آشنایی با کیا اپتیما کوشا خودرو
سرانجام پس از مدتها انتظار کیا K5 در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی عرضه شد. کوشا خودرو به عنوان نماینده کیا موتورز کره جنوبی در ایران اخیرا توانسته مجوز واردات این خودرو را گرفته و در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی عرضه کند.
کوشا خودرو در جدیدترین اطلاعیه خود مشخصات خودروی وارداتی کیا K5 را در سامانه یکپارچه ثبت کرده و پس از تخصیص خودرو به متقاضیان در سامانه یکپارچه، بزودی فرآیند شماره گذاری این خودرو را آغاز میکند
اپتیمای ۲۰۲۳ با نام جدید K5 محصول کیاموتورز کره جنوبی جزو خودروهایی است که ایرانیان سالها با آن خاطره دارند؛ طراحی جذاب و ابهت این سدان بزرگ به خصوص از مدل ۲۰۱۴ به بعد باعث شد تا خیلی از جوانان آرزوی داشتن آن را داشته باشند.
آخرین اپتیمایی که به ایران وارد شد، نسخه هیبریدی این خودرو و مربوط به مدل سال ۲۰۱۸ بود؛ از سال ۲۰۱۹ و با تغییر نسل این خودرو، کیا موتورز تصمیم گرفت تا در تمامی بازارهای دنیا نام اپتیما را از روی این خودرو برداشته و همان نام محلی بازار کره جنوبی یعنی K5 را برای آن برگزیند. کیا K5 بر مبنای پلتفرم ارتقا یافته K3 کیا موتورز هم اکنون در ۴ کشور دنیا شامل کره جنوبی، چین، آمریکا، ازبکستان تولید میشود.
در بخش طراحی ظاهری، کیا K5 مثل همیشه چهرهای اسپرت و خشن دارد؛ کیا K5 در نمای جلو با چهرهای پر ابهت و گرافیک چراغ خاص نسبت به نسل قبلی خود بسیار زیبا به نظر میرسد. بهره مندی از خطوط تیز و شکسته با الگوبرداری از استایل تایگر نوز امضای طراحی کیا در نمای جلویی K5 به شمار میرود.
در نمای جانبی، اپتیما K5 در عین سادگی خود را یک چهارچرخ لوکس نشان میدهد؛ دقیقا همین مسأله بود که باعث شد موفقیت اپتیما در بازار ایران چشمگیر باشد، سدانی که علاوه بر چهره اسپرت، ابهتی داشت که میشد از آن به عنوان یک خودروی خانوادگی نیز استفاده کرد.
در نمای عقب K5، عمده ترین تغییرات اتفاق افتاده، زمانی اپتیما یک سدان معمولی بود اما امروز K5 تبدیل به خودرویی فست بک شده است. الگوبرداری انکار نشدنی از کیا استینگر در کنار چراغ عقب به هم پیوسته اما منقطع، بازهم K5 را اسپرت تر کرده است.
با اینکه کیا K5 در بحث طراحی ظاهری حرفی را برای گفتن باقی نمی گذارد اما متاسفانه به دلیل اینکه خودرو با تریم پایه عرضه میشود در بخش متریال داخل کابین شاهد متریال متوسطی هستیم؛ در رودریهای ردیف جلو از متریال نرم استفاده شده اما در رودری های ردیف عقب تماما از متریال و پلاستیک خشک استفاده شده است.
مانیتور یکپارچه با کلاستر طبق الگوی جهانی طراحی خودرو، کابین K5 را بروز جلوه میکند؛ البته که کلاستر آنالوگ، تریم پارچهای، سقف فلزی و استارت سوییچی امید شما را از بین میبرد.
با کمال تأسف به دلیل محدودیتهای ارزی، کیا K5 در پایین تر سطح امکانات و قوای حرکتی به بازار ایران آمده است. وظیفه تامین نیروی محرکه در کیا K5 بر عهده یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی است! این موتور می تواند ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۱۹۶ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این خروجی از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT ساخت هیوندای پاورتک به چرخ های جلو منتقل میشود. سیستم تعلیق در محور جلو از نوع مک فرسون و در محور عقب از نوع مولتی لینک است که نوید یک سواری پایدار و نرم را برای این خودرو میدهد. کیا K5 توانسته استاندارد آلایندگی یورو ۶ را کسب نماید و مصرف سوخت میانگین آن به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر، ۷.۷ لیتر است.
فضای بخش عقب کیا K5 با توجه به فاصله محوری ۲۸۵۰ میلی متری، فضای بسیار جادار و مناسبی است و با توجه به اینکه این خودرو دارای طراحی فست بک هست، ارتفاع مناسبی نیز دارد.
کیا K5 در دور جدید واردات در مقابل خود فقط یک رقیب چینی اما بسیار سرسخت دارد؛ هونگچی H5 با قیمتی مشابه (کمتر از ۳ میلیارد تومان) واقعا وسوسه برانگیز است! با اینکه K5 امکاناتی کمتر حتی از ایران خودرو تارا دارد اما پیش بینی میشود ظاهر بسیار جذاب، برند، عقبه درخشان، خدمات پس از فروش در دسترس و اتاق راحت و بزرگ بتواند موفقیت این خودرو را در بازار تضمین کند.
نویسنده :
گروه خودرویی