مقایسه پیکاپ های سنتی آمریکایی با سایبرتراک تسلا
در نهایت تسلا از نخستین پیکاپ خود رونمایی کرد اما این بار پیشرانه پاک و یا فناوریی ای نوین تسلا نبود که حاشیه ساز شد بلکه چهره و طراحی ظاهری خودرو بود که باعث سوپرایز همگان شد.سایبرتراک نه تنها شبیه هیچیک از پیکاپ های بازار نیست بلکه شبیه هیچیک از محصولات کنونی و پیشین خود تسلا نیز نمیباشد. شما میتوانید تقریبا نشان هر برندی را روی این خودرو گذاشته و یا حتی آن را یک کانسپت بنامید.
با این وجود سایبرتراک چیزی بیشتر از یک پیکاپ عادی است. این خودرو همچنین چیزی بیشتر از یک محصول الکتریکی و یا حتی یک تسلا میباشد. این پیکاپ عجیبوغریب در واقع ثابت میکند یک خودروی تمام الکتریکی و آئرودینامیک میتواند شبیه هر چیزی باشد.
آینده تقریبا اینجاست
صحبت دربارهی ظاهر عجیب و آینده نگرانه ی سایبرتراک خندهدار و هیجانانگیز است. این خودرو در واقع شبیه نسخهی روانتر از اویل ED-209 است که تلاش داشت روبوکاپ را در فیلم محبوب سال 1987 بکشد. مسئله این است که خواه شما این خودرو را دوست داشته باشید از آن متنفر شوید این حقیقت که سایبرتراک باعث میشود هر پیکاپ فول سایز دیگر بازار قدیمی به نظر برسد غیرقابلانکار خواهد بود. البته طراحی یک خودرو هنوز هم تا حدی دنبالهروی عملکرد بوده اما از آنجایی که دیگر نیازی به یک پیشرانه درونسوز بزرگ در بخش جلو نبوده بنابراین نیازی هم به نمای جلوی طویل حس نشده است. با این وجود قرار دادن چرخ در جای خود نیازمند کمی اورهنگ بوده و البته باید به ویژگیهای ایمنی هم اشاره کنیم.
در مقابل باید به نسخه پرچمدار جی ام سی سیرا اشاره کنیم. این خودرو پیکاپی خشن و باابهت بوده ولی صادقانه باید گفت سایبرتراک را نمیتوان خیلی جدی گرفت. بله محصول جدید تسلا آیندهنگرانه بوده اما چه نوع آیندهای؟ شاید تسلا بخواهد این خودرو را کمی سادهتر کرده و آن را بعداً وارد خط تولید کند. البته منظور ما اضافه کردن آینهبغل، نشانها و یا برفپاککن نیست. این خودرو نیازمند هویتی قویتر بوده چیزی که رقبای درونسوز دارای آن هستند.
نهایتاً باید گفت فرقی نمیکند که شما چه پیکاپ درونسوزی را با سایبرتراک مقایسه میکنید. خواه این خودرو F-150 باشد یا سیلورادو، رم 1500 باشد یا نیسان تایتان یا تویوتا توندرا. همهی این خودروها از چراغهای جلوی بزرگ، جلوپنجرههای حجیم، دربهای پشتی سنتی، دربهای عادی و… استفاده میکنند.
حتی فورد F-150 تمام الکتریکی نیز تقریباً مشابه سایر نسخههای عادی این خودرو خواهد بود و طبق شنیده ها این خودرو تقریباً همزمان با تسلا سایبرتراک وارد میدان خواهد شد.
مسئله این است وقتیکه F-150 الکتریکی از راه رسید، این خودرو باید چیزی بیشتر از کشیدن سادهی چندین محموله سنگین انجام دهد. در واقع باید فورد خریداران تسلای بسیار سریع را قانع کند که از انتخاب آن صرفنظر کنند، هرچند قیمت هم فاکتوری مهم خواهد بود.
در بهترین حالت سایبرتراک برد بیش از 800 کیلومتری خواهد داشت و ظرفیت یدک کشی آن بیش از 6350 کیلوگرم و ظرفیت محفظه بارش هم 1588 کیلوگرم خواهد بود. این خودرو میتواند شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت زیر 2.9 ثانیهای در نسخه پرچمدار سه موتوره داشته باشد. پس بله با یک پیکاپ مشابه هایپرکارها روبرو هستیم.
این یک محصول ناتمام است
احتمال اینکه سایبرتراک با همین ظاهر وارد خط تولید شود زیاد نیست. این نوع از پیکاپ ها معمولاً خاص آفرود هستند و شما خواهان فرمانی با چسبندگی بهتر و زوایای متفاوت خواهید بود. همچنین مدل تولیدی نیازمند ورودیهای هوای کابین است.
به غیر از این دلیلی وجود ندارد که این کابین فوقالعاده مینی مالیستی را زیر سؤال ببریم مگر تا زمانی که ایلان ماسک بازخوردهای بسیار منفی از خریداران بالقوه دریافت کند.
از آنجایی که سایبرتراک خودروی بزرگی است بنابراین خط سقف خمیده آن احتمالاً باعث مشکل چندانی برای فضای سر نخواهد شد اما خب باید افراد قدبلند این موضوع را در نظر داشته باشند. البته فضای کافی برای 6 نفر در کابین تسلا وجود دارد.
ما نمیتوانیم بگوییم که سایبرتراک در سالهای آینده چقدر موفق خواهد شد؛ اما رقابت واقعاً فشرده است. فورد بیش از 900 هزار دستگاه F-150 را در سال پیش فروخته و فروش سیلورادو و رم هم حدود 585 هزار و 535 هزار دستگاه بوده است.
اما خودروهای الکتریکی فعلاً در بازار خاص خود حضور دارند و بنابراین جنگ واقعی بین خودروهایی همچون سایبرتراک و F-150 الکتریکی و ریویان R1T خواهد بود.
آیا آمادهی فراموش کردن تمامی پیکاپ های فول سایز سنتی و انتخاب یک پیکاپ عجیبوغریب شدهاید؟
نویسنده :
میلاد حسینی