معایب بسترن B30-چرا نباید بسترن B30 بخریم
محصولات فاو برای اولین بار با سدان نه چندان خوش ظاهر B50 وارد بازار ایران شد . اما مشخصات نه چندان قوی و نحوه طراحی قدیمی این خودرو، بهمن خودر را بر آن نمود که سریعا به سراغ نسخه فیس لیفت این خودرو که حالا پسوند F را به یدک می کشید برود. ظاهر جذاب بسترن B50F در آن زمان که هنوز محصولات رنگارنگ چینی به بازار ایران راه نیافته بود سریعا مورد توجه مردم قرار گرفت. اما خیلی زود مشکلات فنی این خودور نمایان شد و صدای مالکان این خودرو بدلیل عیوب زیاد و عدم ارائه خدمات فروش مناسب از سوی گروه بهمن بلند شد. از همین رو گروه بهمن خط تولید این خودرو در ایران را تعطیل کرد و سدان کوچکتر و جذاب بسترن B30 جایگزین آن نمود. این شرکت می دانست که بسترن B30 هم بدلیل ظاهر مدرن خود به سرعت مورد توجه مشتریان ایران قرار خواهد گرفت.اما این خودرو جذاب چینی دارای مشکلات عدیده است که در زیر بدنه خوش آب رنگ آن پنهان شده است. در این مقاله قصد داریم که به معایب این خودرو بپردازیم که خریداران احتمالی این خودرو با چشمانی باز به استقبال این خودرو بروند.
پیشرانه ضعیف
این روزها محصولات چنین و بعضا محصولات داخلی نظیر سمند به سیستم پرخوران یا همان توربو مجهز شده اند تا علاوه بر افزایش قدرت ،مصرف بنزین هم کاهش یابد . اما این محصول به ظاهر بروز بسترن از موتور سنتی 1.6 لیتری بهره می برد که فقط توانایی تولید 106 اسب بخار را دارد. مشخصا این مقدار قدرت خروجی برای بسترن B30 کافی به نظر نمی رسد چرا که برای مثال چری آریزو 5 توربو با موتور 1.5 لیتری و وزن کمتر از 116 اسب بخار قدرت خروجی بهره می برد. همچنین ام وی ام 315 و برلیانس H220 با موتور 1.5 لیتری خود قدرتی برابر با بسترن B30 تولید می کنند. در نتیجه مشخص است این پیشرانه قدیمی که متعلق به نسل های پیشین محصولات فولکس واگن بوده علاوه بر مصرف بیشتر از قدرت کمتری نیز برخودار است و برای این سدان نسبتا بزرگ کاملا ناکارمد خواهد بود.
پلت فرم قدیمی
همانطور که مطلع هستید کمپانی فاو برای بیشتر محصولات خود از پلت فرم های تاریخ گذشته کمپانی های دیگر استفاده می کند. برای مثال بسترن B50F بر روی پلت فرم مزدا توسعه داده شده است. بسترن B30 هم از این قاعده مستثنی نبوده و پلت فرم این خودرو از نسل قبلی فولکس واگن "بورا"با نام PQ32 به عاریت گرفته شده است. قابل ذکر است که فولکس واگن از شرکای قدیمی کمپانی فاو می باشد.خوب مشخص است به هیچ وجه نمی توان یک خودرو را با ظاهری مدرن اما با پلت فرم قدیمی ،بروز کرد. چرا که تکنولوژی و طراحی پلت فرم های امروز به کلی تغییر کرده اما بسترن B30 در سالهای گذشته گیر کرده است.
طراحی کابین قدیمی
ظاهرا فاو هر چه در چنته داشته است در نمای ظاهری این خودرو خرج کرده است چرا که با ورود به کابین بسترن B30 بطور کل مایوس خواهید شد. این در حالی است که خودروسازان بروز چینی بخوبی درک کرده اند که طراحی کابین بدلیل بیشترین وجه تماس خودرو با راننده بسیار مهم است اما دقیقا همین نقطه است که شاید بسترن قافیه را به رقبای دیگر خود نظیر آریزو 5 واگذار کند چرا که با ورود به کابین بسترن B30 احساس می کنید که به یکی از محصولات دهه 90 ژاپنی وارد شده اید. طراحی ساده جلو داشبورد ،فرمان سه پره قدیمی ادوات فیزیکی نازیبای تهویه هوا و تخت بودن داشبورد عومل موثر در این مهم می باشند. اگر نگاهی دقیق تر به رقبای بسترن B30 نظیر جک جی 5 ، آریزو 5 و غیره بیاندازیم به این نقیصه بیشتر پی خواهیم برد.
متریال داخلی بی کیفیت
چینی ها از دیر باز به استفاده از متریال بی کیفیت و پلاستیک خشک در کابین محصولات خود مشهور بوده اند . اما در سالهای اخیر برخی از محصولات هم رده بسترن B30 از کابین ها با کیفیت تر بهره می برند. اما بسترن B30 در استفاده از متریال با کیفیت خصاصت بیش از حدی نشان داده است بطوریکه پلاستیک سخت و خشک به مراتب در جای جای کابین به چشم می خورد.
سیستم تعلیق خشک
وقتی که برای اولین بار در بسترن B30 بنشیند و چرخی با این خودرو بزنید به سرعت به سیستم تلیق خشک بسترن B30 پی خواهید برد چرا که بدلیل استفاده از مک فرسون مستقل با میل موج گیر در جلو و سیستم تعلیق عقب میل پیچشی نیمه مستقل با میل موج گیر تمامی پستی و بلندی جاده به کابین و نهایتا به سرنشنیان منتقل می گردد.
جعبه دنده آیسین ژاپن اما خنگ
گروه بهمن در هنگام عرضه بسترن B50F تبلیغات گسترده را بر روی جعبه دنده اتوماتیک این خودرو براه انداخت که اتفاقا ساخت شرکت آیسین ژاپن بود. اما پس از استفاده طولانی مدت توسط مشتریان ،دقیقا یکی از نقاط ضعف های بسترن B50F همین جعبه دنده آیسین بود که بدلایل مختلفی از جمله تاخیر در تعویض دنده ،خرابی زود رس ،عدم ارائه خدمات مناسب گروه بهمن بر روی این جعبه؛ صدای مالکان خودرو را درآورد.
در حال حاضر هم بسترن B30 از جعبه دنده آیسین ژاپن بهره می برد که بدلیل عدم کارکرد طولانی مدت مشخص نیست که چه بلایی قرار است بر سر ماالکان این خودرو بیاورد اما مواردی که تاکنون گزارش شده است تاخیر در تعویض دنده و به اصطلاخ خنگی جعبه دنده است. همچنین جعبه دنده این خودرو بدلیل اینکه برای شرایط شهری طراحی شده است تمایل زیادی به ماندن در دنده سنگین ندارد از همین رو در شهری مانند تهران که دارای سراشیبی ها فراوانی هست راننده را دچار مشکل می کند.
شتاب ضعیف
استفاده بسترن B30 از این پیشرانه ناتوان و پرمصرف باعث گردیده است که شتاب خودرو بسیار آزار دهنده باشد بطوریکه نباید با این خودرو به فکر سبقت های ناگهانی باشد.علاوه بر ضعف موتور، جعبه دنده اتوماتیک نامناسب این خودرو هم دلیل دیگر بر این مهم می باشد.این در حالی است که رقبای فعلی بسترن B30 در بازار ایران به مراتب از شتاب بهتری برخوردار هستند.
کلام پایانی
در پایان باید ذکر کرد که فاو بعنوان بزرگترین خودروساز دولتی چین بعد از سالها خودروسازی نتوانسته است به یک زبان واحد برای محصولات خود برسد و در تمامی این سالها سعی کرده است با استفاده از پلت فرم ها و پیشرانه قدیمی محصولات تاریخ گذشته برند های نظیر مزدا و فولکس واگن راه میان بر را طی نماید .این در حالی است که برندهای معتبر چینی بسیاری هستند که دریافته اند مشتریان امروزی بسیار هوشمند و نکته بین شده اند و به سادگی نمی توان تنها با ظاهری زیبا محصولات اما بی کیفیت خود بفروش مناسبی دست یابند.گروه بهمن هم که زمانی کار با خودروسازان معتبر نظیر مزدا را در سابقه خود می بیند نباید فقط به منظور فروش بیشتر به سراغ محصولاتی سبک و بی اصالت برود.
نویسنده :
میلاد حسینی
خودرو B30
- طراحی و زیبایی5
- مصرف سوخت4
- راحتی سرنشین6
- امکانات و قابلیت ها4
- ارزش خرید5
امتیاز کل
4