدام کرده‌اند. کرمان موتور نیز پیش‌فروش جک J7 برقی را آغاز کرده است.

استفاده از خودروهای برقی با وجود بنزین بسیار بسیار ارزان‌قیمت در ایران، توجیه خرید ندارد. از سویی دیگر، کیفیت هوا در کلان‌شهرهای کشورمان اسفناک است و مدل‌های الکتریکی می‌توانند راه‌گشای این معضل باشند؛ هرچند که امیدی به واردات محصولات الکتریکی با قیمت مناسب و تیراژ بالا نیست.

خودروسازی جک یا به بیان صحیح‌تر، جِی اِی سی (JAC) با نام کامل JAC Motors سال ۱۹۶۴ شکل گرفت. این برند، کمتر از ۱۰ سال سابقه‌ی مفید در ساخت خودروهای خانوادگی دارد و پیش‌تر بر تولید کامیون‌های سایز متوسط تجاری متمرکز بوده است. تنوع سبد محصولات جک، قابل تأمل است و امروزه چهار مدل سواری  J4 ،J5 ، J6  و  A60، همراه‌با چهار شاسی‌بلند S2  ،S3 ،S5 و S7 را شامل می‌شود. از سویی دیگر، یک مدل وانت پیکاپ و پنج نوع ون هم در سبد جک وجود دارند که می‌توانند برای بازار ایران جذاب باشند. این خودروساز چینی، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای هم بر محصولات تمام الکتریکی داشته است و درحال‌حاضر یک مدل سواری و یک مدل کراس‌اور برقی تولید می‌کند. در مجموع، تیراژ تولید جک حدود ۶۰۰ هزار دستگاه در سال است و عمده‌ی محصولات آن، در بازار داخل چین فروخته می‌شوند.

برند سهول (Sehol) سال ۲۰۱۸ با سرمایه‌گذاری مشترک جک چین و سیات اسپانیا شکل گرفت. این مجموعه، خودروهای با کیفیت بالاتر و قیمت گران‌تر نسبت به دیگر تولیدات JAC عرضه می‌کند. در ایران، S5 و شاسی‌بلند KMC K7  مونتاژ کرمان موتور، از محصولات سهول (Sehol X7) محسب می‌شوند.

آنچه در ایران به نام KMC J7 وجود دارد، سهول A5 برای بازار چین است. این خودروی بنزینی، نسخه‌ی تمام الکتریکی نیز دارد که قرار است در کشورمان به نام J7 برقی عرضه شود. علاوه‌بر چین، خط تولید جک در مکزیک نیز این خودرو را به نام JAC iC5 مونتاژ می‌کند.

طراحی بدنه و نمای بیرونی جک KMC J7 برقی

طراحی بدنه و نمای بیرونی جک KMC J7 برقی

هرچند که J7 بنزینی و الکتریکی، روی پلتفرم مشترک با قطعات بدنه مشابه تولید می‌شوند اما بیش از انتظار، متفاوت هستند. فرم چرغ‌های جلو و عقب، سپرهای طرفین و جلوپنجره‌ برای نسخه‌ی برقی، طرح اختصاصی دارند.

در نمای اصلی J7 EV، چراغ‌های باریک و کشیده هم‌سطح بدنه دیده می‌شوند. این خودرو عملا فاقد جلو پنجره است و تلاش سازنده برای بهبود آیرودینامیک را نشان می‌دهد. حتی حجم‌دهی کاپوت جلو و سپرها در مدل الکتریکی، بسیار ملایم‌تر از نسخه‌ی بنزینی J7 است. همچنین ادوات پلاستیکی ارزان‌قیمت برای سدان برقی، ناچیز هستند.

شاید مهم‌ترین نکته‌ی منفی در نمای اصلی J7 الکتریکی، برش‌کاری ناخوشایند و بسیار بزرگ بین چراغ‌های جلو باشد. این محل برای درگاه شارژ ایجاد شده و کاملا توی دید است. غالب خودروهای برقی دنیا و حتی مدل‌های ساخت چین، ورودی برق نزدیک گلگیرها در نمای جانبی دارند.

مشابه J7 بنزینی، خمیدگی چشم‌نواز سقف در انتهای بدنه‌ی مدل برقی نیز دیده می‌شود. چرخ ۱۷ اینچ، تزئینات کروم قاب پنجره تا شیشه‌ی عقب، سانروف، آینه بغل فلزی راهنمادار هم‌رنگ بدنه و حس اسپرت‌بک در نمای جانبی J7 EV وجود دارد.

از پشت، پیوستگی چراغ‌های عقب و حجم‌دهی بسیار خوب بدنه، J7 برقی نزدیک به کلاس جهانی نشان می‌دهد. خطوطی که از نمای جانبی در راستای دستگیره‌ها دیده می‌شوند، تا لبه‌ی کاپوت عقب ادامه دارند و جایگاه مناسب برای چراغ‌های عقب را شکل می‌دهند. همچنین طراحی سپر عقب با پرهیز از ادوات پلاستیکی، به خوبی انجام شده است.

جک J7 الکتریکی از معدود خودروهای چینی محسوب می‌شود که نمای جانبی و پشت زیباتر، نسبت به جلو ارایه می‌کند. این خودرو یک سدان اندازه متوسط با طول ۴۷۷۰  و عرض ۱۸۲۰  و ارتفاع ۱۵۱۰  میلی‌متر، همراه فاصله محوری ۲۷۶۰  میلی‌متر است.

طراحی کابین و نمای داخلی جک KMC J7 برقی

طراحی کابین و نمای داخلی جک KMC J7 برقی

فرمان و کنسول میانی، تنها بخش‌های متفاوت J7 بنزینی و الکتریکی هستند. فرم کلی داشبورد و نمایشگرهای این دو خودرو نیز، تفاوتی ندارد.

پشت فرمان، پنل دیجیتال ۷ اینچ دیده می‌شود و در بخش میان داشبورد، نمایشگر لمسی ۱۰/۴ اینچ نصب شده است که تقلید ناشیانه از تسلا مدل S را نشان می‌دهد. فرمان گرد و ساده نیز، مشابه دیگر خودروهای چینی است.

در محل کنسول بین صندلی‌ها، کلید گردان جوی‌استیک نصب شده و ترمز دستی دکمه‌ای با دو جالیوانی، همراه استارت دکمه‌ای وجود دارد. طراحی صندلی، تودری و مواد نرم داخل آن، رضایت بخش هستند. چرم مصنوعی و خط دوخت صندلی‌ها نیز جالب به نظر می‌رسد.

جک KMC J7 برقی برای ۴ سرنشین بلندقد، فضای کافی فرهم می‌کند و حس یک خودروی اسپرت میان‌رده دارد. صندوق عقب، ۵۴۰ لیتر است و کمی جادارتر از سدان‌های ایران خودرو عمل می‌کند.

پیشرانه و تجهیزات فنی جک KMC J7 برقی

پیشرانه و تجهیزات فنی جک KMC J7 برقی

به جای موتور بنزینی ۱/۵ لیتر توربو در j7 بنزینی که ۱۷۲ اسب بخار قدرت و ۲۸۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد، یک موتور برقی زیر کاپوت j7 الکتریکی نصب شده است. سدان برقی جک، قدرت ۱۹۰ اسب بخار و گشتاور ۳۴۰ نیوتن‌متر ارایه می‌دهد تا برتری واضح با j7 بنزینی داشته باشد.

جکKMC J7  برقی در زمان ۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد و نهایت سرعت ۱۴۰ کیلومتر برساعت دارد. این خودرو، صرفا دیفرانسیل جلو است و همراه گیربکس تک حالته ارایه می‌شود. سدان برقی جک، ظرفیت باتری ۵۰/۱ کیلووات ساعت دارد و با شارژ کامل، ۴۰۰ کیلومتر می‌پیماید.

حتی با ایستگاه‌های شارژ DC که در ایران بسیار کمیاب هستند، حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است تا ۸۰ درصد ظرفیت باتری‌های جک J7 EV تکمیل شود. طبیعتا شارژ این خودرو از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد با برق خانگی، ۸ تا ۹ ساعت زمان می‌برد.

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی جک KMC J7 برقی

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی جک KMC J7 برقی

دو کیسه هوا، کنترل پایداری ESP، سیستم ایستایی در شیب HCA، ترمزهای ضدقفل ABS و توزیع نیروی ترمز EBD در  J7 الکتریکی وجود دارند. ظاهرا این خودرو، فناوری‌های پیشرفته ناوبری مثل رانندگی خودران، ترمز خودکار و کروز کنترل هوشمند با قابلیت کاهش یا افزایش سرعت ارایه نمی‌کند.

کروز کنترل، سانروف، سیستم صوتی ۴ بلند گو به همراه نمایشگر، صندلی‌ و تودری چرم، ورود و استارت بدون کلید، پنل پشت فرمان دیجیتال، دوربین و سنسور پارک عقب، سیستم تهویه مطبوع خودکار، فرمان برقی، سنسور نور و باران، خروجی برق ۱۲ ولت ونشان‌دهنده فشار باد تایرها، امکانات اصلی J7 EV هستند. این خودرو صندلی‌های برقی و آینه‌های تاشونده برقی ندارد.

قیمت جک KMC J7 برقی در بازار جهانی و ایران

قیمت جک KMC J7 برقی در بازار جهانی و ایران

مدل وارداتی توسط کرمان موتور، ظاهرا نسخه‌ی پایه با حداقل امکانات و توان پیمایش ۴۰۰ کیلومتر است اما این خودرو در چین، همراه باتری‌های ظرفیت بالا و امکان رانندگی تا مسافت ۵۳۰ کیلومتر نیز تولید می‌شود.

ارزان‌ترین جک KMC J7  برقی در روسیه و مکزیک و کشورهای شرق آسیا، ۱۹ تا ۲۰ هزار دلار قیمت دارد. اگر برای مصرف‌کننده ایرانی، تخفیف مالیاتی مخصوص خودروهای الکتریکی اعمال نشود و هزینه‌های پرداختی برای خریدار، مشابه دیگر محصولات چینی باشد، J7 برقی با قیمت ۱/۸ تا ۲  میلیارد تومان به بازار کشورمان خواهد رسید. بر فرض محال، اگر وعده‌های تشویقی برای مدل‌های الکتریکی اعمال شوند، این خودرو حدود یک میلیارد تومان قیمت خواهد داشت.

user-img

نویسنده :

گروه خودرویی

comments 1 1402/9/29
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img

linkefa 1402/9/29
17:26:29

سلام و عرض ادب

مطالب مرتبط