icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین مقایسه رانا با پژو پارس

مقایسه رانا با پژو پارس

comments 0 1397/7/17

ایران خودرو چندین دهه است که با پژو فرانسه در حال همکاری بوده و انواع و اقسام محصولات تاریخ گذشته این شرکت را تولید می کند. پژو پارس یکی از همین موارد است که البته این خودرو هرگز به این شکل و شمایل در فرانسه به تولید نرسید. در مقابل برخی محصولات این برند فرانسوی با تغییرات جزیی توسط ایران خودرو به نام خودروی ملی عرضه می گردید. رانا جزو همین موارد است که در حقیقت نسخه بروزرسانی شده پژو206 صندوقدار می باشد. از نظر قیمتی این دو محصول ایران خودرو نزدیک به یکدیگر در بازار عرضه می شوند از همین رو قصد داریم مقایسه  شانه به شانه ای  بین رانا و پژو پارس داشته باشیم تا دریابیم کدامیک ارزش خرید بیشتری دارند.

مقایسه ابعاد رانا و پژو پارس

بدون توجه به جدول ذیل هم مشخص است که پژو پارس یک سر و گردن بالاتر از هم کارخانه ای خود است چراکه ابعاد پارس در ظاهر هم بسیار بزرگتر از رانا به چشم می آید. جدول ذیل هم تایید کننده این امر است که  فضای داخلی و همچنین میزان فضای صندوق بار پژو پارس بسیار بزرگتر از رانا خواهد بود. همچنین فاصله دو محور خودرو که نقش تعیین کننده ای در میزان ایجاد فضای جلو پای سرنشنیان دارد ، در پژو پارس 224 میلیمتر بزرگتر از رانا است. در نتیجه بدون شک پژو پارس در این بخش گوی رقابت را از رقیب ملی  خود می رباید.

نوع خودرو

طول
میلیمتر

عرض
میلیمتر

ارتفاع
میلیمتر

فاصله دو محور
میلیمتر

وزن

رانا

4292

1684

1453

2445

1109

پژو پارس

4498

1704

1410

2669

1214

مقایسه طراحی ظاهری

مقایسه طراحی ظاهری
مقایسه طراحی ظاهری

پژوپرس در سال 1380 (17 سال پیش) برای اولین بار توسط ایران خودرو معرفی گردید. بسیاری اعتقاد داشتند که طراحی پژو پارس بر اساس یکی از معروف ترین محصولات آن زمان پژو ،یعنی 406 انجام شده است. در این بین ایران خودرو ،طراحی این خودرو را آن خود دانسته و به نوعی پژو پارس یا همان پرشیا سابق را بعنوان نسخه جدید 405 معرفی نمود. در هر حال این خودرو از جذابیت های بسیاری نسبت به 405 برخوردار بود و سریعا مورد توجه ایرانی های قرار گرفت و این محبوبیت بعد از گذشت این 17 سال همچنان ادامه دارد.نمای جلو این خودرو از چراغها و جلو پنجره ای شبیه به زبان طراحی آن روزهای پژو بهره می برد . در عقب چراغهای اصلی تفاوت عمده با 405 داشته و بسیار شکیل تر شده بود. در سالهای نه چندان دور در نمای جانبی پژو پارس از رینگ های فولادی با قالپاق مورد استفاده قرار می گرفت اما چند سالی است که این خودرو با رینگ های آلیاژی زیباتر عرضه می گردد.

اما رانا در سال 1388 معرفی و در سال 1391 به دست مشتریان رسید . این خودرو که از همان پلت فرم پژو 206SD یا همان صندوقدار بهره می برد بعنوان خودروی ایرانی از سوی ایران خودرو معرفی گردید. در حقیقت ایران خودرو قصد دارد نسخه ضعیف تر و ارزان تر از 206 را به سبد محصولات خود اضافه کند تا سهم بیشتری بازار را در اختیار بگیرد اما در این بین مهندسان و مدیران این شرکت دچار اشتباهی فاحش شدند چرا که سال 92 دیگر مانند 10 سال پیش نبود که هر خودرویی که عرضه گردد ،فروش خوبی هم نماید. در حقیقت ارزان سازی و ملی کردن این خودرو باعث شد رانا از طراحی نازیبا و نا همگونی بهره ببرد و همین امر در کنار  دیگر موارد باعث شد که رانا هیچگاه بفروش خوبی دست نیابد.در خصوص طراحی ظاهری رانا باید گفت در جلو خودرو از چراغها و جلو پنجره جدیدی استفاده شده بود که دیگر جذابیت های 206 را نداشت. در عقب خودرو هم وضع از این بدتر بود چراغهای ساده و سپر تغییر شکل یافته به دل مشتریان ننشست تا عملا رانا به محصولی غیر موفق تبدیل شود.

مقایسه طراحی داخلی

مقایسه طراحی داخلی
مقایسه طراحی داخلی

کابین پژوپارس از ابتدای خلقت خود تا کنون دچار تغییرات فراوانی شده است بطوریکه در هر برهه ای از زمان کابین این خودرو از طراحی های گوناگونی بهره می برد .در ابتدا داشبورد و صندلیهای پژو405 در این خودرو بکار گرفته شد اما امروزه کابین پژو پارس کاملا متحول شده و از چهره ای بروز تر برخوردار است.کلیت طراحی کابین پژو پارس کاملا ساده و ابتدایی است که بازرترین نکات آن باید به تخت بودن داشبورد اشاره کرد. همچنین متریال مصرفی این خودرو همانند دیگر محصولات ارزان قیمت ایران خودرو کاملا بی کیفیت و از پلاستیک خشک است.

مهندسان ایران خودرو بدلیل ارزان سازی و تغییر ظاهری کابین رانا دست به تغییرات گسترده ای در در داخل این خودرو زده اند که نتیجه کار چندان به دل نمی نشیند. چرا که پژو 206 با توجه به اصالت خود از کابینی جذاب و اسپرت برخوردار بود اما در رانا تمامی نکات مثبت کابین 206 حذف گردیده ای بطوریکه با یک کابین بدون هیجان و ساده روبرو هستیم . متریال داخلی رانا همانند پارس کاملا بی کیفیت و خشک است.

مقایسه مشخصات فنی رانا و پژو پارس

مقایسه مشخصات فنی رانا و پژو پارس
مقایسه مشخصات فنی رانا و پژو پارس

پژو پارس و رانا هر دو از پیشرانه معروف TU5 بهره می برند که قدرتی برابر با 105 اسب بخار و گشتاوری معادل 142 نیوتن متر را در اختیار خودرو قرار می دهد .اما طراحی وهمچنین اختلاف وزن این دو خودرو باعث گردیده که عملکرد فنی کاملا متفاوتی از پارس و رانا ببینیم.پیش از بررسی این موضوع باید گفت که هر دو خودرو نیز از جعبه دنده 5 سرعته دستی بهرمند هستند.

رانا به همراه این موتور از مصرف سوخت سیکل ترکیبی برابر با 7.44 لیتر در هر صد کیلومتر برخوردار است و می تواند به کمک این پیشرانه نه چندان جدید در مدت زمان 12.2 ثانیه سرعت خود را از صفر به 100 کیلومتر در ساعت برساند.

اما این موتور بر روی بدنه سنگین و قدیمی پژو عملکردی به مراتب ضعیف تر را از خود به نمایش می گذارد چرا که مصرف سوخت پارس با این موتور برابر با 8.15 خواهد بود و شتاب صفر تا صد آن عدد نا امید کننده 15 ثانیه را نشان می دهد.به عبارتی تقریبا هر چه محصول تولید داخل در ایران وجود دارد از شتابی سریعتر از پارس برخوردار است چه برسد به رانا.

در نتیجه برنده این بخش را باید  رانا دانست که هم از شتاب بهتر و هم مصرف سوخت کمتر برخوردار است که می تواند برای مشتریان ایرانی بسیار ارزشمند باشد.

 خودرو

حجم موتور
سی سی

نوع موتور

قدرت خروجی
اسب بخار

گشتاور

نیوتن متر

شتاب 0 تا 100

ثانیه

مصرف سوخت

لتیر

نوع جعبه دنده

رانا

1585

تنفس طبیعی

105

142

12.2

7.44

5 دنده دستی

پژو پارس

1585

تنفس طبیعی

105

142

15

8.15

5 سرعته دستی

ایمنی

ایمنی
ایمنی

بحث در خصوص این ایمنی دومحصول ایران خودرو کاری بس بیهوده است چرا که وضعیت ایمنی این خودرو در جاده تاکنون مشخص شده و دیگر نیاز به بازگو کردن نیست. همچنین این محصولات تاریخ گذشته هیچگاه در تست های معتبر بین الملی شرکت نکرده اند.

اما در خصوص تجیهزات ایمنی پژو پارس و رانا باید گفت هر دو به ابتدایی ترین تجیهزات ایمنی شامل دو کیسه هوا و سیستم های ترمز ABS و EBD مجهز شده اند.

امکانات رفاهی

امکانات رفاهی

رانا بدلیل تفاوت های عمده خود از سیم کشی کاملا متفاوت با پژو 206 صندوق دار برخوردار است در نتیجه بسیاری از آپشن هایی که توسط مالک قابل نصب بروری 206 بود ،برروی رانا قابل پیاده سازی نیست. در نتیجه رانا خودرویی به واقع کم آپشن است . از جمله امکانات محدود این خودرو باید به کامپیوتر سفری ،سیستم عیب یابی مولتی پلکس ،سنسور دنده عقب ،سیستم ضد سرقت اشاره کرد.

پژو پارس هم در این مقوله در وضعیت بحرانی تر قرار دارد و از اندک  تجهیزاتی شامل سنسور دنده عقب ،سیستم ضد سرقت و چند آپشن پیش پا افتاده بهره می برد.

مدت زمان گارانتی و خدمات پس از فروش

رانا و پژو پرس  هر دو با دو سال گارانتی و خدمات پس از فروش عرضه می شوند و از آنجا که در هر دو محصولی از ایران خودرو هستند تفاوتی در میزان دسترسی به شبکه خدمات فروش وجود ندارد.

کلام پایانی

کلام پایانی

رانا و پژو پارس دو محصول تغییر شکل یافته  خودروهای فرانسوی می باشند که بطور غیر کارشناسی تغییر کرده اند . اما از آنجا که در بازار انحضاری ایران نمی توان در این رنج قیمت خودرویی با کیفیت تر را انتخاب کرد ایراد گرفتن را تمام می کنیم و به نتیجه پایانی می پردازیم. رانا خودروی مخصوص خانواده های کم جمعیت است که قصد ندارد هزینه بیشتری نمایند و 206 صندوقدار را تهیه کنند.اما شتاب و مصرف سوخت این خودرو می تواند نکته انگیزشی خرید این خودرو محسوب گردد.

اما اگر خانواده پر جمعیت تری هستید که فضای صندلی عقب برای شما اهمیت دارد مطمئنا پارس گزینه مناسبی برای شما خواهد بود و هرگز به خرید رانا فکر نکنید چرا که رانا عملا خودروی دو نفره محسوب می گردد.

اما اگر جوان هستید و به دنبال خودرو مناسب هستید از بین این دو گزینه پژو پارس را انتخاب نمایید چرا که علی رغم شتاب کمتر ظاهر پارس می تواند در بلند مدت شما را راضی نگه دارد.

قابل ذکر است جدول ذیل توسط شما کاربران  تکمیل خواهد شد . لذا در بخش نظر دهی مراجعه نمایید و به خودروهای فوق امتیاز دهید.

user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1397/7/17
رانا

رانا

خودرو LX

  • طراحی و زیبایی2
  • مصرف سوخت5
  • راحتی سرنشین3
  • امکانات و قابلیت ها2
  • ارزش خرید2

امتیاز کل

2

پژو

پژو

خودرو پارس

  • طراحی و زیبایی10
  • مصرف سوخت10
  • راحتی سرنشین10
  • امکانات و قابلیت ها10
  • ارزش خرید10

امتیاز کل

10

تجربیات کاربران
arrow-jou تجربیات کاربران در خصوص خودروی رانا , LX , مدل 1392 تا 1396 و پژو , پارس , مدل 1396

امتیاز کاربران به :خودرو رانا , LX , مدل 1392 تا 1396

  • طراحی و زیبایی
    7
  • مصرف سوخت
    6
  • راحتی سرنشین
    4
  • امکانات و قابلیت ها
    5
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    6

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید

امتیاز کاربران به :خودرو و پژو , پارس , مدل 1396

  • طراحی و زیبایی
    10
  • مصرف سوخت
    10
  • راحتی سرنشین
    10
  • امکانات و قابلیت ها
    10
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    10

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مشخصات فنی
مشخصات فنی خودروی رانا , LX , مدل 1392 تا 1396 و پژو , پارس , مدل 1396

مشخصات کارخانه تولید کننده :

کارخانه سازنده ایران خودرو پژو
کشور تولید کننده ایران ایران
نام و مدل خودرو رانا LX پژو پارس سال
نمایندگی فروش در ایران ایران خودرو ایران خودرو

وزن و مشخصات بدنه :

کلاس بدنه سدان سدان
کلاس اتومبیل C Segment D segment
ابعاد(طول*عرض*ارتفاع)میلیمتر
فاصله دو محور 2445 میلیمتر
وزن 1104 کیلوگرم 1165 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان 5 5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو 185/65 R 14 195/60 R 15
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب 185/65 R 14 195/60 R 15

مشخصات فنی موتور :

حجم موتور 1587 cc 1761 cc
نوع موتور بنزین سوز بنزین سوز
تعداد سیلندرها 4 4
تعداد سوپاپ ها 16 8
آرایش قرار گیری سیلندرها خطی مستقیم خطی شیبدار
محل قرار گیری موتور موتور جلو موتور جلو
سیستم سوخت رسانی انژکتوری تزریق چند نقطه ای انژکتوری پاشش چند نقطه ای
ظرفیت باک 50 لیتر 70 لیتر
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار) 105 اسب بخار در 5800 دور در دقیقه 97 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر) 142 نیوتون متر در 4000 دور در دقیقه 148 نیوتون متر در 3500 دور در دقیقه

مشخصات جعبه دنده ( Transmission ) :

نوع جعبه دنده جعبه دنده دستی جعبه دنده دستی
تعداد دنده (جلو) 5 5
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو

مشخصات فنی سیستم تعلیق و فرمان :

نوع سیستم تعلیق مستقل برای هر چرخ مستقل برای هر چرخ
تعلیق جلو مک فرسون مک فرسون
تعلیق عقب مستقل مستقل
کمک فنرهای جلو هیدرولیکی هیدرولیکی
کمک فنرهای عقب هیدرولیکی هیدرولیکی
نوع سیستم فرمان قدرت کمکی هیدرولیکی قدرت کمکی هیدرولیکی

مشخصات فنی سیستم ترمز ها :

نوع سیستم ترمز روغنی با بوستر خلائی روغنی با بوستر خلائی
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلو دیسکی دیسکی
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقب دیسکی کاسه ای

عملکرد فنی خودرو :

حداکثر سرعت 189 کیلومتر بر ساعت 190 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه) 12 ثانیه 11 ثانیه
مصرف سوخت شهری 9 لیتر در 100 کیلومتر 11.3 لیتر در 100 کیلومتر
مصرف سوخت جاده ایی 5.7 لیتر در 100 کیلومتر 6.2 لیتر در 100 کیلومتر
سیکل ترکیبی مصرف سوخت 6.9 لیتر در 100 کیلومتر 9.1 لیتر در 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو4 یورو4
استاندارد ایمنی
ستاره ایمنی از مرکز استاندارد و ایمنی اروپا EURONCAP

امکانات ایمنی،رفاهی و آپشن ها :

کیسه های هوا ( نوع و تعداد ) راننده و سرنشين 2 عدد ، کیسه هوای راننده
سیستم های پایداری و کمک راننده ABS و EBD ABS و EBD
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستى ضد سرقت ، قفم مرکزی با ریموت رادیویی ، سیستم قطع سوخت خودکار ، سیستم کنترل بخار بنزین ، بازکن قفل درب صندوق عقب از داخل خودرو قفل ميکروسوييچي درها، قفل مركزي با ريموت, ايموبيلايزر_كلاس 28229: سيستم اتولاک (قفل شدن درها پس از حرکت) و مستر لاک ( با يک دکمه همه درها قفل و باز مي شوند) و اتوفلاشر (در ترمزهاي شديد با کاهش ناگهاني سرعت، فلاشرها روشن مي شوند
سیستم فرمان و هدایت پذیری
نوع غربیلک 4 شاخه طراحی جدید
سیستمهای تهویه مطبوع کنترل دستی اتوماتيك
سیستم صوتی و تصویری سيستم صوتي پيشرفته مجهز به موبايل هندزفري, بلندگوي عقب،دكمه هاي كنترل سيستم صوتي روي فرمان
سیستمهای مولتی مدیا
سیستم صندلیهای جلو صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع ، پشت سری جلو با قابلیت تنظیم رتفاع تنظیم برقی پشت صندلی ها
سیستم صندلیهای عقب
سیستم آیینه ها تنظيم آينه هاي جانبي برقي آينه روي آفتابگير سمت شاگرد آيينه هاي جانبي برقي راهنمادار
سیستم شیشه ها شيشه بالابر درهاي جلو و عقب برقي شيشه بالابر برقي درهاي جلو و عقب
سیستم های سقف
سیستم روشنایی جلو تنظیم زاویه نور ، دارای مه شکن چراغهای جلو با قابلیت تنظیم زاویه نور ، مه شکن جلو
سیستم روشنایی عقب دارای مه شکن و چراغ سوم ترمز چراغ مه شکن به همراه چراغ سوم ترمز
سنسورهای پیش فعال
سیستم های کمک رانندگی
سایر تجهیزات

محدوده گارانتی :

محدوده گارانتی 2 سال یا 40000 کیلومتر 24 ماه یا 40000 کیلومتر
مطالب مرتبط