آیا خودروهای هیدروژنی تویوتا دنیا را تسخیر خواهند کرد؟
تویوتا را پیشرو در عرضه خودروهای پاک دانست که سالهای نه چندان دور با انبوه سازی خودروهای هیبریدی توانست قیمت نهایی را کاهش دهد تا عملا در دسترس همگان قرار بگیرد. شاید در آن زمانی که تویوتا مشغول به عرضه خودروهای هیبریدی بود کمتر کسی فکرش می کرد که این تکنولوژی آنچنان فراگیر شود که سوپر اسپرت ها به این فناوری مجهز گردنند.
اما تویوتا همچنان روبه جلو حرکت کرده و متعقد است که می تواند خودرویی کاملا پاک و بدون آلاینده را تولید کرد ،از همین رو از چند سال قبل بعنوان اولین خودرو ساز جهان تولید اتومبیل هایی با سوخت هیدروژنی را بصورت انبوه آغاز کرد. تویوتا متعقد است این تکنولوژی می تواند آینده خودروسازی جهان را تغییر داده و بتواند در راستای محصولات پاک قدمی اساسی بردارد.
تویوتا علی رغم عدم تمایل مصرف کنندگان و دیگر تولید کنندگان خودروی جهان در پی گسترش و بهبود این فناوری است بطوریکه در جدیترین پروژه خود قصد دارد از این تکنولوژی در محصولات سنگین وکامیون ها استفاده نماید.این پرژوه جدید تویوتا که پورتال 2.0 نام دارد بر پایه موفقیت پرتال اولیه که در پیش آغاز شده بود ،بنا گردیده است. این پروژه که به عنوان قدمی فوقالعاده در مسیر حرکت به سوی آیندهای بدون آلایندگی توصیف شده یک کامیون کلاس 8 هیدروژنی میباشد.
این کشنده بیشتر تکنولوژی خود را از تویوتا میرای ا،ولین خودروی سلول سوختی تویوتا به عاریت گرفته است. طبق ادعای تویوتا پرتال 2.0 دارای برد حرکتی 482 کیلومتر است که نسبت به نمونه اولیه 161 کیلومتر بیشتر شده است.میزان خروجی پرتال 2.0 منتشر نشده است اما از آنجا کرد برد حرکتی بدون کاهش پرفورمنس نسخه اولیه صورت گرفته می تواند نتیجه گرفت قدرت و گشتاور این خودروی سنگین وزن بیشتر از 670 اسب بخار و 1794 نیوتن متر خواهد بود.
تویوتا تاکنون در خصوص زمان عرضه انبوه پرتال 2.0 منشتر نکرده اما تویوتا اعتقاد دارد تنها در بندر لس آنجس 16 هزار کامیون مشغول به کار هستند و می تواند امیدوار بود که در سال 2020 میزان تقاضا برای کامیون های بدون آلاینده به 32 هزار دستگاه برسد.
حال سئوال این است که تویوتا برای فراگیر شدن محصولات هیدروژنی چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت.البته جواب این سئوال از پیش مشخص شده است چرا که پیش تر تویوتا برای جذاب شدن خودروهای هیبریدی از جمله پریوس، مقرون به صرفه بودن وکاهش قیمت را در دستور کار قرار داد و نیز موفق شد. مدیر و سر مهندس پروژه میرای، یوشیکازو تاناکا، عنوان داشته با حذف متریال گران قیمت پلاتینیوم از سلول سوختی و همچنین کوچکتر کردن اجزای فنی قیمت نهایی کاهش خواهد یافت و ما با تولید انبوه خواهیم توانست در بازارهای جهانی رسوخ کنیم.
تویوتا قصد دارد تا سال 2025 سبد کاملی از محصولات شامل سواری ،پیکاپ ،شاسی بلند و حتی کامیون های با سوخت هیدروژنی را به سبد محصولات خود بیافزید .همچنین تویوتا وعده داده است که میرای در سال 2025 با برد حرکتی 1000 کیلومتر عرضه خواهد گردید.
در پایان باید متذکر شده چشم بادامی های ژاپن همیشه در محاسبات خود دقیق عمل کرداند اما آیا واقعا رویای استفاده از خودروهای هیدروژی که خروجی جز آب از اگزوز آنها خازج می گردد ،به حقیقت می پیوندد.
نویسنده :
سالار