icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین مقایسه رانا با سمند سورن،کدام خودروی ملی بهتر است

مقایسه رانا با سمند سورن،کدام خودروی ملی بهتر است

comments 0 1397/7/15

مقایسه رانا و سمند سورن شاید کمی خارج از عرف باشد چرا که سگمنت ،پیشرانه و بسیار از جزئیات این دو خودرو با هم متفاوت است اما اینجا ایران است و گزینه های اقتصای ارزان قیمت به انگشتان یکدست هم نمی رسد در نتیجه کسانی که برای خرید خودرو اقدام می نماید به جیب خود و نگاه می کنند .از همین رو رانا و سمند سورن دو گزینه است که تقریبا با اختلاف کمی در یک رنج قیمت هستند و بسیار برای خرید خودرو مجبور به مقایسه این دو گزینه  هستد. از همین رو در این مقاله قصد داریم این رنا و سمند سورن را شانه به شانه بررسی کنیم تا بدانیم کدامیک ازرش خرید بیشتری دارد.

مقایسه ابعاد رانا و سمند سورن

مقایسه ابعاد رانا و سمند سورن نیازی به اعداد و ارقام ندارد چرا که مشخصا و با یک نگاه گذار می توانید دریابید که سمند سورن از ابعاد بزرگتری بهره می برد.سمند سورن از پلت فرم و بدنه سمند معمولی استفاده می کند که این خودرو نیز پلت فرم خود را از پژو 405 به عاریت گرفته است اما رانا از پلت فرمی پژو 206 هاچ بک استفاده می کند که بعد ها توسط ایران خودرو نسخه صندوقدارش تولید شد و پس از فیس لیفت تبدیل به همین رانا شد . در نتیجه خودروی هاچ بک 206 توان رقابت از نظر ابعادی را با 405 نخواهد داشت. همچنین اگر به جدول ذیل هم نگاهی بیاندازیم سمند سورن در تمامی ابعاد از رانا بزرگتر است. در نتیجه فضای کابین و همچنین صندوق بار سمند سورن بسیار مناسب تر از رانا است و می تواند 5 بزرگسال را براحتی درون خود جای دهد . این در حالی است که 4 بزرگسال به زحمت در رانا سوار خواهند شد.

نوع خودرو

طول
میلیمتر

عرض
میلیمتر

ارتفاع
میلیمتر

فاصله دو محور
میلیمتر

وزن

رانا

4292

1684

1453

2445

1109

سمند سورن

4534

1720

1460

2671

1257

مقایسه طراحی ظاهری

مقایسه طراحی ظاهری
مقایسه طراحی ظاهری

ایران خودرو بطور کل به کلمه فیس لیفت یا بروز رسانی هیچ علاقه ای ندارد چرا که وقتی یک محصول خود را با تغییرات کمی به بازار عرضه می کند از نامی جدید برای آن استفاده می کند تا به گونه ای وانمود نماید که سبد محصولاتش گسترده است. سمند سورن هم در حقیقت همان نسخه فیس لیفت سمند معمولی می باشد که در سال 1385 معرفی و دو سال بعد راهی بازار شد. بدنه این خودرو در نمای جانبی کاملا با سمند معمولی یکسان است اما در پیشانی خودرو و نمای عقب شاهد استفاده چراغهای جدیدی هستیم که نمایی به مراتب بهتر را فراهم اورده است.همچنین جلو پنحره جلو خودرو و مجموعه سپر های نیز دستخوش تغییرات بنیادین شده اند. .نتیجه کار هم رضایت بخش بود چرا به سمند نمای مدرن تر بخشیده است.

داستان عرضه رانا هم دقیقا به مانند سمند سورن است چرا این خودرو در حقیقت نسخه فیس لیفت پژو 206 صندوق دار بود که ایران خودرو به منظور عرضه خودروی ارزان قیمت تر ،این خودرو را زیر تیغ جراحی برد که نتیجه آن رانا شد. اما برخلاف فیس لیفت سورن ،تغییرات ایجاد شده بر روی 206 و تولید رانا کاملا با شکست تجاری روبرو شد چرا که این ارزان سازی موجب حذف کل عنصر های هیجان انگیز 206 گردید . چراغهای جلو و جلو پنجره خودرو کاملا چهره آرام از رانا ساخته است و در نمای عقب هم نیز وضعیت بدتر بود چرا که چراغهای نافرم و سپر های جدید اصلا زیبنده این سدان کوچک شهری نبود.

در نهایت باید گفت این دو خودرو از نظر طراحی دو قشر مختلف را هدف قرار داده اند. سمند سورن مخصوص خانواده پرجمعیت تر طراحی شده که نمای ظاهریش برای این قشر راضی کننده است. اما رانا بیشتر باید مورد توجه جوانان یا خانواده های کم جمعیت قرار می گرفت که بدلیل طراحی نامناسب نتوانست مخاطبان خود را جذب کند . از همین رو سمند سورن در وضعیت بهتری قرار دارد.

مقایسه طراحی داخلی

مقایسه طراحی داخلی
مقایسه طراحی داخلی

کابین سمند سورن همانند ظاهرش تغییرات زیادی را نسبت به سمند معمولی تجربه کرده است بطوریکه می توان گفت کمی مدرن تر و شکیل تر شده است.کنسول میانی بصورت کاملا یکپارچه ،سیستم صوتی و سیستم تهویه مطبوع را در خود جای داده است. همچنین در طرفین کنسول مرکزی قطعات نقره ای رنگی به منظور جذابیت بیشتر تعبیه شده است .بطور کلی باید گفت که طراحی داخلی سمند کاملا ساده اما از هارمونی قابل قبولی برخودار است.

مهندسان ایران خودرو بدلیل ارزان سازی در کابین رانا دست به تغییرات گسترده ای و زده اند که نتیجه کار چندان به دل نمی نشیند. چرا که پژو 206 با توجه به اصالت خود از کابینی جذاب و اسپرت برخوردار بود اما در رانا تمامی نکات مثبت کابین 206 حذف گردیده ، بطوریکه با یک کابین بدون هیجان و ساده روبرو هستیم . متریال داخلی رانا همانند سمند سورن کاملا بی کیفیت و خشک است.

مقایسه بین کابین این دو خودرو بسیار مشکل است چرا هر دو کاملا ساده و بدون زیبایی خاصی طراحی  شده اند ،از همین رو این خریدار است که می تواند تصمیم بگیرد کدامیک زیبا تر است.

مقیسه مشخصات فنی رانا با سمند سورن

مقیسه مشخصات فنی رانا با سمند سورن
مقیسه مشخصات فنی رانا با سمند سورن

قوای محرکه سمند سورن توسط پیشرانه 4 سیلندر 1.7 لیتری EF7 تامین می گردد که از قدرتی برابر با 115 اسب بخار و گشتاوری معادل 159 نیوتن متر بهره می برد. نیروی این موتور توسط جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخهای جلو منتقل می گردد.طبق اطلاعات منتشر شده توسط ایران خودرو سمند سورن از مصرف سوختی برابر 7.49 لیتر در 100 کیلومتر برخوردار بوده و این در حالی است که شتاب صفر تا 100 این خودرو برابر با 12 ثانیه است.

در مقابل رانا از پیشرانه معروف TU5 به منظور تامین انرژی حرکتی خود بهره می برد. این موترو 4 سیلندر 1.5 لیتری قدرتی برابر با 105 اسب بخار و گشتاوری معادل 142 نیوتن متر را تولید می کند در حالی که میزان مصرف سوخت رانا برابر با 7.44 لیتر اعلام شده است. این خودرو به کمک پیشرانه فوق و جعبه دنده 5 سرعته دستی قادر است ظرف مدت زمان 12.2 ثانیه سرعت خود را از حالت سکون به 100 کیلومتر در ساعت برساند.

با نگاهی به اعداد فنی مربوط به رانا و سمند سورن متوجه می شویم که علی رغم برخورداری از دو موتور متفاوت از نظر عملکرد به شدت شبیه به یکدیگر هستند. دلیل این امر هم وزن بیشتر سمند سورن است چرا که میزان قدرت تولید بیشتر در سمند سورن صرف وزن بیشتر می گردد اما به دلیل بروز بودن موتور EF7 از راندمان بهتری بهره می برد که به مصرف سوخت کمتر منجر خواهد شد. از همین رو باید گفت که در این بخش هم رانا با توجه به حجم کمتر و بدنه کوچکتر از مصرف سوخت و شتاب یکسانی با رانا برخوردار است در نتیجه این سمند سورن است که توان قدرت عملیاتی بهتری را در اختیار راننده قرار می دهد.

در بحث رانندگی باید گفت که سمند سورن خودرویی نرم و راحت است اما این نرمی بیش از حد در پایداری خودرو تاثیر منفی می گذارد بطوریکه در فرمان پذیری، این خودرو تحت تاثیر وزن بیشتر و این نرمی کمی آزار دهند است و خودرو را دچار حرکت های طولی و عرضی می نماید . در مقابل رانا خودرویی خشک تر بوده اما از پایداری بهتری بهره می برد.

 خودرو

حجم موتور
سی سی

نوع موتور

قدرت خروجی
اسب بخار

گشتاور

نیوتن متر

شتاب 0 تا 100

ثانیه

مصرف سوخت

لتیر

نوع جعبه دنده

رانا

1585

تنفس طبیعی

105

142

12.2

7.44

5 دنده دستی

سمند سورن

1650

تنفس طبیعی

115

159

12

7.49

5 سرعته دستی

ایمنی

ایمنی
ایمنی

ایمنی ،در خصوص محصولات تولید داخل امری غیر ضروری است در نتیجه نمی توان براحتی در خصوص ایمنی رانا و سمند سورن صحبت کرد چرا که هیچگاه جهت تست های ایمنی به موسسه های بین الملی ارجاع داده نشده اند. البته برخی اعتقاد دارند چون رانا بر اساس پلت فرم و بدنه 206 توسعه داده شده است از ایمنی بهتری برخوردار است .قابل ذکر 206 در تست تصادف موسسه EURO NCAP توانست 4 ستاره ایمنی را اخد نماید . البته مولفه های تست های امروزی بسیار پیشرفته و سخت گیرانه شده بطوریکه اگر در حال حاضر 206 به این مرکز ارسال شود از ستاره های ایمنی آن کاسته خواهد شد.

سمند سورن هم دقیقا از وضعیت مشابه به رانا برخوردار است اما یک شبکه خارجی زبان این خودرو را مورد تست ایمنی قرارداد که اگر بتوانیم آن را ملاک قرار دهیم باید بگویم سمند سورن و خانواده سمند اصلا محصولی ایمن نیستند و در این بین رانا مشخصا ایمن تر است.

اما در خصوص تجیهزات ایمنی سمند سورن و رانا باید گفت هر دو به ابتدایی ترین تجیهزات ایمنی شامل دو کیسه هوا و سیستم های ترمز ABS و EBD مجهز شده اند.

امکانات رفاهی

امکانات رفاهی

همانطور که اشاره شد رانا نسخه ارزان شده پژو 206 است ،در نتیجه همان تعداد اندک آپشنی هم که در 206 وجود داشت در این خودرو مشاهده نمی گردد . همچنین سیم کشی رانا با 206 کاملا متفاوت است از همین رو مالک خودرو نمی تواند آپشن های قابل نصب بروی 206 را به این خودرو اضافه نماید.

اما سمند سورن در این بخش کاملا سرتر از رقیب خود است چرا که سورن نسخه آپشنال سمند محسوب می گردد.این خودرو از امکانات بیشتری شامل پشتی صندلی برقی ،کنترل های روی فرمان ،سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک ،دریچه هوا برای سرنشنیان عقب و زیر آرنجی بهره می برد که در این رنج قیمت امکانات خوبی محسوب می گردد.

مدت زمان گارانتی و خدمات پس از فروش

رانا و سمند سورن  هر دو با دو سال گارانتی و خدممات پس از فروش عرضه می شوند و از انجه که در دو محصولی از ایران خودرو هستند تفاوتی در میزان دسترسی به شبکه خدمات فروش وجود ندارد.

کلام پایانی

کلام پایانی

همانطور که ابتدای این نوشتار اشاره شد سمند سورن و رانا با دو دیدگاه متفاوت به بازار عرضه شده است به عبارتی رانا نسخه ارزان شده 206 صندوق دار است که برای جذب خانواده نسبتا جوان با جمعیت کمتر از 4 نفره که قصد هزینه کردن کمتر را داشتند در نظر گرفته شده بود . اما طراحی نازیبا ،ایرادات بسیار در بخش های برقی و فنی خودرو و کابین ساده سازی شده نتواست این قشر را راضی کند که این خودروی ملی ایران خودرو را خریداری نمایند. میزان آمار کم تولید و بازار دست دوم نامناسب گویای همین امر است.

اما سمند سورن برای خانواده پرجمعیت تر که چندان هم جوان نبودند در نظر گرفته شده است که بدلیل ظاهر نستبا جذابش به سمند معمولی و آپشنال بودنش بیشتر مورد توجه قرار گرفت و توانست جایگاه خود در بازار را بدست آورد.

از همین رو میتوان گفت که سمند خودروی موفق تری در بازار ایران است .در نتیجه اگر شما هم بدنبال خودروی کاربردی با فضای بیشتر هستید سمند سورن مناسب شماست. اما اگر جوان هستید و ظاهر خودرو برای شما اهمیت دارد بهتر از قید هر دو خودرو را بزیند و به سراغ گزینه های دیگر بروید.  

user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1397/7/15
سمند

سمند

خودرو سورن ELX

  • طراحی و زیبایی10
  • مصرف سوخت10
  • راحتی سرنشین10
  • امکانات و قابلیت ها10
  • ارزش خرید9

امتیاز کل

9

سمند

رانا

خودرو LX

  • طراحی و زیبایی2
  • مصرف سوخت5
  • راحتی سرنشین3
  • امکانات و قابلیت ها2
  • ارزش خرید2

امتیاز کل

2

تجربیات کاربران
arrow-jou تجربیات کاربران در خصوص خودروی سمند , سورن ELX , 1390 تا 1396 و رانا , LX , مدل 1392 تا 1396

امتیاز کاربران به :خودرو سمند , سورن ELX , 1390 تا 1396

  • طراحی و زیبایی
    10
  • مصرف سوخت
    10
  • راحتی سرنشین
    10
  • امکانات و قابلیت ها
    10
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    9

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید

امتیاز کاربران به :خودرو و رانا , LX , مدل 1392 تا 1396

  • طراحی و زیبایی
    7
  • مصرف سوخت
    6
  • راحتی سرنشین
    4
  • امکانات و قابلیت ها
    5
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    6

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مشخصات فنی
مشخصات فنی خودروی سمند , سورن ELX , 1390 تا 1396 و رانا , LX , مدل 1392 تا 1396

مشخصات کارخانه تولید کننده :

کارخانه سازنده ایران خودرو ایران خودرو
کشور تولید کننده ایران ایران
نام و مدل خودرو سمند سورن ELX رانا LX
نمایندگی فروش در ایران ایران خودرو ایران خودرو

وزن و مشخصات بدنه :

کلاس بدنه سدان سدان
کلاس اتومبیل D segment C Segment
ابعاد(طول*عرض*ارتفاع)میلیمتر
فاصله دو محور 2445 میلیمتر
وزن 1257 کیلوگرم 1104 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان 5 5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو 185/65 R 15 185/65 R 14
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب 185/65 R 15 185/65 R 14

مشخصات فنی موتور :

حجم موتور 1645 cc 1587 cc
نوع موتور بنزین سوز بنزین سوز
تعداد سیلندرها 4 4
تعداد سوپاپ ها 16 16
آرایش قرار گیری سیلندرها خطی مستقیم خطی مستقیم
محل قرار گیری موتور موتور جلو موتور جلو
سیستم سوخت رسانی انژکتوری پاشش چند نقطه ای انژکتوری تزریق چند نقطه ای
ظرفیت باک 70 لیتر 50 لیتر
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار) 114 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه 105 اسب بخار در 5800 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر) 155 نیوتون متر در 4500 دور در دقیقه 142 نیوتون متر در 4000 دور در دقیقه

مشخصات جعبه دنده ( Transmission ) :

نوع جعبه دنده دستی جعبه دنده دستی
تعداد دنده (جلو) 5 5
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو

مشخصات فنی سیستم تعلیق و فرمان :

نوع سیستم تعلیق مستقل برای هر چرخ مستقل برای هر چرخ
تعلیق جلو مک فرسون مک فرسون
تعلیق عقب مستقل مستقل
کمک فنرهای جلو هیدرولیکی هیدرولیکی
کمک فنرهای عقب هیدرولیکی هیدرولیکی
نوع سیستم فرمان قدرت کمکی هیدرولیکی قدرت کمکی هیدرولیکی

مشخصات فنی سیستم ترمز ها :

نوع سیستم ترمز روغنی با بوستر خلائی روغنی با بوستر خلائی
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلو دیسکی دیسکی
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقب دیسکی دیسکی

عملکرد فنی خودرو :

حداکثر سرعت 190 کیلومتر بر ساعت 189 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه) 12.5 ثانیه 12 ثانیه
مصرف سوخت شهری 12 لیتر در 100 کیلومتر 9 لیتر در 100 کیلومتر
مصرف سوخت جاده ایی 6 لیتر در 100 کیلومتر 5.7 لیتر در 100 کیلومتر
سیکل ترکیبی مصرف سوخت 7.8 لیتر در 100 کیلومتر 6.9 لیتر در 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو 4 یورو4
استاندارد ایمنی
ستاره ایمنی از مرکز استاندارد و ایمنی اروپا EURONCAP

امکانات ایمنی،رفاهی و آپشن ها :

کیسه های هوا ( نوع و تعداد ) 2 عدد ، کیسه هوای راننده و سرنشین راننده و سرنشين
سیستم های پایداری و کمک راننده ABS دارای 4 کاناله به همراه EBD ABS و EBD
سیستم های امنیتی و حفاظتی سامانه ضد سرقت ،قفل مرکزی با ریموت رادیویی سیستى ضد سرقت ، قفم مرکزی با ریموت رادیویی ، سیستم قطع سوخت خودکار ، سیستم کنترل بخار بنزین ، بازکن قفل درب صندوق عقب از داخل خودرو
سیستم فرمان و هدایت پذیری
نوع غربیلک 4 شاخه طراحی جدید
سیستمهای تهویه مطبوع کنترل اتوماتیک به همراه دریچه تهویه برای سرنشینان عقب کنترل دستی
سیستم صوتی و تصویری رادیو CD به همراه MP3 به همراه 4 بلند گو ، توییتر ، آنتن اکتیو
سیستمهای مولتی مدیا ساعت دیجیتال
سیستم صندلیهای جلو دارای تنظیم دستی ، پشت سری صندلیهای جلو با تنظیم برقی ، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع ، پشت سری جلو با قابلیت تنظیم رتفاع
سیستم صندلیهای عقب
سیستم آیینه ها آیینه های جانبی به همراه تنظیم برقی و دارای راهنما تنظيم آينه هاي جانبي برقي آينه روي آفتابگير سمت شاگرد
سیستم شیشه ها بالابر شیشه های جلو و عقب برقی شيشه بالابر درهاي جلو و عقب برقي
سیستم های سقف
سیستم روشنایی جلو چراغهای جلو با قابلیت تنظیم زاویه نور ، مه شکن جلو تنظیم زاویه نور ، دارای مه شکن
سیستم روشنایی عقب چراغهای عقب LED ، دارای چراغ سوم ترمز و مه شکن دارای مه شکن و چراغ سوم ترمز
سنسورهای پیش فعال سیستم سنسور دنده عقب
سیستم های کمک رانندگی
سایر تجهیزات

محدوده گارانتی :

محدوده گارانتی 2 سال یا 40000 کیلومتر 2 سال یا 40000 کیلومتر
مطالب مرتبط