icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین معرفی وانت پیکاپ سایپا چانگان هانتر

معرفی وانت پیکاپ سایپا چانگان هانتر

comments 0 1402/9/23

سایپا برای واردات یک وانت چینی آماده می‌شود. این پیکاپ دو دیفرانیسل دو کابین، از محصولات چانگان است.

مشابه سال‌های قبل، سایپا نقش واردکننده خودروهای چانگان در ایران را ادامه می‌دهد. ظاهرا سود عالی از واردات و عرضه‌ی مدل‌های چینی، بسیار بهتر از مونتاژ توسط شرکت‌های ایرانی است. با این شرایط، سایپا نیز تنوع محصولات چانگان برای بازار کشورمان را افزایش خواهد داد. حالا علاوه‌بر چند مدل کراس‌اور، سدان و هاچبک، وانت پیکاپ چانگان هانتر نیز برای ورود به ایران آماده می‌شود.

گروه خودروسازی چانگان در سال ۱۹۶۲ تأسیس شد. چانگان طی همکاری‌ با فورد، پژو – سیتروئن، مزدا و سوزوکی مدل‌های متنوع خارجی را در چین مونتاژ کرد و حالا یکی از مهم‌ترین خودروسازان کشورش محسوب می‌شود. چانگان یکی از چهار خودروساز بزرگ چین است و فروش ۲/۳ میلیون دستگاه در سال دارد.

مردم ایران، چانگان را با کراس‌اور کوچک و اقتصادی CS35 می‌شناسند. طی سال‌های اخیر، کیفیت طراحی و فنی تولیدات چانگان افزایش چشمگیر داشته است.  تا امروز با موج جدید واردات خودرو دو محصول جدید چانگان، شامل کراس‌اور CS35 پلاس و سدان ایدوپلاس، توسط سایپا به ایران آورده شدند و ظاهرا، وانت چانگان هانتر نیز به زودی عرضه می‌شود.

پیکاپ چانگان هانتر (Kaicene F70) از سال ۲۰۱۹ سابقه تولید دارد. این وانت چینی با پلتفرم پژو لندترک (Peugeot Landtrek) توسط خط مونتاژ تونس و نیجریه و کنیا نیز عرضه می‌شود. سال ۲۰۲۲، نسخه‌ی برقی و هیبریدی چانگان هانتر با چهره جدید در چین رونمایی شد اما فعلا برای فروش این مدل‌ها داخل ایران، برنامه‌ای وجود ندارد.

طراحی ظاهری و نمای بیرونی چانگان هانتر سایپا

طراحی ظاهری و نمای بیرونی چانگان هانتر سایپا

شباهت بسیار زیاد بین وانت چینی و محصول پژو دیده می‌شود؛ اما نسخه‌ی چانگان دارای شخصیت مستقل و طراحی منسجم است. هانتر نسبت به  بسیاری از پیکاپ‌های ساخت چین، شامل جک KMC T8 یا بهمن G9، الگوبرداری مستقیم از مدل‌های مشهور خارجی ندارد.

جلوپنجره‌ی بزرگ با چراغ‌های ساده، نمای اصلی چانگان هانتر را شکل می‌دهند. زیر سپر و محل نصب مه‌شکن، ادوات پلاستیک ارزان‌قیمت وجود دارند اما داخل گلگیرها، قاب تمام فلزی دیده می‌شود. حجم‌دهی بدنه و کشیدگی درپوش موتور تا لبه‌ی جلوپنجره‌، نکات مثبت در طراحی هانتر هستند.

 

از نمای جانبی، شباهت‌هایی با تویوتا هایلوکس وجود دارد. این مورد در قاب شیشه‌ها و حجم‌دهی پایین درهای ورودی دیده می‌شود. آینه بغل راهنمادار هم‌رنگ بدنه، ریل باربند روی سقف و دستگیره‌ها کروم، حس بسیار خوبی به چانگان هانتر می‌دهد. این وانت در چین با رینگ‌های اسپرت ۱۷ اینچ و تایرهای ۲۶۵ میلی‌متر فروخته شده است.

در پشت، جایگاه ویژه برای چراغ‌های عقب وجود دارد و طراح سعی کرده است با نصب لوله‌های پشت کابین و فرم خاص برای این بخش، حس اسپرت خودرو را بهبود دهد. سپر پلاستیکی سیاه رنگ، مهم‌ترین نکته منفی در طراحی چانگان هانتر محسب می‌شود.

وانت اندازه متوسط چانگان با طول و عرض و ارتفاع ۵,۳۳۰  و ۱,۹۲۰  و ۱,۸۱۹  میلی‌متر، همراه فاصله محوری ۳۱۸۰ میلی‌متر،  کمی بزرگ‌تر از تویوتا هایلوکس است.

طراحی داخلی و نمای کابین چانگان هانتر سایپا

طراحی داخلی و نمای کابین چانگان هانتر سایپا

صفحه دیجیتال پشت فرمان و نمایشگر لمسی ایستاده روی داشبورد، حس یک خودروی مدرن را به هانتر می‌دهد. مواد به کارفته در صندلی‌ها و تودری‌ها نیز رضایت بخش هستند؛ هرچند که پلاستیک سخت روی داشبورد، مشابه دیگر خودروهای چینی است.

طراحی فرمان و خروجی‌ها هوا، نکات جالب در وانت چانگان هستند. این خودرو برای بازار چین، ترمز دستی اهرمی با ساختار سنتی و گیربکس دنده دستی دارد. استارت دکمه‌ای، نمایشگر لمسی ۸ و ۱۰ اینچ (مدل سفارشی) نکات مثبت درفضای داخلی هستند.  چانگان هانتر برای راننده و سرنشین جلو، فضای مناسب فراهم می‌کند اما برای مسافران بلند قد روی صندلی‌های عقب، چندان راحت نیست.

پیشرانه و تجهیزات فنی چانگان هانتر سایپا

پیشرانه و تجهیزات فنی چانگان هانتر سایپا

سه نوع قوای محرک در بازارهای مختلف برای وانت پیکاپ چانگان وجود دارد. احتمالا نسخه‌ی ۱/۹ لیتر توربودیزل با قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتن‌متر به ایران وارد می‌شود.  دیگر مدل‌ها، ۲/۵ لیتر توربو دیزل هستند. نمونه‌ی مونتاژ میتسوبیشی چین، ۱۵۰ اسب بخار و ۳۶۰ نیوتن‌متر است اما نسخه‌ی ایسوزو چین، ۱۲۹ اسب بخار و ۳۲۰ نیوتن‌متر دارد.

ظاهرا چانگان هانتر دنده اتوماتیک  برای صاردات ساخته نشده است و صرفا مجهز به گریبکس ۶ سرعته دستی تحت لیسانس مگنا آلمان  تولید می‌شود. سیستم دو دیفرانسیل این وانت چینی نیز، ساخت بورگ وارنر (BorgWarner) آلمان است.

چانگان هانتر با چهره جدید، مجهز به موتور بنزینی ۲ لیتر توربوشارژ، ۲۳۳ اسب بخار قدرت و ۳۹۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. این مدل، همراه گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته ZF آلمان، فعلا خودروی مخصوص بازار چین است.

قیمت چانگان هانتر در بازار جهانی و ایران

قیمت چانگان هانتر در بازار جهانی و ایران

در چین، ۱۳ تا ۱۸ هزار دلار برای انواع چانگان هانتر دنده دستی پرداخت می‌شود. نسخه‌ی دو دیفرانسیل دو کابین برای بازار ایران، احتمالا نسخه‌ی ۱۵ هزار دلاری خواهد بود و برای مشتری ایرانی، حدود ۱/۲  تا ۱/۴  میلیارد تومان هزینه خرید خواهد داشت.

وانت جک مونتاژ کرمان موتور KMC T8، فوتون تونلند ایران خودرو و آمیکو آسنا مهم‌ترین رقبای چانگان هانتر هستند. از نظر ابعاد، وانت چانگان و فوتون تونلند، چندان متفاوت نیستند؛ درحالی‌که T8 و آمیکو آسنا بدنه‌ی بزرگ‌تر با قیمت بالاتر دارند. همچنین برای بازار ایران، فوتون تونلند G7 اتوماتیک نیز ارایه شده که البته مثل آمیکو آسنا اتوماتیک، نزدیک به ۲ میلیارد تومان هستند.

user-img

نویسنده :

گروه خودرویی

comments 0 1402/9/23
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط