مقایسه کراس اوورهای الکتریکی ،تسلا Y در مقابل نیسان آریا
نیسان بطور کلی در حال پوست انداختن و تجربه تغییرات بسیار سنگینی است بطوریکه سری جدید محصولات این خودروساز از اسپرت تا الکتریکی در حال معرفی هستند.عضو جدید خانواده الکتریکی نیسان کراس اوور آریا بوده که طراحی برجسته ای سود می برد. بر اساس پیش بینی های انجام شده تصور می شود این کراس اوور رقیب سرسختی برای تسلا مدل Y خواهد بود.
این دو خودرو شاید رقیب مستقیم یکدیگر نباشند اما در ادامه مقایسهای بین آن و کوچکترین و ارزانترین شاسیبلند تسلا انجام دادهایم و که خواندنش خالی از لطف نخواهد بود.
طراحی ظاهری
گفته میشود آریا جهتگیری طراحی برند نیسان در آینده را نشان میدهد. این خودروساز ژاپنی میگوید پلتفرم الکتریکی آریا دست طراحان در بازی با خطوط و تناسبات را باز گذاشته است. خودروهای کانسپت معمولاً به ندرت وارد فاز تولید میشوند اما نیسان توانسته تقریباً تمامی ویژگیهای جذاب نسخه کانسپت این خودرو همچون نشان نورانی، چراغهای جلوی LED، خط سقف کوپه مانند و چراغهای عقب متصل را حفظ کند.
در مقابل باید گفت مدل Y هرگز محصول موردعلاقه تسلا از نظر طراحی برای ما نبوده است. واقعاً اینگونه به نظر میرسد که ارتفاع تسلا مدل ۳ افزایش یافته و چیز دیگری رخ نداده است. نتیجه این کار هم ایجاد شکل تخممرغی غیرعادی و عجیب است که بیشتر شبیه یک سدان قدبلند است تا کراس اووری واقعی.
طراحی داخلی
طراحان نیسان همانند بدنه کار خود در کابین را به خوبی پیش بردهاند. با عدم وجود پیشرانهای در جلو مهندسان نیسان توانستهاند سیستم تهویه مطبوع را در آنجا جای دهند تا فضایی ارزشمند در کابین ایجاد شود؛ بنابراین آریا تقریباً دارای کفی مسطح بوده و حاصل کار ایجاد فضای بیشتر برای سرنشینان است. طراحی کابین آینده نگرانه به نظر میرسد و دو صفحهنمایش ۱۲.۳ اینچی پیش روی راننده قرار دارند.
تسلا در مدل Y دوباره دست به کپی کاری از مدل ۳ زده و دو خودرو تقریباً تفاوتی باهم ندارند. کابین تسلا مینی مالیستی بوده و از تک صفحه لمسی برای کنترل تمامی عملکردها سود میبرد. شاید کابین تسلا به اندازه نیسان آیندهنگرانه به نظر نرسد اما طراحی یکدست و جذابی دارد.
پرفورمنس و شعاع حرکتی
نیسان مشخصات کامل آریا را اعلام نکرده اما تائید کرده این خودرو در صورت استفاده از باتری بزرگتر در نسخه دیفرانسیل جلو برد حدود ۴۸۰ کیلومتری خواهد داشت. نسخه دیفرانسیل جلوی این خودرو قدرت ۲۱۴ اسب بخاری داشته و البته نسخههای چهار چرخ محرک با قدرت قابلتوجه ۳۸۸ اسبی عرضه خواهند شد.
تسلا با شعاع حرکتی ۵۰۸ کیلومتری در مدل دوموتوره برد بلند نیسان را شکست میدهد. مدل برد بلند عادی قدرت ۳۸۴ اسب بخاری داشته و بنابراین از این نظر فاصله چندانی با قویترین نسخه آریا ندارد؛ اما مدل پرفورمنس خروجی ۴۵۰ اسبی و شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت ۳.۵ ثانیهای خود را به رخ نیسان میکشد.
فضای کابین و بار
آریا فاصله بین محوری ۲۷۷.۶ سانتیمتری داشته و طول کلیاش هم به ۴۶۴.۵ سانتیمتر میرسد. نیسان اهمیت زیادی به کابین داشته و فضای ذخیرهای نسخه دیفرانسیل جلو در پشت صندلیها به ۴۶۷ لیتر میرسد. نسخههای چهار چرخ محرک فضای بار ۴۱۳ لیتری دارند.
ظاهراً ظرفیت محفظه بار تسلا مدل Y در صورت استفاده از صندلیها منتشر نشده اما زمانی که صندلیها خوابانده شوند فضای ۱۹۲۵ لیتری ایجاد خواهد شد. ما باید منتظر مقایسه شانهبهشانه هر دو خودرو از این نظر باشیم اما تسلا مدل Y از دومین محفظه بار در جلو نیز سود میبرد.
قیمت
قیمت نیسان آریا از ۴۰ هزار دلار شروع خواهد شد و بنابراین ارزانتر از رقیب خواهد بود. تسلا اخیراً قیمت مدل برد استاندارد را کاهش داده و بنابراین نسخه برد بلند دوموتوره قیمت ۴۹,۹۹۰ دلاری خواهد داشت. باید منتظر انتشار جزئیات کامل قیمتی آریا چهار چرخ محرک باشیم تا بتوانیم مقایسه بهتری داشته باشیم. آریا با مشوق مالیاتی ۷,۵۰۰ دلاری در دسترس خواهد بود اما شاید این مبلغ تا زمان عرضه کاهش یابد. تسلا قبلاً از این مشوقها استفاده کرده است.
نویسنده :
میلاد حسینی