رندر منتشر شده از مزدا RX-9، یک قدم نزدیک تر به ورود دوباره پیشرانه های دوار
با توجه به گزارش ها این خودرو به عنوان یک کوپه ی اسپرت عضلانی باز خواهد گشت
مطمئنا یکی از مزداهایی که بسیاری آرزوی بازگشت آن را به خط تولید دارند مزدا RX است که با پیشرانه ی دوار بو تولید خواهد رسید. به احتمال بسیار زیاد این اتفاق با مدل RX-9 خواهد افتاد که مدل قوی تری از RX-7 و RX-8 خواهد بود که تولید آن ها در سال 2012 متوقف شد. اگرچه هنوز خود کمپانی به طور رسمی نام این خودرو را اعلام نکرده است ولی بدون شک همین اسم محتمل ترین گزینه، با توجه به دیده شدن RX-8 در نوربرگرینک در حال تست شدن در سال 2017، برای معرفی محصول جدید مزدا خواهد بود. البته این تست نکته ی دیگری را هم مشخص کرد که خودروی جدید مزدا با پیشرانه درونسوز و به طور قطع، با توجه به مدل های قدیمی خانواده ی RX، دوار خواهد بود و فعلا از منبع قدرت الکتریکی استفاده نخواهد شد.
پیشبینی می شود مزدا RX-9 یک کلاس از میاتا رودستر قوی تر باشد ولی با همان ساختار طراحی شده است، و این یعنی موتور جلو و دیفرانسیل عقب و آماده ی شیطنت کردن. همچنان که از این رندر بر می آید این خودرو یک کوپه خواهد بود به فرم طراحی کدو شکل دارد که کاپوت بزرگ این خودرو فضای زیادی برای قرارگیری موتور دوار فراهم می کند ومزین به جلو پنجره ی آشنای مزدا شده است. همچنین برخی المان طراحی از مدل کانسپت ویژن RX سال 2015 الهام گرفته شده است. با این حال گلگیر های جلو و عقب چندان جلوه ی عضلانی ندارند.
هنوز هیچ اطلاعاتی درباره ی طراحی داخلی این خودرو در دست نیست اما بو طور قطع از سبک طراحی جینبایی لتای (رابطه ی بین اسب و سوارکار) و تعبیر مزدا از لذت خالص رانندگی استفاده خواهد کرد که البته با توجه به کوپه واسپرت بودن این خودرو دور از ذهن نخواهد بود.
اما جالبترین نکته درباره ی پیشرانه ی این خودرو می باشد و شباهت بسیاری با موتور کانسپت RX-Vision دارد به طوری که درون موتور به جای پیستون از یک شکل مثلث گونه با اضلاع محدب استفاده می کند که چرخش آن باعث انتقال قدرت می شود. با ثبت اختراع جدید برای پیشرانه ی این خودرو مشخص است که این موتور که با مدل قدیمی تفاوت های بسیاری دارد. مثلا برای کوتاه کردن مسیر توربوشارژر و کمتر شدن لگ خروجی های اگزوز بالا قرار داده شده اند. همچنین این ثبت اختراع سیستم پاشش سوخت مستقیم و مثلث های جایگزین پیستون جدید را شامل می شود که باعث قدرت و بازده بیشتر و مصرف سوخت کمتر خواهد شد.
نویسنده :
کسری اخوی