40 کشور جهان در پی الزامی کردن سیستم ترمز اضطراری
در حالی که ما در ایران در حال حذف زه پراید می باشیم چهل کشور جهان به رهبری ژاپن و اتحادیه قصد دارند استفاده از سیستم ترمز اضطراری را در تمامی خودروهای مسافری و تجاری سبک را اجباری نمایند. البته آمریکا ،چین و هند بعنوان بزرگترین بازارهای خودرویی جهان با توجه اینکه اطمینان دارند قوانینشان بر دیگر کشور ها اولیت دارد وارد این گفتگو نشدند.
این مجمع جهانی متعقد است که نصب سیستم ترمز اضطراری خود کار یا همان AEB می تواند ایمنی جاده ها بخصوص در شهرها را افزایش دهد. تنها در اتحادیه اروپا بیش از 9500 نفر فوتی در سال 2016 ثبت شده که 38 درصد از کل مرگومیر جادهای را تشکیل میدهد. در محیطهای شهری 50 درصد تلفات به رانندگان و 40 درصد به عابران پیاده اختصاص داشته است.
اما سئوال این است با مجهز شدن خودروها به این سیستم چگونه آمار تصادفات کاهش خواهد یافت. این جواب را دو موسسه تست تصاف یور انکپ و انکاپ استرالیا داده اند. این دو موسسه متعقد هستند سیستم AEB تا 38 درصد آمار تصادف را در سرعت های پایین و در دنیای واقعی کاهش خواد داد.
همچنین کمیسیون اروپا تخمین میزند این سیستمها میتوانند در اتحادیه اروپا جان بیش از هزار نفر در سال را حفظ کنند.در صورت تصویب این قانون ،باعث ایجاد استانداردی مشخص و واحد برای این سیستم حیاتی در سرعت پایین و علی الخصوص سرعت های زیر 60 کیلومتر خواهد شد. این قوانین مخصوص خودروهایی است که منبعد تولید شده و در خودروهای کنونی اجباری نخواهد شد.
قوانین فوق در ابتدای کار قرار دارد و پس از تنظیم ابتدا در ژاپن وسپس در اتحادیه اروپا لازم الاجرا می شود. سپس سیستمهای AEB برای تمامی خودروهای سواری و تجاری سبک تولیدی از سال 2022 اجباری خواهند شد.البته در این بین آمریکا نیز بیکار ننشسته و طبق توافقط که با 20 خودروساز امضا کرده است مقرر گردیده از سال 2022 تمامی خودروهای تولید و وارد شده به خاک این کشور از سیستم ترمز اضطراری بهرمند باشند.
گفته میشود 28 درصد خودروهای بازار آمریکا در سال 2019 بهصورت استاندارد از این ترمز استفاده کرده و 36 درصد نیز از آن به عنوان آپشن سود میبرند.
نویسنده :
سالار