ربات انسان نمای تسلا با قیمت حدود ۲۰ هزار دلار رونمایی شد
تسلا در مراسم هوش مصنوعی ۲۰۲۲ اعلام کرد در حال کار روی پروتوتایپ ربات انسان نمای جدید اپتیموس است. البته نباید تصور کرد این ربات در مرحله نهایی ساخت قرار دارد چراکه نسخه پیشتولیدی حاضر در این مراسم شباهت چندانی به ربات انسان نمای کامل نداشت. همچنین باید گفت اپتیموس فاصله زیادی با یک ربات چابک و پایدار داشته اما میتواند روی پاهای خودش ایستاده، راه برود و به همین خاطر پیشرفتهای زیادی را نسبت به یک سال گذشته نشان میدهد.
رباتی که در حال راه رفتن روی استیج بود بامبل سی نام دارد و ایلان ماسک و تیمش میگویند این ربات با اجزا و قطعات عریان ساخته شده و بنابراین ظاهر این محصول هنوز نهایی نشده است. پس از خروج بامبل سی از صحنه پروتوتایپ دیگری نیز به نمایش درآمد که نمیتوانست روی پاهای خودش بایستد. این ربات دوم از قطعات ساخت تسلا همچون باتری، فعالکنندهها و سیستمهای الکترونیکی استفاده میکرد و با اینکه هنوز کارهای زیادی برای اتمام آن باقی مانده اما تا حدی نشان داد که نسخه نهایی میتواند چه وضعیتی داشته باشد. ظاهراً تسلا فرایند راه رفتن این ربات انساننما را به اتمام رسانده است.
واکنش حضار به حضور ربات دوم در صحنه شور و هیجان کمتری نسبت به حضور بامبل سی و راه رفتنش روی استیج داشت هرچند تسلا به وضوح اعلام کرده بود ربات اول تنها برای نمایش بخشی از تواناییهای آن روی صحنه آمده است؛ اما واقعیت این بود که حضور پروتوتایپ فاقد عملکرد راه رفتن باعث شد واکنشهای کلی به آن چندان مثبت نباشد.
ماسک همچنین درباره هزینه نهایی ربات انسان نمای تسلا صحبت کرد و تخمین زد قیمت آن حدود ۲۰ هزار دلار باشد. این ربات از مجموعه باتری ۲.۳ کیلووات ساعتی، ۲۸ فعال کننده ساختاری و معماری ۵۲ ولتی استفاده کرده و برخی از سختافزارهای اپتیموس از خودروهای الکتریکی و تکنولوژی نیمه خودران تسلا گرفته شدهاند. مدیرعامل این خودروساز اشارهای به زمان تولید ربات انسان نمای خود نکرد اما قبلاً گفته بود که این پروژه اولویت بالاتری نسبت به خودروهای جدید پیدا کرده و بنابراین احتمال دارد در آینده نزدیک آن را در بازار ببینیم.
ظاهراً زمان تولید ربات انسان نمای تسلا میتواند اوایل سال آتی میلادی باشد هرچند تسلا بهصورت رسمی تعهد خود به این تاریخ را اعلام نکرده است. البته ماسک میگوید اپتیموس پتانسیل دگرگون کردن دنیا را دارد و حتی میتواند با حضور در برخی صنایع و جبران کمبود نیروهای کاری فقر را ریشهکن کند. شایان ذکر است برخی شرکتهای دیگر با تجربه بیشتر در زمینه رباتیک اقدام به معرفی رباتهای دوپای پیشرفتهتری کردهاند. برای مثال شرکت بوستون داینامیکس رباتهای انسان نمایی دارد که میتوانند بدوند، بپرند و حتی برخی کارهای آکروباتیک را انجام دهند. البته تسلا این ربات را خودش توسعه میدهد و با این کار بر دانش ساخت رباتهای پیشرفتهاش میافزاید.
نویسنده :
گروه خودرویی