کوپا T210، خودرویی جذاب برای بازاری جذاب
همواره در بازار خودروی کشورمان کراس اوورهای 120 تا 150 میلیون تومان به دو دلیل طرفداران خاص خود را دارند. اول آنکه به دلیل بالا رفتن قیمت انواع خودرو و نبود تمایل به خرید محصولات داخلی تقاضا کنندگان درصورت توان به ناچار گزینه های چینی صفر کیلومتر بالای 100 میلیون تومان را انتخاب می کنند. دلیل دوم هم اینکه مردم نسبت به خودروهای شاسی بلند علاقه ی خاصی دارند و همواره بازار نسبت به خودرو های با ارتفاع زیاد بازخورد خوبی از خود نشان می دهد. همین دو دلیل باعث شده تا شرکت های خودرویی از این فرصت استفاده کنند و با جذابیت های ظاهری و تبلیغات گسترده و بعضا عجیب نبض این رده از بازار را در دست بگیرند تا جایی که حتی کره ای ها هم مجال عرض اندام پیدا نکنند. شرکت ریگان موتور از زیرمجموعه های شرکت کرمان موتور هم این موضوع را به خوبی درک کرده و با خودروی زیبای کوپا T210 پا به این رده ی بسیار شلوغ گذاشته است. در این مقاله به تست و بررسی این خودروی چینی می پردازیم و بررسی می کنیم که آیا این جذابیت صرفا ظاهری است یا خیر.
تاریخچه
برای یافتن تاریخچه این خودرو وقت خود را صرف جستجو در فضای مجازی نکنید چرا که ریگان خودرو بدلایل نامعلومی کلیه مشخصات اصلی این خودرو در پشت نام و ارقام جدید پنهان کرده تا در ذهن خریداران القاء نماید که این خودرو مخصوص بازار ایران طراحی و تولید شده است.(در مصاحبه های مدیران این شرکت در نمایشگاه خودروی تهران به این مسئله اشاره شده است)اما با کمترین اطلاعات خودروی هم متوجه خواهید شد که تیراژ 10 هزار تایی به هیچ وجه برای تولید یک خودرو منطقی و به صرفه نیست و ما باید بدنبال ریشه این خودرو باشیم. پس از اندکی تحقیق متوجه شدیم که این خودرو در حقیقت یکی از محصولات شاسی بلند کمپانی زوتی چین است که در حال حاضر برخی از خودروهای این شرکت با نام زوتی S300 یا همان سایپا S300 در بازار ایران عرضه شده است. خودروی کوپا T210 در حقیقت نسخه بروز شده یا نسل جدید زوتی T600 است که نسخه فعلی آن در بازار چین در حال فروش است اما نسل جدید یا به عبارتی فیس لیفت آن هنوز در بازار چین عرضه نشده و قرار است که بزودی علاوه در بازار چین در بازارهای دیگر نظیر روسیه عرضه گردد. منابع چینی معتقد هستند که زوتی T600 یا همان کوپا T210 ریگان موتور نسخه تجاری شده کانسپت زوتی T600 S ست که سال گذشته توسط این برند چینی رونمایی شده بود.کمپانی زوتی خودروهای سدان خودرو را با پسوند Z و خودروهای شاسی بلند را با پسوند T نام گذاری می کند که در نام گذاری کوپا ریگان خودرو هم این پسوند T حفظ شده است.پس نتیجه می گیریم که این خودرو جدید بازار به هیچ وجه مخصوص بازار ایران طراحی نشده و یک خودروی بین الملی چینی است که نسل فعلی آن در حال حاضر در بازارهای جهانی حضور دارد.اما این مسئله که کمپانی زوتی به طرف ایرانی خود مجوز تغییر کلیه نام های خودرو را داده است کمی جای تعجب دارد چرا که این مهم در برند های معتبر چینی کمتر دیده می شود.
طراحی خارجی
مدتی است که برند های چینی دست از کپی برداری برداشته و به سمت استقلال در طراحی محصولات خود حرکت کرده اند. اما با اینحال در T210 شاهد طراحی زیبا اما تکراری و آشنا که قبلا در تولیدات شرکت های بزرگ دیده ایم هستیم که در کل حس مثبتی را القا می کند. جنگ ظاهری در این سگمنت از بازار همواره قابل توجه بوده و به دلیل اهمیت فراوان خریداران، طراحی خارجی می تواند از برگ های برنده ی کوپا در ایران باشد. در نمای جلو شباهت فراوان با فولکس واگن تیگوان مشاهده می شود که در فرم چراغ ها و جلوپنجره و خطوط کاپوت مشهود است. خطوط کرومی جلو پنجره با لوگوی شکیل کوپا در کنار چراغ ها و دیلایت زاویه دار نمای شیک با درونمایه ی خشمگین را بوجود آورده است. درنمای جانب سادگی حکم فرماست البته که آینه های بزرگ و رینگ های 18 اینچی در کنار فرم جذاب سقف و روف رگ سعی بر تعدیل این سبک از طراحی دارند که در کل هم رضایت بخش می باشد. هنگامی که به عقب خودرو نگاه می کنید اولین نکته ای که توجه شما را جلب می کند نوشته ی coupa با جنس کروم وسط درب صندوق عقب است که در کنار دهنه ی اگزوز ها و نوار کرومی زیر درب صندوق و اسپویلر یاد آور نمای عقب پورشه کاین نسل قبلی می باشد که در کل جالب و زیبا است.
طراحی داخلی
طراحی داخلی نیز مانند بیرون زیبا و چشم نواز است. از نکات جالب داخل می توان به نورپردازی اشاره کرد که در قاب سانروف و داشبورد جلو وداشبورد وسط قرار گرفته و علی رغم کفیت پایین توانسته جلوه ی خوبی به نمای داخل ببخشد و وجه تمایزی با سایر هم رده های خود بوجود آورد. در کل طراحی داخل به سمت شیک و سنگین بودن متمایل شده اما نکات منفی مانند پنل تهویه کوچک با جایگذاری نا مناسب و نبودن دکمه برای کنترل سیستم صوتی تا حدودی تأثیر گذار است. اما مانیتور بزرگ، فرمان زیبا و خوش دست با طراحی D شکل و پشت آمپر دیجیتالی با چهار طرح متفاوت و خطوط ساده و دلنشین توانسته کلیت طراحی را زیبا نگه دارد. چینی ها در این خودرو از متریال مناسبی استفاده کرده اند و در داشبورد و قسمت زیادی از رو دری ها پلاستیک نرم استفاده شده که حس خوبی را بوجود می آورد. فضای داخلی در همه جای خودرو مناسب است که با توجه به ابعاد خودرو دور از انتظار هم نیست و صندوق عقب جاداری به حجم 334 هم برای این کراس اوور تعبیه شده است.
مشخصات فنی
با دیدن ابعاد بدنه و طراحی جلوی خودرو انتظار می رود که دارای پیشرانه پر حجمی باشد. اما سازندگان چینی ترجیح دادند تا از یک موتور 1.5 لیتری توربوشارژر با توانایی تولید 156 اسب بخار استفاده کنند که این قدرت را از طریق گیربکس 6 سرعته اتوماتیک که 210 نیوتون متر گشتاور تولید می کند را به چرخ های جلو منتقل می رساند. اعداد و ارقام در این پیشرانه کم حجم جذاب هستند و با توجه به مصرف سوخت ترکیبی 8.5 به خوبی می توان به عنوان یک کراس اوور شهری جذاب روی کوپا T210 حساب باز کرد. اما از همه چیزکه بگذریم وقت آن است ببینیم این کراس اوور چینی در عمل چه در چنته دارد.
امکانات ایمنی و رفاهی
از نقاط قوت کوپا T210 می توان به امکانات کامل و متنوع با توجه به این سگمنت اشاره کرد. از جمله امکانات رفاهی می توان به سیستم ورود و خروج بدون کلید، پشت آمپر دیجیتال، سنسور نور و باران، کروز کنترل، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، پاور چهار شیشه و سانروف، صندلی های برقی، نمایشگر 8 اینچی با GPS و رهیاب،سنسور باد و دمای لاستیک، 8 بلندگو، دوربین 360 درجه، رادار نقطه کور، تصفیه هوا داخل، تهویه دو گانه، سقف پانارمیک، رینگ های 18 اینچی، درب صندوق عقب برقی به همراه سنسور پا، شارژر بی سیم موبایل، پراغ خوشامدگویی، اشاره کرد.
از امکانات ایمنی T210 می توان سیستم کنترل پایداری(EPB.HAC.TCS.ESP.EBD.ABS.BOS.EBA)، 6 ایربگ شامل جلو، جانبی و پرده ای و رادار نقطه کوررا نام برد. این خودرو فقط در موسسه C-NCAP برای کسب نمره ایمنی شرکت کرده که توانسته 4 ستاره از آن دریافت کند و باید گفت با معیار های روز دنیا چندان قابل قبول نیست.
تجربه رانندگی با کوپا T210
هنگامی که به موتور خودرو شروع به کار می کند آرامش در اتاق حاکم است و صدا و لرزشی احساس نمی شود. اما اولین چیزی که احساس می شود صندلی های سفت T210 است که در عین طراحی ارگونومیک در طولانی مدت راحتی را از سرنشین می گیرد. رانندگی و کنترل خودرو در سرعت های پایین نیازمند قلق خاص خود است که عامل اصلی آن ترمز های تیز و کم نشدن به قائده ی سرعت هنگام برداشتن پا از روی پدال گاز است اما باید توجه داشت که این مسئله صرفا نیازمند عادت کردن می باشد. همانطور که گفته شد کراس اوور جدید کرمانی ترمز های تیزی دارد که با توجه به سایز بزرگ دیسک های ترمز جلو و عقب قابل پیشبینی است و اطمینان را درراننده ایجاد میکند. همچنین با توجه به بازده خوب موتور T210 و هماهنگی با گیربکس شتاب اولیه و لانچ کردن بسیار خوب اتفاق می افتد و صفر تا 100 را در حدود 11 ثانیه طی می کند که شتاب ثانویه مناسب هم در این رقم بی تأثیر نیست.البته هماهنگی گیربکس و پیشرانه در همه ی حالت ها رضایت بخش نیست به طوری که وقتی خودرو تحت فشار است کمی تأخیر و گیج بودن در عملکرد سیستم انتقال قدرت دیده می شود. با این حال در رانندگی های روزمره و شهری می توان به خوبی روی نرم و دقیق بودن گیربکس حساب باز کرد. پلتفرم کوپا طراحی آئودی و مشخصا محصول Q5 این شرکت است ولی با این حال مقداری کم فرمانی وحرکات عرضی در پیچ های شدید دیده می شود که به دلیل تقسیم وزن و دیفرانسیل جلو بودن در این خودرو اتفاق می افتد و تا حدود زیادی توسط سیستم های کنترل پایداری و تعلیق نسبتا خشک و لاستیک های پهن مهار می گردد. در کل سواری این کراس اوور حس نرمی و راحتی را به سرنشینان می رساند و با توجه به فضای اتاق و بار مناسب و ارتفاع نسبتا زیاد باب سفر رفتن حتی در جاده های روستایی می باشد.
کلام پایانی
کوپا T210 در سه مدل Exclusive، Royal و Flagship عرضه می گردد که بازه ی قیمتی 118 تا 150میلیون تومان را دربر می گیرد و عموما در این بازه به دیگر کراس اوور های چینی برخورد می کنیم. اما باید گفت که با توجه به رفتار بازار در مقابل رقبا مزیت های فراوانی دارد و در کنار طراهی چشم نواز و بازده خوب پیشرانه و امکانات بسیار مطمئنا آینده ی خوبی پیش روی خود خواهد داشت.
نویسنده :
کسری اخوی