مقایسه اجمالی تسلا مدل 3 و پولستار 2
دو روز پیش ولوو با برند جدید خود و رونمایی از پولستار 2 قدم به قلمرو تسلا 3 گذاشت.پیش از این و در بخش های سدان الکتریکی ،بازار تقریبا بدون رقیب در اختیار تسلا با مدل 3 بود اما حالا با ورود پولستار 2 به بازار شاهد رقابتی تنگاتنگ و البته جذاب ما بین این دو خودرو تمام الکتریکی خواهیم بود.
پولستار 2 اولین محصول این زیر برند ولوو خواهد بود که با قیمتی در محدود 45 هزار دلار وارد بازار های جهانی خواهد شد. البته ولوو اعلام کرده در سال اول فقط نسخه لانچ ادیشن این خودرو با قیمت 63 هزار دلار قابل خریداری است و در سالهای بعد نسخه های پایه این خودرو روانه نمایندگی های فروش خواهد شد.
نسخه پایه پولستار 2 با دو موتور الکتریکی و چهار متحرک قابل مقایسه با تسلا مدل 3 است چرا که از قیمت های مشابهی برخودار هستند و حتی از نظر پرفورمنس و برد نیز به نوعی شبیه این خودرو محسوب میشود.
پولستار 2 از مشخصات فنی قابل تاملی برخودار است چرا که دو پیشرانه الکتریکی این فست بک سوئدی قدرتی برابر با 402 اسب بخار و گشتاوری معادل 660 نیوتن متر را در اختیار راننده قرار می دهد.این خودرو جذاب با کمک باطری های 78 کیلو وات ساعتی دارای میزان پیمایش 500 کیلومتری خواهد بود.پولستار ادعا کرده است که این خودرو با توجه به مقادیر فوق دارای شتاب زیر 5 ثانیه است . شاید شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت نزدیک شتاب 4.5 ثانیهای تسلا مدل 3 دوال موتور باشد.
تسلا مدل 3 از برد بیشتری برخوردار بوده و اگر نسخه پرفورمنس این خودرو را خریداری شود می توانید به شتاب صفر تا صد 3.3 ثانیه دست یافت.
در خصوص مقایسه کابین این دو الکتریکی بازار های جهانی باید گفت که تسلا از کابین کاملا مینیمالیستی بهره می برد که همه چیز در صفحه نمایش بزرگ میانی داشبورد خلاصه شده است.تنها اداوات فیزیکی باقی مانده بر روی داشبورد به دکمه های روی فرمان و کلید های شیشه بالابر باید اشاره کرد.
اما کابین پولستار 2 محافظهکارانهتر بوده هرچند نمیتوان آن را سنتی دانست. دکمههای فیزیکی مناسبی وجود داشته و در میانهی داشبورد هم یک صفحه لمسی 11 اینچی با سیستم اطلاعات سرگرمی اندرویدی جای گرفته است.
قطعا خودروهای الکتریکی با توجه به ویژگی های فنی و بصری خود کاملا آینده نگرانه تر از خودروهای سنتی محسوب می گردند. تسلا مدل 3 برخی ویژگیهای بصری تسلا مدل S و X را نشان میدهد که باعث تمایز آن از خودروهای مرسوم و سنتی میشود.
پولستار 2 در از نظر ظاهری خودروی فست بک و 5 درب بوده تا حدودی به ظاهر محصولات ولوو شبیه است اما ارتفاع بیشترو همچنین پلاستیک های موجود بر روی بدنه به کراس اوور ها بیشتر نزدیک شده است. این روش طراحی ضرروتا خیلی مشکل زا نیست . چراکه زبان طراحی پولستار مدرن بوده و از زوایای تیز زیادی برخوردار است.
درنهایت باید گفت که این مشتریان هستند که باید تصمیم نهایی را بگیرند و از این رو باید منتظر ورود پولستار 2 به بازار های جهانی باشیم.اما نظر شما کدام است به عبارتی شما کدامیک از این دو الکتریکی بازار را ترجیح می دهید.
نویسنده :
سالار