icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین سیان،نخستین هیبریدی لامبورگینی رونمایی شد

سیان،نخستین هیبریدی لامبورگینی رونمایی شد

comments 0 1398/6/13

ظاهرا تمامی شایعات صحت داشت و نهایتا لامبورگینی از نخستین محصول هیبریدی خود با نام سیان بصورت آنلاین رونمایی کرد. به نوعی لامبورگینی با رونمایی از این خودرو قصد دارد پیش از نمایشگاه خودروی فرانکفورت 2019 عملا طراحی خیره کننده و عملکرد چشم گیر این گاو خشمیگن دوست دار محیط زیست خود را به رخ بکشد.سوپر اسپرت جدید لامبورگینی نمایش دهند فناوری های فوق العاده و عملکرد خاص در محدوده خودروهای هیبریدی خواهد بود.

همانطور که انتظار می رفت سیان بر اساس DNA محصولات پیشین این خودروساز ایتالیایی شکل گرفته اما به وضوح می توان مدرن بودن آن را از گوشه گوشه خودرو دریافت.مدیر طراحی لامبورگینی «میتجا بورکرت»، در این خصوص می گوید : "کانتاش الهام گرفته است اما سیان نمادی آینده‌نگر است نه گذشته‌نگر". به بعبارتی باید گفته این هایپر کار نماینگر دوره ای جدیدی از این برند است اما همچنان روح و قلب یک لامبورگینی با اصالت را حفظ نموده است. ه جرأت می‌توان گفت این خودرو بیشتر عناصر طراحی خود را از کانسپت ترزو میلنیو قرض گرفته است. البته هرچند سیان به چشمگیری کانسپت مذکور نیست اما با خطوط زاویه‌دار و تهاجمی و همین‌طور نسبت‌های عالی، قطعاً خیره‌کننده‌ترین محصولی است که تاکنون از سنت آگاتا بیرون آمده است.

با نگاه اول به ظاهر این سوپر اسپرت خشمیگن می توان عنصر Y شکل را در جای جای بدنه نظیر  دی‌لایت‌های جلو، ورودی‌های هوای جانبی و پوشش شیشه‌ای پیشرانه مشاهده کرد .  درحالی‌که روی کاپوت جلوی خودرو هم فرمی مشابه کانتاش کار شده است. در عقب سیان نیز از طرح شش‌ضلعی استفاده شده که کاملاً شخصیت یک لامبورگینی اصیل را ایجاد کرده‌اند. این شش‌ضلعی‌ها شامل دو سر اگزوز و شش چراغ عقب می‌شود که از کانتاش الهام گرفته‌اند. بال عقب نیز به‌صورت یکپارچه با بدنه طراحی شده و صرفاً هنگام رانندگی از جای خود بیرون می‌آید.

از آنجایی که سیان بر اساس پلت فرم آونتادور توسعه داده شده است در سینه آن همان  پیشرانهٔ 6.5 لیتری V12 تنفس طبیعی اونتادور SVJ  قرار دارد اما سوپاپ هایی جدیدی از تیتانیوم در دل آن جای گرفته تا قدرتش به 785 اسب بخار افزایش یابد.  این بیشترین قدرتی است که تاکنون از یک پیشرانهٔ درون‌سوز ساخت لامبورگینی خارج شده است؛ اما علاوه بر این، در کنار نیروگاه سنتی V12 یک سیستم هیبریدی خفیف 48 ولت با یک موتور الکتریکی کوچک هم قرار گرفته که 34 اسب بخار قدرت دارد و مجموع خروجی سیستم را به 819 اسب بخار می‌رساند؛ بنابراین سیان به قوی‌ترین محصول تاریخ لامبورگینی تبدیل شده و این عنوان را از اونتادور SVJ گرفته است.

مهندسین ایتالیایی با بهره‌گیری از نمادین‌ترین پیشرانهٔ تاریخ لامبورگینی به همراه استفاده از تکنولوژی هیبریدی منحصربه‌فرد قصد داشته‌اند پویایی عملکرد استثنایی یک سوپرکار تنفس طبیعی لامبورگینی را ارائه کرده و درعین‌حال نیاز آینده برای استفاده از نیروی الکتریسیته را هم برآورده کنند. سیان نه‌تنها نقطهٔ اوج موتورهای امروزی لامبورگینی را نشان می‌دهد بلکه سیستم هیبریدی منحصربه‌فرد جدیدی را هم ارائه کرده که بر تأمین بیشترین قدرت ممکن از طریق سبک‌ترین راه تمرکز دارد.

به منظور پاسخگویی فوری و عملکرد بهتر موتور الکتریکی 48 ولتی در گیربکس گنجانده شده است. مهندسین لامبورگینی تاکید دارند که این برای نخستین بار است که ارتباط مستقیمی میان موتور الکتریکی ولتاژ پایین با چرخها برقرار شده است.  این موتور الکتریکی همچنین از حرکت‌های سرعت‌پایین هم پشتیبانی می‌کند و سیان را قادر می‌سازد حرکت دنده‌عقب یا پارک کردن را صرفاً با استفاده از نیروی موتور الکتریکی انجام دهد.

یکی دیگر از نوآوری‌های سیان در دنیای خودروهای هیبریدی واحد ذخیرهٔ انرژی آن است زیرا در این خودرو برای اولین بار در دنیا بجای استفاده از باطری‌های لیتیوم یون از ابرخازن استفاده شده است. این ابرخازن‌ها سه برابر قوی‌تر از باطری‌هایی با همین وزن و سه برابر سبک‌تر از باطری‌هایی با همین قدرت هستند. این تکنولوژی که توسط لامبورگینی ابداع شده است، برای اولین بار در اونتادور ارائه شد اما به‌گونه‌ای توسعه پیدا کرده که بتواند تا 10 برابر نیرو را ذخیره کند. این ابرخازن‌ها همچنین به‌منظور توزیع وزن بهینه، بین کابین و پیشرانه قرار گرفته‌اند. سیستم هیبریدی سیان با موتور الکتریکی و ابرخازن‌ها تنها 34 کیلوگرم وزن دارد و بنابراین از نسبت قدرت به وزن قابل‌توجه یک‌به‌یک برخوردار است.

سیان همچنین از سیستم احیای انرژی ترمزهای بسیار پیشرفته‌ای هم برخوردار است که توسط خود لامبورگینی توسعه پیدا کرده است. این سیستم به لطف رفتار متقارن ابرخازن‌ها که برخلاف باطری‌های لیتیوم یون با قدرت یکسانی قابلیت شارژ و تخلیه دارند، با هر بار ترمز گیری، ابرخازن‌ها را به‌طور کامل شارژ می‌کند و از سوی دیگر انرژی ذخیره شده نیز به‌عنوان تقویت‌کنندهٔ قدرت فوراً در دسترس راننده قرار می‌گیرد و بنابراین هنگام شتاب گیری، گشتاور به‌صورت فوری افزایش پیدا می‌کند. البته این نیرو تا سرعت 130 کیلومتر بر ساعت مورداستفاده قرار می‌گیرد زیرا بعد از آن موتور الکتریکی غیرفعال می‌شود.

حاصل این سیستم نوآورانه در کنار موتور V12 و سیستم هیبریدی شتاب فوق العاده ای را برای سیان به ارمغان آورده است.  به‌گونه‌ای که به گفتهٔ لامبورگینی، این هایپرکار در کمتر از 2.8 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می‌رسد و توانایی دستیابی به حداکثر سرعت بیش از 350 کیلومتر بر ساعت را دارد؛ بنابراین سیان سریع‌ترین و پرشتاب‌ترین محصول تاریخ لامبورگینی محسوب می‌شود.

علاوه بر این، شتاب در دنده‌های بالاتر نیز به میزان قابل‌توجهی بهبود یافته و پیشرفت آن حتی بیشتر چشمگیر است. به گفتهٔ لامبورگینی، شتاب سیان در دندهٔ سه تا 10 درصد بهبود یافته و 0.2 ثانیه زودتر از اونتادور SVJ از سرعت 30 به 60 کیلومتر بر ساعت می‌رسد. در دنده‌های بالاتر نیز موتور الکتریکی شتاب را تا 20 درصد افزایش می‌دهد به‌گونه‌ای که این هایپرکار هیبریدی در رسیدن از سرعت 70 به 120 کیلومتر بر ساعت 1.2 ثانیه سریع‌تر از SVJ است. به لطف استفادهٔ گسترده از متریال سبک‌وزن، نسبت قدرت به وزن سیان نیز نسبت به اونتادور SVJ بهبود یافته است.

کل نیروی تولیدی قوای محرکهٔ هیبریدی سیان توسط یک گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک با تعویض دندهٔ تطبیقی بسته به حالت رانندگی به چرخ‌ها انتقال پیدا می‌کند. این ماشین همچنین از سامانهٔ چهارچرخ محرک با کنترل الکترونیکی و دیفرانسیل عقب قفل شوندهٔ مکانیکی هم برخوردار است. این سطح جدید از عملکرد در سیان به لطف سیستم هیبریدی با افزایش راحتی رانندگی همراه شده است زیرا لحظهٔ قطع گشتاور در هنگام تعویض دنده‌ها که همیشه در موتورهای درون‌سوز سنتی احساس می‌شود، حالا در این خودرو با پُر شدن گشتاور توسط موتور الکتریکی از بین رفته است و راننده شتاب یکنواختی را احساس می‌کند.

از سیان تنها 63 نسخه به افتخار سال تاسیس برند لامبورگینی تولید خواهد شد از همین ور نشان 63 بر روی بال کوسه ای عقب خود حک شده است.قیمت این گاو خشمگین3.6 میلیون دلار اعلام شده اما تمامی نسخه های از همین حالا خریداری شده است. خریداران می‌توانند خودروی خود را از طریق برنامهٔ Ad Personam طبق سلیقهٔ خود سفارشی‌سازی و متمایز کنند.

user-img

نویسنده :

میلاد حسینی

comments 0 1398/6/13
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط