تیگارد ایکس 35 سانیار موتور پارسیان،قیمت،مشخصات و هر آنچه باید بدانید
در بازار خودروی ایران خودروسازان بسیاری آمدند که تعدادی خودرو در خط تولید های کوچک تولید کردند و به برخی مشتریان بخت برگشته فروختند و خیلی زود بدلایل مختلف از بازار کنار رفتند. این کوتولوهای صنعت خودرو به طمع نفع و سود سریع، پا به عرضه صنعت خودرو کشور گذاشتند اما پس اندکی مشتریان خود را با خودروهایی که دیگر خدمات پس از فروشی نداشتند را تنها گذاشتند .حالا نیز در این روزها شاهد هستیم که خودروسازان جوان دیگری مثل قارچ های پس از باران بهاری رشد می کنند که این نگرانی را به وجود می آورد که آیا همگی آنها می توانند در این بازار ماندگار شوند یا خیر.در تازه ترین رویداد خودروسازی دیگر با نام سانیار موتور پارسیان از کراس اووری جدید با نام تیگارد ایکس 35 رونمایی کرده است.با ما همراه باشید تا با این خودروساز و محصول جدیدش آشنا شوید
آشنایی با ساینار موتور
بر اساس اظهارات مدیران این شرکت ساینار موتور یک شرکت جوینت ونچر تشکیل شده از شرکت ساینو چین و دیارخودرو می باشد. دیار خودرو در گذشته بارها سعی کرده بود که با تولید محصولات کمپانی چینی بایک در ایران موفق عمل کند که هر بار شکست خورده بود.حالا اینبار شاید بواسطه شریک چینی خود بتواند کمی موفق تر از گذشته عمل کند. این شرکت در ابتدا محصولات خود را به صورت CKD با انتقال دانش و سپس به صورت تولید داخل در خط تولید دیار خودرو تولید و عرضه می کند.
ریشه یابی واژه تیگارد
حتما برای شما هم سئوال است نام تیگارد دارای چه مفهومی بوده و ساینار موتور چرا این نام را انتخاب نموده است. آنگونه که شرکت عرضه کننده این خودرو توضیح داده است، نام تیگارد ترکیبی از مخفف ابتدا و انتهای نام ببر و پلنگ در زبان انگلیسی است. Tiger به معنی ببر و Leopard به معنی پلنگ است که برگرفته از روح خودرو تیگارد محصول مشترک دو کشور ایران و چین است.
طراحی ظاهری تیگارد X35
تیگارد X35 محصولی از شرکت بایک بوده که در چین با نام بایک X35 شناخته می شود اما به منظور دور ماندن از گزند تحریم این کراس اوور شرقی در ایران با نام تیگارد X35 عرضه خواهد شد.لذا در طراحی این خودرو روح کپی کاری چینی ها دیده می شود.برای اثبات این موضوع کافی است نگاهی به پیشانی این خودرو بیاندازید جایی که نحوه طراحی آن شباهت های زیادی به نحوه طراحی محصولات شورولت علی الخصوص شورولت بلیزر دارد.عمده بخش جلوی خودرو به جلو پنجره بزرگ اختصاص داده شده که در طرفین آن چراغهای روزتاب و پرژکتور های بومرنگ شکل نمایی جذاب را برای این کراس اوور فراهم آورده است. در بالای جلو پنجره لوگوی کشیده تیگارد نصب شده و طرافین آن چراغهای اصلی حضور دارد که بر خلاف روند فعلی صنعت خودروی دنیا خطی و باریک نیست.
در نمای جانبی تیگارد X35 هیچ جذابتی مشاهده نمی شود و همه چیز در کمال سادگی طراحی شده که برای یک کراس اوور اقتصادی ضعفی محسوب نمی گردد.تنها نکته مثبت این بخش از خودرو به رینگ های آلیاژی خوش فرم باز می گردد.
در نمای عقب هم باز هم روح کپی کاری چینی ها از برند های معتبر دیده می شود ،جایی که با نخستین نگاه چراغهای عقب پژو 2008 تداعی می شود. اما طراحان این کراس اوور سعی کرده اند با پیچ و خم های در چراغهای اصلی عقب ،نمایی متفاوت با 2008 ایجاد نمایند.قابل ذکر است از خروجی های اگزوز های دوگانه فیک که این روزها در خودروهای چینی به وفور دیده می شود در تیگارد X35 خبری نیست.
به طور کلی باید گفت طراحی ظاهری تیگارد X35 برای یک خودروی ارزان قیمت چینی بد نیست اما به هر حال هیچ هیجانی در رگ های بیننده تزریق نمی کند این در حالی است که رقبای حال حاضر بازار ایران نظیر لاماری و غیره از ظاهر های جذابتری برخوردار هستند.
طراحی کابین
با ورود به کابین تیگارد X35 با نمایی قابل قبول روبرو می شویم اما ضعف های عمده ای نیز مشاهده می شود.در برخورد نخست فرمان دی کات و چیدامان ادوات فیزیکی سیستم تهویه مطوبع و غیره با طراحی قابل قبول نگاه های را به خود جلب می کند.اما استفاده از صفحه نمایش تبلت گونه کوچک میانه داشبورد کمی در ذوق می زند چرا که این روزها همه چینی از صفحه نمایش های بزرگ استفاده می کنند. همچنین دکمه روشن و خاموش موتور در کنار فرمان به مانند خودروهای سویچی تعیبه شده که فوق العاد کار چیپ و ضعیفی است .ظاهرا این کراس اوور در نسخه اصلی سویچی طراحی شده و بعدا تصمیم گرفته شده که دکمه استارت موتور بر روی آن تعیبه شود در حالی که تمامی خودروهای مجهز به سیستم کی لیس ،دکمه روشن و خاموش موتورشان بر روی داشبورد و یا کنسول میانی تعبیه شده تا براحتی در دسترس راننده باشد.
و اما نقطه ضعف دیگر این کراس اوور استفاده از پنل پشت فرمان آنالوگ است و خبری از صفحه نمایش دیجیتالی نیست. این در حالی است که بیشتر چینی های روز دنیا و البته برند های مطرح دنیا از پنل پشت فرمان دیجیتالی استفاده می کنند تا حس اسپرت بودن بیشتری را به راننده منتقل نمایند.
از نکات مثبت دیگر طراحی کابین خودرو باید به نحوه دوخت صندلی ها اشاره کرده که دارای طرحی لوزی شکل است. صندلی های بایک X35 یا همان تیگارد Tigard X35 سانیار موتور دارای تودوزی ترکیبی از چرم مصنوعی و پارچه هستند. قسمت های نشیمن و تکیه گاه این صندلی ها دارای تودوزی پارچه ای است.
تیگارد X35 دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب معادل 4325، 1830 و 1640 میلی متر بوده و فاصله بین دو محور آن نیز 2570 میلی متر است.
مشخصات فنی تیگارد X35
شاید نیازی به بحث در مورد پیشرانه تیگارد X35 نباشیم چرا که همه می دانیم کراس اوور های چینی اقتصادی از پیشرانه 1.5 لیتری توربو مجهز هستند. این موتور 1.5 لیتری توربو در تیگارد X35 قادر به تولید 147 اسب بخار قدرت و 210 نیوتن متر گشتاور بوده و این نیرو توسط یک گیربکس اتوماتیک CVT با قابلیت تعویض دستی به چرخ های جلوی این کراس اوور کامپکت منتقل می شود. تیگارد X35 در هر 100 کیلومتر سیکل ترکیبی 7.4 لیتر بنزین مصرف می کند. همان طور که مشخص است نیروی تولیدی این پیشرانه چندان چشمگیر نیست، و با توجه به وزن 1330 کیلوگرمی این خودرو نمی توان هیجان زیادی را انتظار داشت.
امکانات رفاهی و ایمنی
وقتی صحبت از یک کراس اوور چینی می شود انتظار از امکانات رفاهی و ایمنی بالا می رود چرا که چینی هیچی نداشته باشند قطعا آپشن دارند. تیگارد X35 از نظر امکانات رفاهی وایمنی در سطح رضایتبخشی قرار دارد. این خودرو در ایران با امکاناتی همچون سانروف و سقف پانوراما، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، دو کیسه هوا، سیستم پایش فشار باد تایرها یا TPMS، دو کیسه هوا، سنسور پارک عقب و دوربین عقب و تریم چرمی کابین به دست مصرفکنندگان خواهد رسید..البته بر اساس اطلاعات موجود تیگارد X35 در نسخه فول آپشن به ایران نخواهد آمد و نسخه کامل آن از امکانات بیشتری بهره می برد.
قیمت تیگارد X35
در زمان رونمایی از این کراس اوور جدید بازار ایران صحبتی از قیمت نشده است اما انتظار می رود تیگارد X35 در بازه قیمتی 800 میلیون عرضه گردد که در این صورت رقبای قدرتمندی نظیر لاماری ،فیدلیتی،دیگنیتی پیش روی کراس اوور ساینار موتور قرار دارد و قطعا عرضه را به این خودروساز تنگ خواهند کرد.چرا که خودروهای اشاره شده از ظاهری جذابتر امکاناتی بهتر و توسط شرکت های معتبرتری نظیر بهمن موتور و آرین موتور عرضه می شود .
نتیجه گیری
همانطور که اشاره شد این روزها شرکت های زیادی در سودای موفقیت در بازار خودرو قد علم کرده اند که قطعا همگی آنها موفق نخواهند شد.لذا خرید های ابتدایی از این شرکت های برای مصرف کنندگان دارای ریسک های بالایی نظیر کمبود قطعات یدکی ،در دسترس نبوده نمایندگی های مجاز نبود خریدار و غیره می باشد. همچنین تیگارد X35 در بازاری وارد می شود که چینی های دیگر نظیر فیدلیتی ،دیگینتی ،تیگو و غیره آن را تحت سیطره خود گرفته اند و این کراس اوور جدید با توجه به ظاهر و امکاناتش نمی تواند حرفی برای گفتن داشته باشد مگر اینکه ساینار موتور در قیمتگذاری آن کاری عجیب و غریب انجام دهد.
نویسنده :
گروه خودرویی