آیا فراری و بوگاتی شاسی بلند می سازند
در گذشته سوپر اسپرت ساز و لوکس سازان جهان تولید یک شاسی بلند را کسر شان می داستند بطوریکه برای مثال تصور یک پورشه شاسی بلند امری تقریبا غیر محال بود.اما امروز پوشه با بلند قامتان خود در جایگاه بالایی ایستاده و حتی شاسی بلند های بنتلی و رولزرویش هم با آن اشرافیت خاص خود و حفظ اصالت قابل خریداری هستند.
با این حال همین چند سال پیش، ساخت شاسیبلند برای فراری و بوگاتی خط قرمز بود اما اکنون که لامبورگینی با اوروس خود توانسته تعادلی عالی بین پرفورمنس و جذابیتهای یک شاسیبلند اسپرت ایجاد کند، دیگر غیرممکنی وجود ندارد و شاید حتی بتوان در آینده بوگاتی و مک لارن را نیز به صورت SUV یا چیزی شبیه به آن در خیابانها ملاقات کرد.
از این جمع، تاکنون شاسیبلند پورسانگ (Purosangue) فراری قطعیت یافته است و در مورد بوگاتی فقط حدس و گمان وجود دارد و مک لارن نیز اخیراً شایعاتی را دامن زده است.
شاسیبلند فراری تا آنجا که میدانیم فرمی خاص و متفاوت با اوروس و سایر SUV ها و کراساوورها خواهد داشت و احتمالاً یک کوپه GT بلندقامت خواهد بود. در مورد مشخصات این خودرو اطلاعاتی وجود ندارد اما حدس زده میشود از موتور هشت سیلندر توربوشارژر یا یک موتور 12 سیلندر تنفس طبیعی در آن بهره برده شود. حتی دیدن یک نسخه هیبریدی با توجه به تجربه فراری در مدل لافراری نیز بعید نیست و با توجه به قدرت 621 اسبی بنتلی بنتایگا و 641 اسبی لامبورگینی اوروس یا حتی 542 اسبی آستون مارتین DBX اگر قوایی مشابه 950 اسب بخار لافراری را در این خودرو داشته باشیم با یک هیولا روبرو خواهیم شد.
موتورهای برقی در سیستم هیبریدی علاوه بر افزایش قدرت به شتاب بهتر هم کمک خواهند کرد و بعلاوه روی مصرف سوخت نیز تأثیر مثبتی میگذارند. این مدل از فراری همچنین میتواند برای نخستین بار میزبان سیستمهای کمکراننده نظیر ترمز خودکار و تشخیص عابر پیاده و کروز کنترل تطبیقی باشد.
بوگاتی برای تولید یک هایپر SUV میتواند فرمولهای خاص خود را به کار بندد. این موضوع هزینههای تولید را بسیار بالا خواهد برد. طبیعی است که شاسیبلند بوگاتی با قیمت احتمالاً میلیون دلاری را کسی به آفرود نخواهد برد تا قسمتهای گران قیمت فیبرکربنی بدنه آن آسیب نبیند. طراحی این خودرو با المانهای آشنای بوگاتی همچون جلوپنجره نعل اسبی و انحنای ستون C و چراغهای مشابه شیرون بسیار گیرا و میخکوب کننده خواهد بود.
این احتمال وجود دارد که پیشرانهای مشابه با شیرون با 16 سیلندر و چهار توربوشارژر و قدرتی بیش از 1500 اسب بخار در زیر کاپوت این خودرو قرار گیرد. انتقال نیرو هم همانند شیرون به هر چهار چرخ صورت میگیرد. اما بهتر است تا آن زمان بوگاتی با موتورهای الکتریکی و هیبریدی سازی این خودرو، علاوه بر کاهش مصرف سوخت، تواناییهای آن را نیز افزون نماید. طبیعی است که گروه فولکس واگن برای این ابرخودرو از بالاترین تکنولوژیها استفاده خواهد نمود.
نویسنده :
سالار