icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین 10 اختراع که برای همیشه تاریخ صنعت خودرو را تغییر داد- قسمت اول

10 اختراع که برای همیشه تاریخ صنعت خودرو را تغییر داد- قسمت اول

comments 0 1397/3/24

این مسئله برای همه مشخص است که یکی از ابزار ها و ماشین های تولید انسان که در حال حاضر دستخوش تغییرات و پیشرفت های فراوان شده است خودرو می باشد که از نمونه های اولیه تا کنون تغییرات گسترده ای را تجربه کرده است و همواره در حال دگرگونی می باشد. بسیاری از اختراعاتی که در صنعت خودرو رخ داده است مربوط به مباحث ایمنی است که البته تنها انگیزه ی خودروسازان این نبوده و تکنولوژی های مربوط به مصرف سوخت یا امکانات راحتی نیز در این بین به چشم می خورند.

در این مطلب به 10 اختراع که بیش از همه بر نسل های جدید خودرو تأثیر قابل توجه داشته اند می پردازیم.

کمربند ایمنی

کمربند ایمنی

بدون شک یکی از مهمترین اختراعات انسان در این صنعت که جان افراد بیشماری را نجات داده است کمربند  ایمنی می باشد. اگرچه اصل این وسیله در اوایل قرن گذشته از هواپیما الهام گرفته شده است، کمربندهای سه نقطه ای که امروز می شناسیم در سال 1958 برای  اولین بار بر روی ولوو P220 آمازون نسب شد.

ایربگ

ایربگ

ایربگ در واقع کیسه های هوا هستند که در عرض چند میلی ثانیه فعال می شوند و از برخورد مستقیم سرنشینان با قسمت های سخت داخل خودرو جلوگیری می کنند. اولین اتومبیلی که از کیسه ی هوا در خودروی خود استفاده کرد اولدزمبیل تورونادو درسال 1973 بود که در اصل یک سیستم کاملا ابتدایی از ایربگ به حساب می آمد که البته درست هم کار نمی کرد و در آن زمان با قیمت 250 دلار به صورت آپشن بر روی خودرو نسب می شد و فقط 1000 دستگاه با این سیستم به فروش رسید.

اما اولین ایربگ که به صورت مدرن به کار گرفته شد در سال 1981 بر روی مرسدس بنز S کلاس جدید نسب شده بود که از همان موقع تا به حالدر حال تغییر و تحول است. ایربگ های پرده ای هم در سال 1994 توسط ولوو 850 معرفی شد و دو سال بعد ایربگ زانو هم به این مجموعه اضافه شد. در سال 2009 هم فورد به وسیله ی مدل فیوژن کمربند ایمنی دارای ایر بگ را معرفی نمود.

سیستم الکترونیکی کنترل پایداری (ESP)

سیستم الکترونیکی کنترل پایداری (ESP)

این سامانه بعد از کمربند ایمنی بیشترین آمار نجات جان افراد در حادثه های رانندگی را دارد. البته این سیستم بیشتر جنبه ی پیشگیری دارد و از وقوع حادثه جلوگیری می کند. ای اس پی کاملا به صورت اتفاقی به وجود آمد، وقتی مهندس مرسدس بنز در سال 1989 در حال تست خودروی E کلاس (W124) بود ناگهان کنترل خودرو را از دست داد و در حالی که منتظر کمک بود به این فکر افتاد که می توان از سنسورهای ABS  ترمز برای تشخیص سرعت هر چرخ استفاده کرد و ترمز های هر چرخ هم به صورت جداگانه عمل کنند تا خودرو از مسیر خود خارج نشود. سپس با هلیکوپتر رفتار خودرو در پیچ و حرکات عرضی را می سنجیدند تا بالاخره توانستد سیستم کنترل پایداری را طراحی کنند. سپس در سال 1992 مرسدس بنز با همکاری بوش این سیستم را به صورت فراگیر وارد صنعت کردند .

سیستم ترمز اتوماتیک و تشخیص عابر پیاده

سیستم ترمز اتوماتیک و تشخیص عابر پیاده

سیستم ترمز اضطراری اتوماتیک اولین بار حدود 10 سال پیش بر روی خودروی های ولوو نسب شد که از دوربین های مادون قرمز با قابلیت ترمز های اتوماتیک استفاده می کرد و تا سرعت 30 کیلومتر بر ساعت می توانست از برخورد جلوگیری کند. از آن موقع این سیستم دچار تحول های بزرگی شده است و در برخی خودروها مانند مرسدس بنز S  و E کلاس می توانند به تنهایی تا سرعت 200 کیلومتر با استفادده از ترمز اتوماتیک خودرو را نگه دارند.

کروز کنترل تطبیقی

کروز کنترل تطبیقی

این سامانه علاوه بر نگه داشتن سرعت مستمر،  می تواند با توجه به ترافیک رو به رو و با استفاده از گاز و ترمز به صورت اتوماتیک سرعت را نیز تغییر دهد. این سیستم از دوربین ها و رادارهای با رنج بالا استفاده می کندکه معمولادر جلو پنجره یا آینه وسط جای گرفته اند. این سامانه حدود 10 سال پیش فراگیر شد و از سیستم های اساسی رانندگی مستقلبه حساب می آید.

user-img

نویسنده :

کسری اخوی

comments 0 1397/3/24
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط