icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین آغاز شمارش معکوس بلادهوند برای ثبت رکرود بر روی زمین

آغاز شمارش معکوس بلادهوند برای ثبت رکرود بر روی زمین

comments 0 1398/8/1

اگر با پردیس خودرو همراه بوده باشید می دانید که تیم سازنده خودروی بلادهوند سالهاست در تلاش هستند که بتوانند با محصول مافوق سرعت ، رکورد جداکثر سرعت بر روی زمین را از آن خود کنند. این افراد در طول فعالیتشان فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته و جتی تا مرز ورشکستی و شکست نیز رفته اند. اما ممارست و خستگی ناپذیری آنها به بار نشسته و این گروه برای ثبت رکورد وارد آفریفا جنوبی شده اند.

سازندگان خودروی مافوق صوت بلادهوند (Bloodhound) که آن را برای ثبت رکورد سرعت زمینی آماده می‌کنند، هنگام ورود به صحرای آفریقای جنوبی برای شروع آزمایش از نمای ظاهری مخصوص کویر آن رونمایی کردند. خودروی Bloodhound قرار است در سال آینده رکورد سرعت زمینی ۱،۶۰۰ کیلومتربرساعت را ثبت کند.

اواخر سال گذشته پروژه‌ی بلادهوند با مشکل مالی دست‌وپنجه نرم می‌کرد اما با تزریق سرمایه در لحظات آخر، بار دیگر روند توسعه‌ی خود را از سر گرفت؛ اکنون تلاش این خودرو برای ثبت رکورد سرعت زمینی، پیشرفت تشویق‌آمیزی برای چنین پروژه‌ی جاه‌طلبانه‌ای به شمار می‌رود. 

تیم آزمایش هفته‌ی گذشته وارد صحرای هاكسكین پن در کیپ شمالی شدند و به مونتاژ مجدد این خودرو كمک كردند كه از طریق هواپیمای مسافربری از لوگزامبورگ به ژوهانسبورگ منتقل شد. Bloodhound در ادامه ۹۰۰ کیلومتر پایانی را به سمت صحرای آفریقای جنوبی در پشت کامیون طی کرد.

 

نکته‌ی درخورتوجه در نسخه‌ی مخصوص کویر بلادهوند، افزودن چرخ‌هایی از جنس آلومینیوم خالص است که باریک‌تر هستند و برای اولین‌بار روی این خودرو دیده می‌شوند و برای حرکت با سرعت‌های مافوق صوت در مسیر کویری ساخته شده‌اند. قطر این چرخ‌ها به بیش از ۳۵ اینچ می‌رسد؛ هر کدام از آن‌ها حدود ۹۰ کیلوگرم وزن دارند و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند در مقابل نیروهایی تا ۵۰،۰۰۰ جی مقاومت کنند. آن‌ها جایگزین لاستیک‌های بادی می‌شوند که بلادهوند در آزمایش قبلی در جاده آسفالت استفاده می‌کرد؛ زیرا لاستیک‌های بادی نمی‌توانند فشارهای شدید رانندگی با سرعت بالا را تحمل کنند.

تیم سازنده، بلادهوند را در آفریقای جنوبی تا سرعت ۸۰۰ کیلومتربرساعت یا بیشتر آزمایش می‌کنند و طی یک ماه آینده سرعت را حدود ۸۰ کیلومتربرساعت افزایش می‌دهند. یكی از اهداف اصلی تیم، ارزیابی نحوه‌ی واكنش خودرو هنگام كاهش سرعت و متوقف كردن از چند سرعت هدف، استفاده از ترمزهای چرخ، یک یا هر دو چتر نجات و ترمز هوایی غول‌پیكر است. تیم سازنده از داده‌های ۱۹۲ حسگر فشار استفاده کرده و آن را با مدل‌های دینامیک سیالات محاسباتی پیش‌بینی‌شده مقایسه می‌کنند. تعیین مقدار درگ خودرو برای این لازم است تا مشخص شود چه اندازه‌ای از پیشرانه‌ی جت رولزرویس EJ200 باید در تلاش به‌منظور ثبت رکورد ۱۶۰۰ کیلومتربرساعت در زمان بین ۱۲ تا ۱۸ ماه استفاده شود.

مسیر ۱۶ کیلومتری در بستر دریاچه‌ای خشک، به اندی گرین به‌عنوان راننده امکان می‌دهد تا پدال گاز را در زمان طولانی‌تری فشار دهد؛ پیش از این در تلاشی که در نیوکوای در نزدیکی کورن‌وال انجام شد، اندی گرین تنها توانست در حدود ۲ ثانیه به سرعت ۳۲۰ کیلومتربرساعت دست یابد. اندی گرین که قبلاً نیز رکوردهایی در زمینه‌ی سرعت زمینی ثبت کرده است، حین اجرای آزمایش نیروهایی تا ۳ جی (سه برابر وزن بدن خود) را تجربه خواهد کرد. ایستگاه‌های هواشناسی کنترل از راه دور مجهز به باتری در هر کیلومتر از طول مسیر ۱۶ کیلومتری قرار می‌گیرند تا سرعت و جهت باد، دما و سایر معیارها را از طریق شبکه‌ی بی‌سیم ثبت کنند.

به‌عنوان بخشی از تلاش‌ها برای تمیز کردن مسیر برای ثبت رکورد سرعت، دولت ایالتی کیپ شمالی و اعضای انجمن محلی Mier بیش از ۳۵۰۰۰ تن سنگ و خاک را از مساحتی حدود ۲۱ میلیون کیلومتر مربع در دریاچه‌ی خشک جمع‌آوری کردند. تیم بلادهوند اعلام کرد که مساحت تقریبی ۳۵ هزار و ۴۰۵ کیلومتر مربع برای آزمایش این خودرو، بزرگ‌ترین مساحت زمینی است که تاکنون برای چنین رویداد به‌صورت دستی آماده شده است.

user-img

نویسنده :

میلاد حسینی

comments 0 1398/8/1
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط