icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین جنگی پنهان بین کمپانی های نفتی و خودروهای الکتریکی

جنگی پنهان بین کمپانی های نفتی و خودروهای الکتریکی

comments 0 1399/6/27

در قرن اخیر نفت پایه و اساس صنعت جهان بودن و این صنعت پرنفوذ و گسترده و البته پول ساز جهان چتر خود را بر اقتصاد جهان گسترده است. اما آیا حالا این صنعت توسط خودروسازان الکتریکی به چالشی سخت کشیده و انرژی های تجدید پذیر است شبکه VOX پاسخ این جنگ پنهان را می دهد.

تا جایی که ما به یاد داریم دنیا همیشه چشم طمع به نفت داشته است. فراوانی و تراکم انرژی نفت باعث شده این طلای سیاه انتخابی راحت برای نیرو بخشیدن به هر چیز از خودروها گرفته تا کشتی‌ها و هواپیماها باشد. طبق گفته انجمن مدیریت انرژی، تخمین زده شده هر روز ۸۰ میلیون بشکه نفت تولید می‌شود. نفت ثروتی افسانه‌ای را برای برخشی کشورها و شرکت‌ها به ارمغان آورده و این وضعیت مخصوصاً در خاورمیانه دیده می‌شود جایی که ۵ کشور تولید کننده نفت جزو ۲۵ کشور ثروتمند دنیا هستند.

به لطف تحرکاتی همچون کنفرانس آب‌وهوای پاریس ۲۰۱۵ که برای اولین بار برگزار شد ۱۹۵ کشور برای کاهش آلودگی هوا با یکدیگر توافق کرده و به این ترتیب کمپانی‌های نفتی تحت‌فشار قرار گرفتند. کشورهای دنیا نه‌تنها باید میزان آلایندگی کربن خود را کاهش دهند بلکه باید از وابستگی خود به نفت نیز بکاهند.

جای تعجبی ندارد که شرکت‌های نفتی آماده‌ی از دست دادن ماده‌ای که باعث ثروتمند شدنشان شده نیستند. آن‌ها اصلاً علاقه‌ای به از دست دادن میلیاردها دلاری که صرف اکتشاف و استخراج نفت کرده‌اند نداشته و از طرف دیگر کشورهای تولید کننده نفت نیز ایده‌ی تغییر در سوخت مصرفی را دوست ندارند.

به همین خاطر است که این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری سنگینی در بحث لابی‌های سیاسی انجام داده‌اند. برای مثال کمپانی بریتیش پترولیوم BP شرکتی با مسئولیت محدود است که ریشه آن به کمپانی آنگلو-پرشین سال ۱۹۰۸ بازمی‌گردد. امروز BP یکی از هفت تأمین‌کننده بسیار بزرگ نفت و گاز دنیا بوده و هر روز ۳.۸میلیون بشکه نفت تولید می‌کند. این شرکت در بیانیه اخیرش تعهد به کاهش تولید ۴۰ درصدی تا سال ۲۰۳۰ را اعلام کرده است. با این وجود BP برخی از محصولاتی را سوددهی کمتری دارند کنار گذاشته و اقدام به تولید محصولات دیگر خواهد کرد و از این نظر تغییرات بسیار کمی در آلایندگی جهانی به وجود خواهد آمد.

BP همچنین گفته به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری کاهش کربن خود از ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ به ۵ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ است. این سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی است اما بد نیست بدانید این شرکت در حال سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیارد دلاری در عملیات سوخت‌های فسیلی و تجدید ناپذیر خود طی ۵ سال آینده است.

BP همچنین لابی‌های موفقی با دولت ترامپ برای اکتشاف نفت در آلاسکا داشته و به همکاری خود با تولید کننده نفت روسی یعنی Rosneft ادامه می‌دهد.

واضح است که تغییر مسیر از سیستم انرژی دیروزی به سیستم مدرن پر از فرصت‌های تجاری است اما تا زمانی که سیاست‌ها تغییر نکرده و مصرف‌کنندگان نیز از خودروهای درون‌سوز به خودروهای الکتریکی حرکت نکنند کمپانی‌های نفتی به تولید طلای سیاه و پخش سود بین سهامداران ثروتمند خود ادامه خواهند داد.

user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1399/6/27
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط