رنو کویید ، جایگزین پراید !
قلم پرديس خودرو : سالهاست كه خودروهاي متعددي براي جايگزيني پرايد در نظر گرفته شده است ، اما تابحال يك مدل قطعي براي اين خودرو از سوي كمپاني هاي داخلي اعلام نشده است . اين موضوع هنوز هم بحث داغ بسياري از شركت هاي دخيل در اين حوزه محسوب مي شود و هر لحظه ، شايعات بيشتري مربوط به اين موضوع به گوش مي رسد . رنو ، يكي از محصولات خود ، به نام كوييد ، را براي اولين بار با درصد ساخت بالا و در حدود 98 درصد در كشور هند توليد كرده است و با اينكه ، انتظار مي رفت اين خودرو بتواند جاي تندر 90 را از آن خود كند ، اما به عنوان جايگزيني براي پرايد انتخاب شده است .
نمای ظاهری رنو کویید
اين خودروي شاسي بلند ، اصالت خود را حفظ كرده و باز هم شاهد طراحي ساده و بي آلايشي از سوي رنو هستيم . خط و انحناي زيادي بر روي بدنه ي خودرو به چشم نمي خورد . تنها نكته اي كه در نگاه اول متوجه آن مي شويد ، طراحي تمام اجزاي بيروني اين مدل در ابعاد بزرگ است . چراغ هاي جلو در كنار چراغ هاي مه شكن بزرگ ، فرصتي براي خودنمايي نداشته اند .
نمای داخای رنو کویید
اگر به سراغ نماي داخلي آن برويم ، تمام توجهمان به سمت كيفيت پلاستيك هاي ارزان قيمتي جذب مي شود كه در توليد لوازم داخل بكار رفته است . اين كيفيت تنها در خودروهاي تيبا و پرايد يافت مي شود ، و اين مورد ، يكي از دلايل رقابت اين خودرو با محصولات ماندگار سايپا مي باشد . اما ، از طرفي با ديدن يك نمايشگر خوب بر روي داشبورد ، متوجه مي شويم كه خيلي زود درباره ي اين خودروي تازه وارد قضاوت كرده ايم . اين نمايشگر ، كوييد را به پرچم دار خودروهاي ارزان قيمتي مبدل كرده است كه به سمت و سوي ديجيتالي شدن پيش مي روند . راهي كه رنو در پيش گرفته است ، ريسك بالا و در عين حال سود كلاني براي وي خواهد داشت .
پیشرانه رنو کویید
با نگاهي كلي تر به موتور اين خودرو ، كاملا درمي يابيم كه مقايسه ي تندر 90 و كوييد كاملا اشتباه و نابجا بوده است . حجم پيشرانه ي اين مدل به زحمت به نصف حجم موتور تندر 90 مي رسد . اين پيشرانه ي كم حجم ، داراي سه سيلندر است كه از اين نظر ، مي توان خودروي ماتيز را رقيبي براي اين محصول نوظهور دانست . براي آشنايي بيشتر با تمام ابعاد اين موتور ، لازم به ذكر است كه اين خودرو 50 اسب بخار كمتر از تندر 90 و تنها 58 اسب بخار توان توليد مي كند . اين بعد از خودرو ، تاثير بسزايي بر روي ساير ابعاد آن مي گذارد و اين قسمت ، تصميم نهايي را در خريد خودرو عهده دار است .
نحوه تولید
دو شركت پرفروش سايپا و ايران خودرو ، گزينه هاي روي ميز رنو براي توليد اين خودرو در ايران به شمار مي روند . اگر چه ، رنو خود را به اين دو كمپاني محدود نمي كند و در صورت عدم توافق ، به سراغ ساير شركت هاي داخلي نيز خواهد رفت ، تا سرانجام به نتيجه ي دلخواهش دست يابد . با توجه به انتخاب اين خودرو به عنوان جايگزين پرايد ، قيمت آن نيز مي بايست در يك بازه ي متعادل و مناسب با شرايط قشر كم توان جامعه در نظر گرفته شود . پيش بيني هاي انجام شده حاكي از آن است كه شما مي توانيد تنها با پرداخت 25 ميليون تومان ، صاحب يك شاسي بلند ميني شويد ! رنو با اين عمل ، سبد محصولات خود را در ايران تكميل كرده و مي تواند از كشور ما به عنوان پايگاه اصلي توليد خودرو در خاورميانه بهره ببرد . با توجه به جايگاه ويژه اي كه پرايد ، با تمام كم و كاستي هايش ، در بازار ايران بدست آورد ، آينده ي روشني براي اين خودرو در كشور انتظار مي رود .
نویسنده :