کراس اوور های زیر صد میلیونی بازار ایران را بشناسید
رقابت در سگمنت کراس اوور ها روز بروز برای خودرو سازها سخت و سختر می گردد و و در مقابل خریداران حق انتخاب بیشتری را پیش روی خود می بینند. امروز "کراس اوور ها گزینه اول بیشتر اقشار جامعه برای خرید خودرو می باشند . همین مسئله جذابیت ویژ ه ای را برای تولید کنندگان خودرو ایجاد نموده تا به این سگمنت نگاه ویژه ای داشته باشند.در ایران هم کراس اورها پیشتاز بازار بوده و هر روزه شاهد افزایش تقاضا و االبته افزایش عرضه اینگونه خودروها هستیم.در این بین کراس اوورهای زیر صد میلیون با توجه به قدرت خرید مردم بیشتر در کانون توجهات قرار گرفته و تعداد گزینه های موجود در این رنج قیمتی هم بیشتر می گردد. با توجه به شرایط فعلی بازار ایران گزینه های موجود در تصاحب چینی ها قرار دارد و خریداران مجبور خواهند بود که برای خرید یک کراس اور زیر 100 میلیون ،چینی بودن آن رابپذیرند.در این مقاله قصد داریم که به گزینه های موجود این رنج قیمتی را مورد بررسی اجمالی قرار دهیم.
1-چری تیگو 5 نیو فیس
مدیران خودرو را می توان پیشرو در عرضه محصولات کراس اور های چینی دانست که کار خود را با ام وی ام X33 آغاز نمود و سپس با عرضه تیگو 5 سهم بیشتر از بازار را به خود اختصاص داد . این شرکت با همکاری چری چین که یکی از موفق ترین برند های چینی می باشد توانست تیگو5 نیو فیس را هم بلافاصله به بازار عرضه نماید. تیگو 5 نیو فیس با رفع ایرادات ظاهری موجود در نمونه قدیمی دل بسیاری از خریدران ایران از آن خود کرد.تیگو 5 نیو حاصل تغییر نگرش شرکت چری چین در زبان طراحی محصولاتش بود که تغییرات در چراغهای جلو و عقب ؛ جلو پنجره و کابین خودرو تفاوت اساسی را با نمونه سابق بوجود آورده است.
از تنها نکات ضعف تیگو 5 نیوفیس را می توان در موتور 2.0 لیتری آن جستجو کرد که بدلیل مجهز نبود به سیستم توربو دارای قدرت کم و مصرف زیاد است. از همین رو این خودرو به تازگی در لیست خودروهای پر مصرف قرار گرفت و برای مدتی کوتاه شماره گذاری آن متوقف شد اما با رفع این محدودیت از سوی وزارت صنعت دوباره به جمع محصولات قابل شمارگذاری مدیران خودرو بازگشت.
بالاترین مدل تیگو 5 از قیمت برابر با 96 میلیون تومان بهره می برد.
2-بی وای دی S6
کارمانیا از جوانترین چینی سازهای داخل کشور محسوب می گردد که در سالهای اخیر با تولید محصولات بی وای دی در داخل کشور برای خود اسم و رسمی بدست آورده است. بی وای دی هم خود از تازه کار های چین می باشد اما پله های ترقی را در جهان خودرو بسرعت طی نموده و توانسته است در سگمنت خودروهای برقی و هیبریدی به یک بازیگر بین الملی تبدیل شود.
بی وای دی S6 اولین محصول این شرکت بود که توسط کارمانیا به بازار ایران آمد. این کراس اور خوش قد و قامت بر اساس نسل گذشته لکسوس RX طراحی شده و همین مسئله سبب گردیده که بسیاری ظاهر این خودرو تاریخ گذشته بدانند.بی وای دی اس 6 همانند تیگو 5 به یک موتور تنفس طبیعی مجهز شده است امابه لطف حجم موتور 2.4 لیتری توانسته قدرتی برابر با 160 اسب بخار را تولید نماید که برای یک کراس اور عدد مناسبی است اما S6 هم همانند تیگو 5 بدلیل عدم بهرمندی از سیستم توربو از مصرف بالای 8.5 لیتری برخودار بود و به همین دلیل برای مدتی کوتاهی از شماره گذاری بدور مانده بود.
در خصوص نکات مثبت این خودرو باید گفت که بی وای دی S6 بدلیل قد و قامت مناسب و موتور قدرتمند ،یک کراس اور واقعی است و در صورت که مسیر شما به جاده های ناهموار ملایم افتاد می توانید با خیال راحت ادامه مسیر دهید.
بی وای دی در بازار کنونی ایران با قیمتی در حدود 98 میلیون تومان عرضه می گردد.
3-هایما S7
ایران خودرو با توجه به کشش بازار به سمت کراس اوور ها ،چند سالی است که با همکاری شرکت چینی هایما پا به این عرضه گذاشته است.هایما S7 اولین تلاش ایران خودرو برای ورود به بازار کراس اوور های زیر 100 میلیونی بود اما علی رغم ظاهری مناسب و فضای کابین دلنشین، بدلیل عرضه محدود وشتاب فوق العاده ضعیف و دلایل دیگر این خودرو نتوانست به موفقیت چشمگیری دست یابد. هایما S7 در ابتدا با یک موتور 2.0 لیتری تنفس طبیعی 148 اسب بخار پا به میدان گذاشت اما ایران خودرو و کمپانی چنین خیلی زود متوجه شدند که قدرت خروجی این خودرو نسبت به حجم موتور و بنزین مصرفی بهروری مناسب را ندارد از همین رو هایما S7 توربو را روانه بازار نمودند اما ظاهرا برای این اقدام کمی دیر شده بود چرا که بدلایل فوق هایما اس 7 از چشم خریداران افتاد بود و در این بازار شلوغ احیای یک برند نامناسب کمی مشکل و زمان بر است.
نسخه توربو هایما اس 7 به موتور 1.8 لیتری توبروشارژر دار با قدرت خروجی 170 اسب بخار مجهز شده که به مراتب کارایی بهتری نسبت به مدل قبلی دارد و بیشتر نقاط ضعف هایما اس 7 را پوشش داده است اما هنوز این خودرو مورد قبول مردم ایران واقع نشده است.
قیمت هایما اس 7 با توجه به نوع موتور مابین 79 میلیون تا 91 میلیون تومان قرار دارد.
جک اس 5
کرمان موتور را می توان در کنار مدیران خودرو بعنوان اولین عرضه کنندگان موفق کراس اوور های چینی در ایران دانست. زمانی که جک S5 دنده ای برای اولین بار از سوی این شرکت به بازار عرضه شد بدلیل ظاهر زیبا و شباهت فروان به محصولات هیوندای ،این خودرو به سرعت به یکی از محبوترین کراس اوور و حتی خودروی های ایران تبدیل شد. جک اس 5 در ابتدا با یک موتور 2.0 لیتری توربو و جعبه دنده 5 سرعته به بازار آمد و به فروش چشمگیری دست یافت. سپس کرمان موتور نسخه اتوماتیک جک اس 5 هم که در تمامی مشخصات فنی با نمونه دستی شباهت داشت را روانه بازار نمود.
نکته قابل اتکای این خودرو علاوه بر زیبایی ظاهر ، کابین قابل قبول و امکانات کامل ،موتور 2.0 لیتری توربوشارژر آن بود که توانای تولید 174 اسب بخار را دارد.این میزان از قدت خروجی برای این کراس اوور کوچک کاملا کافی به نظر می رسد و همین مهم باعث گردید جک اس 5 از شتاب گیری مناسبی برخودار باشد.
جک اس 5 بسته به نوع جعبه دنده در رینج قیمتی 80 تا 92 میلیون تومان قرار دارد.
5-ام وی ام X33
همانطور که در ابتدای این مقاله یادآور شدیم مدیران خودرو با ام وی ام X33 از پیش قراولان عرضه کراس اوور در بازار ایران می باشد بطوریکه چندین نسل و فیس لیفت این خودرو به بازار ایران راه یافته است. نسل اول این خودرو بدلیل عدم وجود رقبا توانست به فروش خوبی دست یابد اما آخرین نسل آن در رقابت نفس گیر این روزهای بازار تاب نیاورد و به موفقت خاصی دست نیافت.
ام وی ام X33 جدید از ظاهری مناسب و طراحی بروزی برخودار شده و بیشترین تغییرات صورت گرفته نسبت به نسل های پیشین را در نمای جلو خودرو همچنین نمای کابین می توان مشاهده نمود.این روزهای مجهز نبودن موتور کراس اوور های چینی به سیستم توربو در بین خریداران ضعف بزرگی محسوب می گردد و X33 هم با توجه به موتور 2.0 لیتری تنفس طبیعی خود با قدرتی خروجی 137 اسب بخاری نتوانست در رقابت نفس گیر امروز پیروز گردد.شتاب فوق العاده ضیعف بدلیل وزن 1.4 تنی و خروجی کم توان ، دلیل اصلی عدم موفقت ام وی ام X33 جدید محسوب می گردد.این خودرو به دو صوت گبرکس دستی و اتوماتیک عرضه می گردد.
قیمت ام وی ام X33 با توجه مدل آن مابین 77 میلیون 600 تا 79 میلیون 600 هزار تومان قرار دارد.
6-هایما اس 5
ایران خودرو در اولین تلاش خود برای ورود به کراس اوور های ارزان قیمت بازار با شکست روبرو شد . اما این غول خودروسازی ایران سیاست کاری خود را تغییر نمود و بجای پا فشاری بر اشتباه خود به سراغ دیگر محصول هایما رفت. اینبار در اقدامی کارشناسی شده یک خودروی با ظاهری قابل قبول و موتور توربوشارژر دار بنام هایما اس 5 را برای بازار ایران انتخاب نمود.این خودرو در کلاس کراس اوور های کامپکت یا همان کوچک قرار دارد و به یک موتور 1.5 لیتری توربوشارژر دار با توان خروجی 161 اسب بخار مجهز شده است.
ظاهر بروز ،کابین نسبتا زیبا و موتور قدرتمند از نکات مثبت هایما S5 محسوب می گردد که می توان به سرعت به یکی از بازیگران کراس اوور های زیر 100 میلیون ایران تبدیل شود .این خودرو به تازگی توسط ایران خودرو پیش فروش شده و تاکنون قیمت قطعی آن مشخص نشده است. اما انتظار می رود که برچسب قیمتی برابر با 75 الی 80 میلیون برای هایما S5 مشخص گردد.
7-جک اس 3
کرمان موتور از اواسط امسال جک اس 3 را بعنوان کوچکترین کراس اوور فعلی جک در ایران عرضه نمود . این خودرو همانند برادر بزرگتر خود از ظاهری شبیه به محصولات هیوندای بهره می برد و کرمان موتور امیدوار است به همین دلیل و به کمک پشتوانه قوی جک اس 5 بتواند موفقیت این خودرو را تضمین کند.
جک اس 3 بر خلاف بردار بزرگتر خود به یک موتور تنفس طبیعی 1.6 لیتری با حداکثر توان 107 اسب بخار مجهز شده است . شاید همین مسئله موجب عدم موفقیت طولانی مدت جک اس 3 گردد چرا که نزدیکترین رقیب فعلی این خودرو (البته با اختلاف قیمت 8 میلیون تومانی )هایما اس 5 قدرتی به مراتب بالاتر از این خودرو تولید می کند .از نکات مثبت این خودرو می توان به مصرف کم آن اشاره کرد.
در حال حاضر بدلیل اولین فروش این خودرو توسط کرمان موتور استقبال از آن کاملا مناسب بود اما باید توجه داشت این جک 71 میلیون تومانی هنوز در بازار و خیابان ها مورد تست قرار نگرفته است و موفقیت آن در گرو همین مسائل است.
کلام پایانی
در این رنج قیمت محصولات به اصطلاح کراس اور دیگر هم نظیر لیفان X50 ،رنو استپ وی و غیر هم قرار داشتند اما بدلیل اینکه نام های مذکور بدلیل چند قطعه پلاستیکی و ارتفاع چند میلیمتری از نسخه هاج بکشان در کلاس کراس اور جای گرفته اند ،در این لیست نیامده اند.
همانطور که متوجه شده اید برای خرید یک کراس اوور زیر صد میلیونی چاره جز انتخاب محصولات چینی ندارید همچنین با توجه به میزان توانایی خرید خودرو گزینه های متفاوتی را پیش رو خود دارید که هر کدام بنا به مشخصات فنی و ظاهر خود دارای نقاط مثبت و منفی هستند. انتخاب گزینه مورد نظر کامل بستگی به سلیقه و نوع استفاده از خودرو خواهد داشت. اما بصورت کلی باید گفت که هیچ کدام از موراد فوق یک شاسی بلند محسوب نمی گردند و نباید انتظار رانندگی آفرود از انها را داشت.
تیگو 5 نیو فیس بدلیل ظاهر مناسب و امکانات کامل و از همه مهمتر گارانتی 5 ساله ، مناسب کسانی است که بدنبال خودروهایی کم استهلاک تر و رانندگی آرام هستند و می توانند 5 سال بدون دغدغه از انتخاب خود لذت ببرند.
بی وای دی S6 مخصوص کسانی طراحی شده که بدنه پر ابهت و شاسی بلند گونه در کنار قدرت بیشتر برایشان اهمتی دارد. اما در مقابل طراحی تاریخ گذشته آن شاید کمی خسته کننده به نظر به رسد.
هایما اس 7 در نسخه توربو یکی از گزینه مناسب محسوب می گردد چرا که ظاهر منطقی و موتور کم مصرف می تواند نوید دهنده یک خودروی خوب باشد هر چند که بدلیل عرضه نامناسب و تبلیغات ضعیف ،این کراس اوور چینی مغضوب خریداران قرار گرفته است.
جک اس 5 مدتهاست که در بازار حضور دارد و با سوار شدن بر آن نباید احساس کنید که توجه ها به شما جلب خواهد شد اما ظاهر نسبتا قابل قبول و مشخصات مناسب نکته مثبت جک اس 5 محسوب می گردد.
ام وی ام X33 در بین گزینه بدترین انتخاب است چرا که مشخصات فنی ضعیف و وزن بالای خودرو شما را خیلی زود از خریدتان پشیمان خواهد کرد.
هایما اس 5 تازه وارد بازار است و هنور نمی توان احضار نظر قطعی در خصوص این خودرو نمود اما مشخصات فنی مناسب و ظاهر جذابش حکمی بر موفقیت این خودرو در بازار ایران است.
و اما جک اس 3 آمده تا با توجه به موفقیت جک اس 5 در بازار ایران پرفروغ ظاهر شود اما موتور ضعیف و ابعاد کوچک آن شاید مناسب همه افراد نباشد چرا که با قیمت بالای این خودرو گزینه های دیگری هم در دسترس خواهد بود.
جدول مقایسه
نوع خودرو |
حجم موتور لیتر |
نوع موتور |
قدرت خروجی |
گشتاور نیوتن متر |
شتاب 0 تا 100 ثانیه |
مصرف سوخت لتیر |
نوع جعبه دنده |
تیگو 5 |
2.0 |
تنفس طبیعی |
139 |
182 |
15 |
8.9 |
دستی و CVTاتوماتیک |
بی وای دی S6 |
2.4 |
تنفس طبیعی |
160 |
229 |
14 |
9.8 |
6 سرعته اتوماتیک کلاچ دوبل |
هایما اس 7 |
2.0 |
تنفس طبیعی |
148 |
180 |
15.8 |
8.8 |
5 سرعته دستی و یا 5 سرعته اتوماتیک |
هایما اس 7 توربو |
1.8 |
توربو |
170 |
230 |
نامشخص |
9.6 |
6 سرعته اتوماتیک |
جک اس 5 |
2.0 |
توربو |
174 |
235 |
11 در نسخه دستی |
7.8 |
دستی و 6 سرعته اتوماتیک |
ام وی امX33 |
2.0 |
تنفس طبیعی |
139 |
182 |
نامشخص |
9.5 |
CVT |
هایما اس 5 |
1.5 |
توربو |
161 |
223 |
نامشخص |
8 |
CVT |
جک اس 3 |
1.6 |
CVT |
107 |
155 |
نامشخص |
6 |
CVT |
نویسنده :
هومن زمانی