icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین نکاتی که درباره ایربگ ها باید بدانید

نکاتی که درباره ایربگ ها باید بدانید

comments 0 1396/8/13

اگر شما هم جزو کسانی هستید که فکر می کنید چون خودروی شما به ایربگ های متعدد مجهز شده است ،جان شما در امان است سخت در اشتباهید چرا که ایربگ یا همان کیسه هوا مانند هر وسیله نجات بخش دیگر دارای اصول و قواعد اولیه و البته صدماتی است که در صورت بی توجه نه تنها این وسیله جان شما را نجات نخواهد داد بلکه منجر به جراحت و یا حتی مرگ می گردد.در این مقاله نکات مهمی را که باید در خصوص ایربگ ها بدانید را یادآور خواهیم شد تا بدانیم که چگونه از این تکنولوژی نجات بخش بطور صحیح استفاده کنیم.

تاریخچه ایربگ

استفاده از تکنولوژی ایربگ  بروری خودرو ها به دهه 80 میلادی باز می گردد که در آن زمان ابتدا فقط برای راننده و سپس برای هر دو سرنشین جلو بصورت آپشنی ویژه مورد استفاده قرار می گرفت . در سال 1998 به بعد تولید کنندگان خودرو در امریکا ملزم به نصب ایربگ برای هر دو سرنشین جلو گردیدند و عملا این فناوری از آپشن تبدیل به اجبار گردید چرا که طبق آمار موسسه ترافیک و ایمنی بزرگ راهای آمریکا در طول مدت استفاده از ایرگ ها تا آن زمان جان بسیاری بخاطر استفاده از ایریگ ها نجات یافته بود.امروز ایربگ ها بسیار پیشرفته و صد البته دقیق تر شده و هر روز بر تعداد آنها افزوده شده است.

در کشور ما هم چند سالی است که خودروسازها ملزم به استفاده از کیسه هوا در محصولات تولیدی خود شده اند بطوریکه در حال حاضر پراید هم بعنوان غیر ایمن ترین خودرو کشور به ایربگ سرنشینان جلو مجهز شده است. البته مشخص نیست این ایربگی که بر روی خودرو دهه هشتادی نصب شده چگونه عمل خواهد کرد،اما مطمئنا از هیچی بهتر است.

نکات مهم

نکات مهم

اما ایربگ ها آنطور که در تصاویر و گرافیک ها دیده می شود نرم و بدون مشکل نیست. برای درک این موضوع بهتر است در ابتدا به نحوه کار این کیسه های هوای در ظاهر نرم و راحت بپردازیم.نحوه کار ایربگ ها دقیقا مانند نحوه پرتاب راکت می باشد. به عبارتی دیگر بوسیله سنسور ها شتاب سنجی که در خودرو نصب شده اند میزان شتاب و سمت ضربه مشخص می گردد و سپس کیسه های هوا بوسیله گازی مشخص که عمدتا نیتروژن خواهد بود ،پر شده و جلوی روی سرنشنیان باز می شود . این عملیات از ابتدا تا انتها در 20 الی 30 میلی ثانیه (زمانی کمتر از 2 بار پلک زدن ) زمان خواهد برد و ایربگ ها با سرعت 320 کیلومتر در ساعت باز شده تا قبل ازاینکه سر و بدن سرنشینان به قطعات سخت خودرو برخورد نمایند ،این کیسه هوای فشرده جلوی این ضربه را بگیرد.اما 320 کیلومتر در ساعت سرعت بسیار بالایی بوده و ضربه سخت را پیکر سرنشنیان وارد خواهد آورد. اما اگر قبل از تصادف سرنشنیان اقدام به بستن کمربند نموده باشند ضربه وارد شده بدلیل تماس کمتر ،کاهش خواهد یافت .اما اگر کمربند مورد استفاده قرار نگرفته باشد ضربه ناشی از کیسه هوا باعث می گردد  اندام حیاطی به خطر بیافتد چرا که کیسه هوا به قفسه سینه فشار وارد کرده و باعث شکستن دنده ها خواهد شد و دنده های شکسته شده به اندام دیگر بدن نظیر شش ها وحتی قلب آسیب وارد خواهد آورد . همچنین در صورتی که این ضربه به سر وارد شود باعث صدمات جبران ناپذیری می گردد. پس اصول اولیه استفاده از ایربگ ها بستن کمبر بند خواهد بود چرا که ایربگ ها بدون کمبرند به سلاحی خطرناک تبدیل خواهند شد.

مسئله دیگر در استفاده از ایربگ ها میزان سن و جنسیت سرنشنیان است . ایربگ های اولیه بسیار بزرگ طراحی شده بودند تا بتوانند جلو هرگونه ضربه حتی در زمان نبستن کمربند ایمنی  را بگیرند اما این امر موجب مرگ میر زنان و کودکان بدلیل عدم تحمل ضربه می گردید. بعد ها کیسه های هوا کوچکتر گردید تا از میزان ضربه کاسته شود اما هنوز کیسه های هوای امروزی برای کودکان و نوزدان بسیار خطرناک است.چرا که میزان ضربه به حدی است که کودکان نمی توانند آن را تحمل کنند. همچنین اگر صندلی نوزادان یا همان کریر در صورتی که در صندلی جلو بسته شده باشد اطمنیان داشته باشید که کیسه هوا نه تنها هیچ کمکی نکرده بلکه منجر به صدمات جبران ناپذیر و یا حتی مرگ نوزاد خواهد شد.پس حتما به یاد داشته باشید که هیچ گاه کودکان و نوزادان را در صندلی جلوی خودرویی که مجهز به ایربگ می باشد ،نگذارید.همچنین در صورتی که خودروی شما به ایربگ های پرده ای مجهز است بهتر است کودک و یا نوزادتان را صندلی وسط خودرو بنشانید و از بستن کمربند آنها مطمئن شوید.

کلام پایانی

کلام پایانی

در انتها یاد آور می شویم فناوری ایریگ یکی از بزرگترین دستاورد های بشر در زمینه صنعت خودرو می باشد که در صورت استفاده صحیح برای بزرگسالان هیچ خطری ندارد  اما اگر اصول اولیه را رعایت نکنیم همین کیسه های نجات بخش تبدیل به سلاحی خطرناک خواهد شد .پس توصیه می کنیم نکات فوق را کاملا جدی بگیرید.

user-img

نویسنده :

هومن زمانی

comments 0 1396/8/13
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط