نبرد تمام برقی:مقایسه لوتوس اویجا و ریماک C-Two
اینکه در چه زمانی زندگی می کنید مهم نیست چرا که همیشه نبرد برای بهترین شدن در بخش هایپر کارها ادامه دارد.در سالهای اخیر خودروهایی نظیر فراری لافراری، مک لارن P1 و پورشه بعنوان بهترین سوپر اسپرت شناخته می شدند و رقابت داغی ما بین آنها برقرار بود.در سالهای دورتر نیز این درگیری مابین محصولاتی نظیر فراری انزو، مک لارن SLR و پورشه کررا GT ادامه داشت.
اما حالا عصر جدید هایپر کار ها آغاز شده و این روند با رونمایی ریماک از نسخه جدیدی هایپر کارهای الکتریکی در سال 2019 شکل کاملا جدی به خود گرفته است.البته شاید ریماک در عرضه هایپر کارهای الکتریکی چند سالی بیشتر تجربه داشته باشد اما لوتوس به تازگی از هایپر کار الکتریکی جدیدی با نام اویجا را رونمایی کرد که می تواند توازن در این بخش از بازار را به هم بزند. اویجا عنوان قویترین خودروی تولیدی تمام دوران را یدک میکشد. خب با این تفاسیر کدامیک را باید برتر بدانیم؟!
قیمت
مشخصا مشتریان این دست از خودروها آنچنان ثروتمند هستند که یک مشت دلار برای آنها اهمیتی نداشته باشد.در این بین ریماک اعلام کرده هایپر کار الکتریکش 2.1 میلیون دلار قیمت دارد و تنها 180 نمونه از آن ساخته خواهد شد. البته 30 دستگاه از C-Two ها به عنوان نمونههای پیشتولیدی برای تستهای تصادف مورداستفاده قرار خواهند گرفت. لوتوس قیمت حدود 2.2 میلیون دلاری برای اویجا در نظر گرفته و 130 دستگاه از آن خواهد ساخت و بنابراین اویجا خودروی نایابتری خواهد بود. برای رزرو این خودرو باید 311 هزار دلار سپرده نزد لوتوس بگذارید. با سفارش آپشن های گوناگون تقریباً تفاوت قیمتی بین این دو خودرو وجود نخواهد داشت.
عملکرد
تا زمان تنظیم این مقاله هیچکدام از این دو خودرو وارد پیست نشده اند لذا آنچه در ادامه خواهید خواند بر اساس ادعای سازندگانشان می باشد. C-Two از چهار پیشرانهی الکتریکی و مجموعه باتری 120 کیلووات ساعتی استفاده کرده و قدرت قابلتوجه 1914 اسب بخاری دارد. ریماک میگوید این خودرو با یکبار شارژ مسافت 552 کیلومتری را طی خواهد کرد و شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت 1.9 ثانیهای خواهد داشت و شتاب صفر تا 300 کیلومتر در ساعت آن تنها در 11.6 ثانیه ثبت خواهد شد.
در مقابل اویجا از دو پیشرانه الکتریکی بهره می برد. ولی باتری لیتوم-یونی 2000 کیلووات ساعتی داشته و قدرت آن به 1972 اسب بخار میرسد. لوتوس اشاره چندانی به مشخصات عملکردی هایپرکار خود نداشته ولی گفته شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت آن زیر 3 ثانیه خواهد بود و با یکبار شارژ میتواند مسافت بیش از 400 کیلومتری را طی کند. با این تفاسیر هر دو خودرو روی کاغذ بسیار نزدیک به هم نشان میدهند.
تفاوت ظاهری
قطعا وقتی از دو هایپر کار الکتریکی سخن به میان می آید انتظار ظاهری خشن و جسور امری بدیهی است. هر دو گزینه نیز بسیار جذاب و هیجان انگیز هستند اما به واقع به نظر می رسد اویجا خودرویی متعلق به آینده است. دنهی فیبر کربنی و سبکوزن این خودرو به همراه شاسی مونوکوک باعث شدهاند وزن این خودرو تنها حدود 1680 کیلوگرم باشد. تمامی قطعات بدنه برای آئرودینامیک بالا طراحی شدهاند و خبری هم از آینههای جانبی نیست. ریماک C-Two نیز از مونوکوک فیبر کربنی و بدنهای سبکوزن سود میبرد. هر دو خودرو زیبا و گیرا هستند اما از نظر ما لوتوس جذابیت بصری بیشتری دارد.
کابین
به مانند ظاهر خودرو اگر با کابین هایی خاص روبرو نشویم مطمئنا شوکه خواهیم شد. لوتوس که تاریخچهای غنی در مسابقات دارد از طراحی مینیمالیستی و سطوح فیبر کربنی آشکار و صندلیهای مسابقهای با پوشش آلکانترا استفاده کرده است. تنها صفحهنمایش داخل کابین به پشت آمپرهای فرمول 1 مانندی مربوط میشود. برای تجربهی رانندگی بهتر، لوتوس بیشتر مناسب کاربریهای پیست به نظر میرسد.
در مقابل باید گفت کابین C-Two بیشتر به سواری روزمره و لوکس بودن تمایل دارد. ریماک هم همانند لوتوس از دربهای دوسطحی استفاده کرده و کابین تکنولوژیک آن دارای صفحه لمسی بزرگ است.
نتیجه
امروز بهترین زمان برای ثروتمندانی است که می خواهند پشت یک هایپر کار هیجان انگیز بنشینند.شاید همچنان خودروسازان سنتی نظیر بوگاتی و کوینگ زگ در تولید هایپر کارهای خاص مشهور باشند اما خودروسازان جدیدی نظیر ریمکا و لوتوس توانایی تغییر قواعد بازی را خواهند داشت. این دو هایپرکار الکتریکی از نظر پرفورمنس وارد سطح جدیدی شدهاند و همان کاری را انجام دادهاند که لافراری، P1 و 918 چند سال پیش انجام داده بودند. البته پیشرانههای درونسوز کاملاً به محاق نرفتهاند چراکه خودروهایی مثل استون مارتین والکری و مرسدس-ای ام جی وان در راه هستند
نویسنده :
میلاد حسینی