icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین چه زمانی باتری خودرو را تعویض کنیم + چگونه باتری به باتری کنیم

چه زمانی باتری خودرو را تعویض کنیم + چگونه باتری به باتری کنیم

comments 0 1397/8/19

باتری خودرو قطعه حیاطی محسوب می گردد که بدلیل عمر بالا خودرو کمتر نیاز به نگه داری آن از سوی مالکان خودرو احساس می گردد اما باید بدانیم که باتری مانند تمامی قطعات خودرو نیاز به بازدید و نگه داری دارد. همچنین باتری ها عموما دارای عمر مفید چند ساله هستند که بعد از گذشت این مدت کارایی خودرو را از  دست می دهند از همین رو شما بعنوان مالک خودرو باید مطلع باشید که چه زمانی باید باطری خود را پیش از خراب شدن تعویض نمایید .چرا که در غیر این صورت زمانی که اصلا انتظار ندارید باتری خودرو خراب شده و شما را در میانه راه به مشکل خواهد انداخت.

باتری خودرو چگونه کار می کند و وظیفه آن چیست

مهمترین وظیفه باتری خودرو راه ندازی یا همان روشن کردن موتور است بعبارتی موتور های درون سوز برای روشن شدن نیاز دارد که چرخه احتراق خود شامل مکش ،انقباض ،احتراق و تخلیه را یک بار طی نمایند تا در نهایت بدون نیاز به باتری به حیات خود ادامه دهد. برای این منظور میل لنگ خودرو که توسط شاتون به پیستون ها متصل است باید به چرخش واداشته شود. این وظیفه بر عهده استارت گذاشته شده که توسط الکتریسته دریافتی از باتری میل لنگ را به چرخش درآورد. باتری های معمولا از شدت جریان 500 تا 700 امپر برخوردار هستند که این میزان برای به حرکت درآوردن اولیه موتور کافی است.البته باتری وظائف مهم دیگری هم در موتور بر عهده دارد که خارج از این بحث است.

 

 

ساختار باتری خودرو چگونه است

ساختار باتری خودرو چگونه است

باطری های معمولا بصورت سربی – اسیدی هستند .ساختار اینگونه باطری از صفحات سربی تشکیل شده که بصورت موازی و عمودی در روبرو یکدیگر قرار گرفته و فضای بین آنها را آب مقطر و اسید سولفوریک پر کرده است.واکنش شیمیایی ایجاد شده مابین سرب و این اسد باعث تولید الکتریسته و همچین ذخیره الکتریسته می گردد.شارژ باطری ها در خودرو توسط سیستم شارژر های تعبیه شده در موتور انجام می پذیرد . بعبارتی وقتی که موتور خودرو روشن است دینام را به چرخش در می آورد. در این هنگام دینام به مانند یک ژنراتور الکتریسته تولید می کند که این الکتریسته به باتری منتقل شده و درون آن ذخیره می گردد تا در هنگام خاموش بودن انرژی مورد  نیاز  استارت و دیگر وسائل برقی خودرو را تامین  نماید.

عوامل مخرب باتری چه مواردی هستند

دشمن شماره یک باتری خودرو دمای بالا و یا دمای بسیار پایین است چرا که باتری ها برای چنین دماهایی طراحی نشده و بسیار آسیب پذیر هستند .دیگر عامل مخرب باتری ها به سیستم غیر اصولی شارژر ها باز می گردد. برای مثال در برخی مواقع سیستم شارژر خودرو خراب شده  و میزان الکتریسته بیشتری را تولید می کند و یا پس از شارژ کامل باتری جربین را قطع نمی کند. در چنین شرایط باتری خودرو دچار مشکل می گردد.

صفخات سربی داخل باطری ها به شدت شکننده و آسیب پذیر هستند از این رو باتری به شدت در مقابل تکان های شدید آسیب پذیر هستند . از همین رو همیشه مطمئن باشید که باتری توسط گیره های خود به بدنه خودرو محکم شده باشد.

از دیگر عومل مخرب خودرو اتصال دو سر مثبت و منفی باطری به یکدیگر است . چرا که در صورت برقراری اتصال کوتاه ،صفحات سربی به شدت آسیب دیده و دیگر قادر به ذخیره و یا تولید الکتریسته نخواهند بود.

 

 

چه زمانی باید باتری خودرو را تعویض کنیم

چه زمانی باید باتری خودرو را تعویض کنیم

باتری خودرو در شرایط عادی و کاملا نرمال از عمر 4 تا 5 سال برخوردار هستند.اما همانطور که اشاره شده شرایط نرمال هیچگاه برای خودرو وجود ندارد .چرا که خودروها معمولا در نقاط  سرد و یا گرم قرار دارند و ضمنا خودرو وسیله است که دائما در حال حرکت بوده و این حرکت به معنی لرزش و تکان است که برای باتری ها مخرب است. از همین رو باتری خودرو معمولا از عمر کمتری بهره می برند .بنابراین بهترین زمان تعویض خودرو حدود 3 سال خواهد بود. توجه داشته باشید که در این زمان شاید هنوز خودروی شما به صورت نرمال استارت می خورد اما در زمانی که شما اصلا انتظارش را ندارید خراب شده و دست شما را در حنا می گذارد.

نشانه های پایان عمر باتری

قابل ذکر است باطری های اسید- سربی معمولا رفته رفته کارایی خود را ز دست می دهند از این رو مالکان شانس بیشتری دارند که از زمان تعویض آن مطلع شوند .اما باتری های خشک به ناگاه خراب شده و معمولا رانندگان را پیش از خرابی مطلع نمی کنند.اصلی ترین نشانه پایان عمر باطری بد استارت خودرون و یا اصلا استارت نخوردن خودرو است. این ایراد از آنجایی است که باطری خودرو شارژ نشده و انرژ کافی برای به حرکت در آوردن میل لنگ را ندارد. البته قابل ذکر است در برخی موارد ایراد از سیستم شارژر موتور است که نمی تواند باتری را شارژ نماید از همین رو برای اطلاع از این مورد باید به مکانیک مراجعه نمایید تا مطمئن گردید که ایراد از باتری است یا از سیستم شارژر.

قابل ذکر است در باطری های خشک نشانگری در روی باتری نسب شده که در زمان سلامت به رنگ سبز است. اما هنگامی که عمر باتری رو به اتمام و یا خراب شده باشد این نشانگر به رنگ قرمز درخواهد امد.

 

 

چگونه خودرو را باتری به باتری کنیم

چگونه خودرو را باتری به باتری کنیم

خراب شدن باتری بدون شک برای هر خودرویی اتفاق خواهد افتاد از این رو اگر ماشین شما روشن نشد باید چه کرد. در این حالت بهترین تصمیم خرید یک باتری نو است اما اگر در خرابی باتری تردید دارید باید به همراه خودرو به یک متخصص مراجعه نمایید . برای این منظور بهتر است از باتری یک خودرو دیگر استفاده نمایید. از همین رو کابل باتری به باتری کیکی ضروریات هر راننده است تا بتواند با کمک باتری خودروی دیگر  ماشین خودرو را روشن کند. این کابل ها معمولا از دو رشته سیاه رنگ و قرمز رنگ تشکیل شده اند تا راننده به اشتباه قطب مثبت یک باطری را به قطب منفی باتری کمکی متصل نکند. برای باتری به باتری کردن کافی است که دو سر کابل قرمز رنگ را به قطب مثبت دو باتری و دو سر کابل مشکی رنگ را به سر مفنی دو باتری  متصل نمایید.(یا برعکس ) اما پیش از استارت زدن مطئن باشید که خودروی کمکی حتما روشن باشد تا آسیبی به باتری سالم وارد نشود. سپس خودرو خود را روشن نمایید و کابل را جدا نمایید. در پایان باید متذکر شویم که کابل باتری به باتری ها معمولا ضخیم هستند چرا که در هنگام استارت زدن شدت جریان زیادی را از خود عبور می دهند .از همین رو اگر کابل باتری به باتری در دسترس نبود می توانید از کابل های دیگر استفاده نمایید به شرطی که از ضخمات کافی برخوردار باشد در غیر اینصورت در روشن کردن خودرو موفق نخواهید شد.

user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1397/8/19
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط