آیا کشور سازنده خودرو مهم است
امروز برند های بسیاری متعددی در جهان به تولید خودرو مشغول هستند که اصلیتی متعلق به یک کشورخاص دارند. اما در این بین بسیار از محصولات یک برند مشخص در کشورهای مختلفی تولید می گردد و عملا هویت کشور سازنده خود را زیر سئوال می برد.برای مثال لندروور دیفندر و رنج روور دیسکاوری قرار است در کارخانه یک میلیارد پوندی چگوار لندروور در اسلواکی تولید گردد.این اتفاق آنقدر اهمیت دارد که برخی رسانه ها سئوالی را مطرح کرده اند که آیا دیفندر هنوز هم یک خودروی بریتانیایی است؟
پاسخ فوری شهروندان به این سئوال بله بود. البته نباید از یاد برد که کمپانی لندروور جگوار در بریتانیا مستقر شده و کلیه امور طراحی و مهندسی دیفندر هم نیز در این کشور صورت گرفته است. از همین رو بسیاری از شهروندان هنوز هم اصالت این خودرو را بریتانیایی می دانند هر چند که شاید مالکیت این برند در اختیار تاتا موتورز چین باشد و محصولاتش در دیگر کشورها تولید گردد. واقعیت این است که همهچیز به احساس و ادراک بستگی دارد و خودروها واقعا ملیت منحصربهفردی ندارند.
خودروسازان جهان امروزه دیگر مرزها را به رسمیت نشناخته و با استفاده از امکانات خود در سرتاسر جهان و با توجه به نکات مثبت هر کشور مراحل تولید و مهندسی خود به وسعت جهان گسترده کرده اند. قطعات و سیستم محرکهی خودرویی خاص را تیمی چندملیتی از مهندسان در یک کشور طراحی میکنند و در کشور دیگری ساخته میشود و سرانجام در کشور سومی مونتاژ خواهد شد. بااینحال، اکثر خودروها هنوزهم با ملیت خاصی شناخته میشوند که عمدتا با ترکیبی از میراث و بازاریابی و احساس عمومی بهدست میآید.
بعنوان مثال دیگر برند مینی امروز تحت مالکیت بی ام و قرار دارد اما مردم این کشور هنوز مینی را یک بریتانیایی اصیل می پندارند.همچنین بسیار تصور نمی کنند که کراس اوور مینی کانتری من که در هلند تولید می گردد نسبت به نسخه تولید شده در اکسفورد تعلق کمتری به بریتانیا دارد.همچنین نیسان قشقایی که در ساندرلند انگلیس تولید می گردد از منظر مردم هنوز هم یک ژاپنی است. درحقیقت، آنها نیسان قشقایی را محصولی ژاپنی میدانند که فقط در انگلیس به مرحلهی تولید میرسد.
موارد غیر بریتانیایی هم در دنبا کم نیستند. برای مثال ولوو S60 در ایالات متحده تولید می گردد و مالکیت برندش در اختار جیلی چین است. اما هنوز هم بیشتر مردم جهان به چشم یک سوئدی به این خودرو نگاه می کنند. در جمهوری چک، خودروهای اشکودا هنوزهم با افتخار بهعنوان خودروهایی متعلق به این کشور بهحساب میآیند؛ هرچند این شرکت متعلق به گروه آلمانی فولکسواگن است.
در هر حال واژه دهکده جهانی امروز بیشتر از هر زمان دیگر احساس می گردد و برند ها تعلق خاطری به یک کشور خاص ندارند. بلکه این امکانات و موارد دیگر است که باعث می گردد یک خودروی مشخص در کدام کشور تولید گردد.
نویسنده :