لکسوس LS فیس لیفت در برابر نسخه قبلی
در ژانویه 2018 و در نمایشگاه دیترویت لکسوس بصورت رسمی از نسل پنجم سدان LS رونمایی کرد. این اتفاق دقیقا بعد از 28 سال از رونمایی نسل اول در همین مکان مجددا رخ داده است.
نسل تازهٔ LS به لطف زبان طراحی جدید و هویت ژاپنی قدرتمند خود، به یکی از محبوبترین خودروهای رونمایی شده در نمایشگاه دیترویت ۲۰۱۸ تبدیل شد و حداقل در ایالاتمتحده از لحاظ فروش هم بسیار خوب عمل کرد. سدان پرچمدار لکسس در سال ۲۰۱۸ در آمریکا ۹,۳۰۱ دستگاه فروش داشته که این یعنی بعد از مرسدس بنز S کلاس و کادیلاک CT6، سومین مدل پرفروش در کلاس خود محسوب میشد.
البته در سال ۲۰۱۹ فروش LS به ۵,۵۲۸ دستگاه کاهش یافت و به همین دلیل به رتبهٔ پنجم سقوط کرده و در پس مرسدس S کلاس، بامو سری ۷، کادیلاک CT6 و پورشه پانامرا قرار گرفت؛ بنابراین، احتمالاً لکسس متوجه شده که از زمان معرفی نسل پنجم LS، رقبا محصولات جدیدی را راهی بازار کردهاند که از پیشرانههای پیشرفتهتر و تکنولوژیهای بهتری برخوردار هستند و این موضوع موجب شده عرصه بر LS تنگ شود. به همین دلیل، برند لوکس تویوتا برای مدل ۲۰۲۱ نسخهٔ بروز شدهٔ سدان پرچمدار خود را با طراحی معمولیتر چراغهای جلو و نمایشگر جدید سیستم اطلاعاتی-سرگرمی معرفی کرده است.
مقایسهٔ نسخهٔ فیسلیفت شدهٔ لکسس LS با نسخهٔ قبلی را با نمای بیرونی آغاز میکنیم. با نگاه به بخش جلویی LS مدل ۲۰۲۱ احتمالاً طراحی دماغهٔ آن کمی تمیزتر به نظر میرسد زیرا چراغهای Z شکل قبلی با نمونههای سادهتری جایگزین شدهاند. بااینحال طراحی چراغهای قبلی جذابتر و جالبتر به نظر میرسید. از دیگر تغییرات بخشی جلویی LS هم میتوان به سپر جدید و رنگ تیرهتر جلوپنجره اشاره کرد. بخش عقبی خودرو اما تقریباً دستنخورده باقیمانده و چراغها تغییری نداشتهاند اما گرافیک داخلی آنها بروز شده و حالا کمی تیزتر به نظر میرسد. البته طراحان لکسس میتوانستند تغییرات بیشتری را در بخش عقبی LS انجام دهند اما چون طراحی اولیهٔ آن بینقص بوده احتمالاً ترجیح دادهاند دست به ترکیب آن نزنند.
در داخل LS مدل ۲۰۲۱ نمایشگر سیستم اطلاعاتی-سرگرمی بازطراحی شده اما اندازهٔ آن تغییری نکرده و مثل قبل ۱۲.۳ اینچی است؛ اما ویژگی جدید این نمایشگر این است که طراحان مجبور شدهاند با تغییر مکان نصب نمایشگر، آنرا به راننده نزدیکتر کنند تا وی بتواند از طریق رابط کاربری لمسی جدید به عملکردهای خودرو دسترسی پیدا کند. در نسخهٔ قبلی نسل پنجم LS امکان کنترل سیستم اطلاعاتی-سرگرمی فقط از طریق پد لمسی روی کنسول مرکزی انجام میگرفت و نمایشگر از نوع لمسی نبود. غیر از این نمایشگر جدید اما تغییر قابلتوجه دیگری در کابین LS صورت نگرفته و تغییراتی جزئی مثل غربیلک فرمان و کنسول مرکزی تیرهتر یا تودوزی جدید چیزهایی نیستند که ارزش عنوان کردن داشته باشند.
بااینحال لکسس از طریق مجموعهٔ سیستمهای کمکرانندهٔ پیشرفتهٔ AI-powered Teammate قابلیتهای ایمنی فعال LS را ارتقاء داده است. این تکنولوژی جدید میتواند LS مدل ۲۰۲۱ را بین خطوط حفظ کند، فاصلهٔ مشخصی را با وسیلهٔ نقلیهٔ جلویی حفظ کند، تغییر خط دهد و حتی مانورهای سبقتگیری انجام دهد. علاوه بر این، سیستم پارک پیشرفته نیز برای پارک خودکار خودرو از دوربینهای یکپارچه و سنسورهای اولتراسونیک استفاده میکند.
در بخش پیشرانههای LS مدل ۲۰۲۱ تغییر بزرگی صورت نگرفته اما به گفتهٔ لکسس، شتاب مدل LS500h به لطف افزایش نیروی کمکی باطریها، بهتر شده است. در مدل LS500 نیز گشتاور اولیهٔ بهتر شده و بهمنظور کاهش معکوس دادنهای مکرر، زمانبندی تعویض دندهها بهبود پیدا کرده است. این بهروزرسانیها به همراه تغییر در دستهموتورها باید منجر به سواری روانتر و صافتری شود. مهندسین لکسس همچنین سیستمهای کنترل سروصدای فعال و بهبود صدای موتور را هم بهبود دادهاند و بنابراین هردو نسخهٔ بنزینی و هیبریدی LS ساکتتر خواهند بود.
اما آیا این تغییرات موجب افزایش فروش LS خواهد شد؟ حتی اگر بهروزرسانیهای این سدان LS بهاندازهٔ سدان کامپکت IS بود هم پاسخ این سؤال احتمالاً بازهم منفی خواهد بود زیرا به دلیل شیوع ویروس کرونا فروش خودروها کاهش یافته و به عقیدهٔ تحلیلگران صنعت خودروسازی، احتمالاً این روند کاهشی تا سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت. به همین دلیل، در حال حاضر سرمایهگذاری هرچه کمتر برای بهروزرسانی LS استراتژی خوبی محسوب میشود. علاوه بر این، این صرفاً یک بهروزرسانی میاندورهای است نه یک نسل کاملاً جدید؛ بنابراین با توجه به این موارد، تصمیم لکسس برای بهروزرسانی جزئی LS منطقی به نظر میرسد.
نویسنده :
سالار